Εθνική πόλο: Με αυτούς θα «παλέψει» για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

14:27 10/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος ανακοίνωσε τους παίκτες της Εθνικής ομάδας ανδρών, που θα μετάσχει στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ (14-21 Φεβρουαρίου).

Με τη 13άδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στα προκριματικά του World League, τον Ιανουάριο στο Ντέμπρετσεν, θα διεκδικήσει η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Τόκιο.

Ο Θοδωρής Βλάχος ανακοίνωσε την τελική 13άδα, από την οποία απουσιάζει και πάλι το όνομά του Αλέξανδρου Γούνα, με τον Κωνσταντίνο Γκιουβέτση να αντικαθιστά τον έμπειρο περιφερειακό του Απόλλωνα.

Οι Κώστας Κάκαρης και Στάθης Καλογερόπουλος θα ακολουθήσουν την αποστολή, που αναχωρεί την Παρασκευή (12/2) για το Ρότερνταμ, ως αναπληρωματικοί, για την περίπτωση που κάποιος παίκτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό (αν σε μία ομάδα βρεθούν τρία ή παραπάνω κρούσματα, αυτή αποκλείεται από το τουρνουά).

Είναι χαρακτηριστικό πως, από τους 15 διεθνείς μας, μόλις οι δύο (2) απ’ αυτούς (Γιάννης Φουντούλης και Κώστας Μουρίκης), μετείχαν σε αντίστοιχη διοργάνωση (2012 Έντμοντον).

Στο προ-ολυμπιακό τουρνουά μετέχουν συνολικά 12 ομάδες, διεκδικώντας τα τρία τελευταία εισιτήρια για το Τόκιο. Η εθνική μαζί με Κροατία και Μαυροβούνιο δείχνει να έχει το… προβάδισμα.

Οι αγώνες αρχίζουν την Κυριακή 14/2, με την ελληνική ομάδα να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Γεωργία (2 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι αναμετρήσεις με τη Βραζιλία (15/2, 17:00), την Τουρκία (16/2, 15:30), το ντέρμπι του Α΄ ομίλου με το Μαυροβούνιο (17/2, 17:00) και το ματς με τον Καναδά (18/2, 15:30). Στον Β΄ όμιλο μετέχουν οι Κροατία, Ολλανδία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία και Ρουμανία.

Οι πρώτοι τέσσερις από κάθε όμιλο προκρίνονται στα προημιτελικά της Παρασκευής 19/2, οι νικητές των οποίων θα διεκδικήσουν τα τρία πολυπόθητα εισιτήρια. Την πρόκριση για το Τόκιο θα πάρουν οι νικητές των ημιτελικών του Σαββάτου 20/2, καθώς και ο νικητής του “μικρού” (τρόπος του λέγειν) τελικού, που θα γίνει την Κυριακή 21/2. Με άλλα λόγια, εφόσον η εθνική περάσει στην τετράδα, θα έχει δύο ευκαιρίες να πάρει την πρόκριση για 16η φορά (11η συνεχόμενη) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι “εκλεκτοί” του ομοσπονδιακού τεχνικού

Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Γιάννης Φουντούλης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Γιώργος Δερβίσης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Μουρίκης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Η Ελλάδα έχει μετάσχει συνολικά σε 15 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, σ’ ότι αφορά την Υδατοσφαίριση Ανδρών (συνεχόμενα από το 1980), τις περισσότερες από όλα τα Ομαδικά Αθλήματα μας.

Για την Ελλάδα, η φετινή συμμετοχή της, είναι η 14η σε Προολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης Ανδρών, αρχής γενομένης από το 1960 (Ζάγκρεμπ), 4 από τις οποίες αφορούσαν δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (Μόσχα 1980 και Πεκίνο 2008).

Τα συνολικά στατιστικά της:

Αγώνες: 86

Νίκες: 51

Ισοπαλίες: 6

Ήττες: 29

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ / koe.org.gr

To άρθρο Εθνική πόλο: Με αυτούς θα «παλέψει» για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα