Εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη ο Σάρατζ για συνάντηση με τον Ερντογάν

20:49 20/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Υπό άκρα μυστικότητα και το ταξίδι Σάρατζ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και οι συνομιλίες του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγιέζ Αλ Ζάρατζ έφτασε στην Κωνσταντινούπολη -χωρίς προηγουμένως να έχει ανακοινωθεί η επίσκεψη- όπου και συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο Προεδρικό Γραφείο και ήταν κεκλεισμένων των θυρών, όπως επισημαίνουν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά την συνάντηση δεν έγιναν

δηλώσεις.

Turkish President Recep Tayyip Erdoğan received Fayez al Sarraj, head of Libya's UN-recognized Government of National Accord (GNA). The close-door meeting was held in Dolmabahçe Palace, Istanbul. https://t.co/6UrdRd8qgX

— ANews (@anewscomtr) February 20, 2020

Δεν αποκλείεται η συνάντηση να είχε ως αντικείμενο κάποιο μήνυμα της Ρωσικής πλευράς, καθώς -παρά την ένταση στη Συρία- οι συζητήσεις Άγκυρας και Μόσχας συνεχίζονται.

Δεν αποκλείεται όμως να σχετίζονται με την αντιμετώπιση του Στρατάρχη Χάφταρ, ο στρατός του οποίου έπληξε στο λιμάνι της Τρίπολης τουρκικό πλοίο που φέρεται να μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά προς την κυβέρνηση του Σάρατζ, μετά και το μνημόνια αμυντική συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Το γεγονός είναι πως σήμερα η πλευρά Σάρατζ ανακοίνωσε ότι ξανακάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την πλευρά Χάφταρ στην Γενεύη, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η πλευρά Σάρατζ είχε αποχωρήσει από τις συζητήσεις, μετά την επίθεσ από τον στρατό του Χάφταρ στο λιμάνι της Τρίπολης.

 

To άρθρο Εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη ο Σάρατζ για συνάντηση με τον Ερντογάν δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα