Απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Κεντροδεξιά συμμαχία δίνουν τα exit polls των ιταλικών εκλογών

00:58 26/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Κεντροδεξιά συμμαχία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις και αναδεικνύεται πρώτη, σύμφωνα με τα exit polls των εκλογών της Ιταλίας, αποκτώντας μάλιστα και απόλυτη πλειοψηφία εδρών τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στη Γερουσία.

Η Τζόρτζια Μελόνι προηγείται στα exit polls των εκλογών της Ιταλίας

με το ακροδεξιό κόμμα «Fratelli d’ Italia» και αναμένεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας και η πρώτη ακροδεξιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll της εταιρίας δημοσιοπήσεων Consorzio Opinio Italia για την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η εκτίμηση ψήφου στις συμμαχίες έχει ως εξής:

ΚοινοβούλιοΚεντροδεξιά συμμαχία: 43%Κεντροαριστερά: 27,5%Πέντε Αστέρια: 15,5%Κεντρώος Πόλος: 7,5%ΓερουσίαΚεντροδεξιά συμμαχία: 43,5%Κεντροαριστερά: 27,5%Πέντε Αστέρια: 15,5%Συμμαχία Ρέντσι-Καλέντα: 7,5%Κατανομή των εδρών όπως την ανακοίνωσε το Rai:Κεντροδεξιά: 227 με 257 έδρεςΚεντροαριστερά: 78-98 έδρες,Κίνημα 5 Αστέρων: 36-56 έδρες.Ιτάλια Βίβα (Ματέα Ρέντσι): 15-25 έδρες.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή εδρών, στο Κοινοβούλιο τα exit polls δίνουν 242 έδρες στην δεξιά, 88 στην κεντροαριστερά και 46 στο Κίνημα Πέντε Αστέρων. 20 έδρες εξασφαλίζει ο κεντρώος Πόλος των Ρέντσι-Καλέντα.

Στην γερουσία 121 έδρες θα έχει η συντηρητική συμμαχία, 43 η κεντροαριστερά, 24 τα Πέντε Αστέρια και 8 η κεντρώα παράταξη Ρέντσι-Καλέντα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

To άρθρο Απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Κεντροδεξιά συμμαχία δίνουν τα exit polls των ιταλικών εκλογών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές, Ιταλία, Απόλυτη, Κεντροδεξιά,ekloges, italia, apolyti, kentrodexia