Επεισόδια και στο Λούισβιλ! 7 τραυματίες από πυροβολισμούς στις διαδηλώσεις για την δολοφονία Αφροαμερικανίδας (video)

11:58 29/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Δεν υπάρχουν μόνο στην Μινεάπολη αναταραχές αλλά και στο Λούισβιλ, με αφορμή και εκεί την δολοφονία μιας Αφροαμερικανίδας.

Συγκεκριμένα, επτά άνθρωποι δέχθηκαν πυροβολισμούς και τουλάχιστον ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από διαδηλώσεις που ξέσπασαν στο Λούισβιλ στην πολιτεία Κεντάκι μετά τον φόνο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας μαύρης γυναίκας που δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό στο διαμέρισμά της τον Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

click4more: Τραμπ: Στέλνω

την Εθνική Φρουρά και τον στρατό στην Μινεάπολη – Θα πυροβολείται όποιος λεηλατεί

Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης “παραμένει ρευστή και συνεχίζει να εξελίσσεται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λούισβιλ Λαμόντ Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι δεν πυροβόλησε στη διάρκεια της διαδήλωσης, αλλά ότι προχώρησε σε συλλήψεις. Νωρίτερα είχε αναρτήσει στο Twitter ότι μεγάλο πλήθος ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης.

Αργά χθες Πέμπτη ο δήμαρχος του Λούισβιλ Γκρεγκ Φίσερ ανήρτησε στο Twitter μήνυμα, το οποίο δήλωσε ότι είναι εκ μέρους της μητέρας της Τέιλορ και με το οποίο καλούσε τους διαδηλωτές να παραμείνουν ειρηνικοί.

“Είναι κατανοητό, τα συναισθήματα είναι έντονα”, πρόσθεσε.

Το περιστατικό στο Λούισβιλ σημειώθηκε την ώρα που συνεχίζονταν οι κινητοποιήσεις στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φίσερ από ασφυξία κατά τη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.

To άρθρο Επεισόδια και στο Λούισβιλ! 7 τραυματίες από πυροβολισμούς στις διαδηλώσεις για την δολοφονία Αφροαμερικανίδας (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα