Εντυπωσιακές εικόνες: Το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά με… μάσκες, χρωματιστά σημάδια και αποστάσεις

11:12 1/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα και (παραδοσιακά) μάζεψε πολύ κόσμο. Αλλά λόγω μέτρων κορονοϊού, η συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά έγινε με τη… μεζούρα ανά χείρας.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ

φρόντισαν από νωρίς βάλουν στο έδαφος σημάδια για να ξέρουν οι διαδηλωτές που θα σταθούν, ώστε να έχουν την κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους!

Κι εκείνοι το έκαναν. Παρατάχθηκαν με βάση τα σημάδια, με τις σημαίες στα χέρια, με τα μαντήλια ή τις μάσκες στα πρόσωπά τους, με τα γάντια στα χέρια τους.

Οι εικόνες από drone που δείχνουν πως έχουν παραταχθεί με απόσταση μεταξύ τους τα μέλη του ΠΑΜΕ είναι, τουλάχιστον, εντυπωσιακές!

Οι πρώτες εικόνες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Για την προστασία της υγείας δίνεται καθημερινά σκληρή μάχη στους χώρους δουλειάς σε συνθήκες πανδημίας. Οι εργαζόμενοι όμως ξέρουν να διακρίνουν πέρα από τον αόρατο εχθρό και τον ορατό. #1μαη #1stMayLabourDay#1may #Covid_19#κορονοιος pic.twitter.com/yhAj7FHpJm pic.twitter.com/7dXbViqCTP

— Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) May 1, 2020

Συνεχίζεται η προσέλευση των μπλοκ των εργατικών σωματείων.
Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Με μέτρα και μέσα προστασίας όπως μόνο οι εργαζόμενοι γνωρίζουν. #1μαη #1stMayLabourDay#1may #Covid_19#κορονοιος pic.twitter.com/yhAj7FHpJm pic.twitter.com/lekvFZaOWy

— Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) May 1, 2020

Συγκροτημένα και με συλλογική ευθύνη στήνονται στο Σύνταγμα τα μπλοκ των εργατικών σωματείων. #1μαη #1stMayLabourDay#1may #Covid_19#κορονοιος pic.twitter.com/9svx4Iq5Fo

— Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) May 1, 2020

Κουτσούμπας: Το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα

“Αυτή την εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο την επόμενη μέρα κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Εμείς απαντάμε σοσιαλισμός.

Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, το λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την Υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό.

Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά”, ανέφερε σε δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Πρωτομαγιά: Ποιοί απεργούν

Εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας, αφού τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού παραμένουν σε ισχύ, σήμερα Πρωτομαγιά απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και στα τρένα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι γραμμές 2 και 3 του Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σήμερα θα μείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Ηλεκτρικού και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας. Στο πλαίσιο της απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Λόγω της απεργίας καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 3631.

To άρθρο Εντυπωσιακές εικόνες: Το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά με… μάσκες, χρωματιστά σημάδια και αποστάσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα