Έγκλημα στην Καβάλα: Τι λέει ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία μετά από εντολή του δεσπότη

13:39 2/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Επίλογος στο έγκλημα που συντάραξε την Καβάλα, με τον 56χρονο να κάνει διπλή δολοφονία και αμέσως μετά να αυτοκτονεί. Ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία του, μιλάει και περιγράφει τα όσα έγιναν…

Η Καβάλα παραμένει μουδιασμένη από το έγκλημα με τη διπλή δολοφονία και την αυτοκτονία του δράστη. Στην κηδεία

του, δεν πήγε κανείς με τον ιερέα να σκέφτεται αρχικά αν πρέπει να διαβάσει τον 56χρονο. Όλο το χωριό που ξαφνικά βρέθηκε στο επίκεντρο είναι σοκαρισμένο. Στενοί συγγενείς του δράστη και αυτόχειρα, τονίζουν πως δεν γνώριζαν για τα ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο άνθρωπός τους.

Ο 56χρονος κτηνοτρόφος, που σκότωσε το μόλις 10 μηνών παιδί του και την 31χρονη σύντροφό του, κηδεύτηκε χθες Σάββατο σε μία τελετή χωρίς κόσμο. Ούτε ο πατέρας του δεν πήγε στην κηδεία. Ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία μίλησε στο Mega. «Bρέθηκα σε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο αυτόχειρες δεν κηδεύονται. Κανονικά εδώ στο χωριό όταν πεθαίνει κάποιος, ακολουθούμε την νεκρώσιμη ακολουθία από τα μεγάφωνα, κλαίμε όλοι μαζί τον θανόντα, τα μαγαζιά είναι κλειστά και οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Τον αυτόχειρα τον γνώριζα και το παιδί του, που εγώ το βάφτισα. Δεν αρνήθηκα να τον κηδέψω όπως γράφεται απλά προβληματίστηκα».

«Κατόπιν συνεννοήσεως και την κατάθεση της ιατρικής γνωμάτευσης που μου κατέθεσε συγγενικό πρόσωπο, ότι ο αυτόχειρας έπασχε από ψυχικά νοσήματα και με εντολή του σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου, τελέσαμε την εξόδιο ακολουθία και ευθύς αμέσως έγινε η ταφή κεκλεισμένων των θυρών με μόλις 6 συγγενείς διότι, υπήρχε βεβαρημένο κλίμα λόγω της δολοφονίας που είχε πράξει», είπε αρχικά ο πατήρ Δανιήλ Καρυπίδης.

«Να αναφέρω ότι υπήρξε γραφείο τελετών και τη σορό δεν την έφερε το περιπολικό της αστυνομίας. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε με την εφαρμογή άκρας οικονομίας και με πολλή προσοχή και διάκριση όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπος ο οποίος αποτελεί εικόνα Θεού. Σε κάθε περίπτωση δεν αποδεχόμαστε την πράξη αυτοχειρίας και της αφαίρεσης άλλης ανθρώπινης ζωής», επεσήμανε.

Η συγγενής του αυτόχειρα, Ειρήνη Καστανίδη, τόνισε από την πλευρά της: «Δεν γνωρίζω για το εάν είχε ψυχικά προβλήματα. Είμαστε πολύ λυπημένοι γι΄ αυτό που έγινε. Άμα γνωρίζαμε ότι είχαν προβλήματα θα τον αποτρέπαμε για να μην γίνει αυτό που έγινε. Δεν είχε πει τίποτα ούτε αυτός, ούτε η κοπέλα. Ήμουν μαζί με την κοπέλα με το παιδί της, το βράδυ πριν το φονικό, παίξαμε γελάσαμε, αλλά δεν μου είπε ποτέ κάτι τέτοιο, για τον χωρισμό για την κατάσταση», δήλωσε η κ. Καστανίδη.

«Είμαστε στεναχωρημένοι και σοκαρισμένοι, δεν μου είπε ποτέ τίποτα η κοπέλα. Ο γιος του και η αδερφή του θα έρθουν σήμερα στο χωριό για να προσέξουν τα αιγοπρόβατα. Τους πήραμε τηλέφωνο να έρθουν να δούμε τι θα γίνει με τα ζώα. Ήξεραν για την κηδεία αλλά δεν ήρθαν. Δεν είχαν καλές σχέσεις τα παιδιά με τον πατέρα τους, είχαν να βρεθούν πολλά χρόνια. Δεν ήμουν αδιάκριτη και δεν ρωτούσα για τα οικογενειακά τους», πρόσθεσε.

To άρθρο Έγκλημα στην Καβάλα: Τι λέει ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία μετά από εντολή του δεσπότη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα