Εκπληκτική φωτογραφία: Το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» σε 10 δισεκατομμύρια pixel – Δείτε κάθε λεπτομέρεια (pic, vid)

13:20 25/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Τώρα μπορούμε να θαυμάσουμε κάθε λεπτομέρεια τον διάσημο πίνακα του Γιοχάνες Βερμέερ «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» μέσα από μια εκπληκτικής ανάλυσης φωτογραφία. μετά από δύο χρόνια μελετών, το μουσείο Mauritshuis της Χάγης αποκάλυψε ένα πανόραμα 10 δισεκατομμυρίων pixel

Με επικεφαλής τους Emilien Leonhardt και Vincent Sabatier της Hirox Europe, το project πέτυχε να δημιουργήσει μια εικόνα απίστευτης ανάλυσης που επιτρέπει στους φιλότεχνους

να δουν το έργο του Ολλανδού ζωγράφου με τέτοια λεπτομέρεια που φέρνει στο φως πλευρές οι οποίες προηγουμένως ήταν άγνωστες.

«Είναι εκπληκτικό το πόση υψηλής ποιότητας ουλτραμαρίνη (ultramarine blue) χρησιμοποίησε ο Βερμέερ στη μαντίλα του κοριτσιού. Αυτή η μπλε χρωστική ουσία ήταν, τον 17ο αιώνα, πιο πολύτιμη και από τον χρυσό» δήλωσε η επιμελήτρια του Mauritshuis και διευθύντρια του πρότζεκτ Abbie Vandivere. «Το ότι είναι ακόμη μυστήριο (το Κορίτσι) κάνει τον κόσμο να επανέρχεται και το διατηρεί συναρπαστικό και φρέσκο. Είναι καλό που παραμένουν κάποια μυστήρια και ο καθένας μπορεί να κάνει υποθέσεις· αυτό επιτρέπει στον κόσμο την προσωπική ερμηνεία του καθενός για το Κορίτσι. Ο καθένας μας βιώνει τη δική του σύνδεση με τον τρόπο που ανταποδίδει τη ματιά σου» πρόσθεσε.

Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα με κάθε λεπτομέρεια

Χρησιμοποιώντας το 3D ψηφιακό μικροσκόπιο της Hirox, οι Emilien Leonhardt και Vincent Sabatier ήταν σε θέση να αιχμαλωτίσουν εικόνα του πίνακα που μας επιτρέπει να κάνουμε ζουμ στην επιφάνειά του, μεγεθύνοντάς την 700 φορές. Χάρη στο σκανάρισμα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ολλανδός ζωγράφος είχε ζωγραφίσει βλεφαρίδες στο κορίτσι, κάτι που αμφισβητεί την προηγούμενη ερμηνεία ότι επίτηδες είχε επιλέξει να μην το κάνει για να δηλώσει ένα εξιδανικευμένο πρόσωπο.

Δείτε βίντεο:

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν οι χρωστικές ουσίες που χρησιμοποίησε ο Βερμέερ: λευκό του μολύβδου από τη βόρεια Αγγλία, ουλτραμαρίνη από λαζουλίτη (lapis lazuli) από το Αφγανιστάν και κοχενίλη (σ.σ. κόκκινη χρωστική ουσία) από μαμούνια από το Μεξικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: www.micro-pano.com/pearl/index.html

To άρθρο Εκπληκτική φωτογραφία: Το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» σε 10 δισεκατομμύρια pixel – Δείτε κάθε λεπτομέρεια (pic, vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα