Διπλό το χτύπημα για την Βασίλισσα Ελισάβετ – Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει
Όσοι γνώριζαν και παρακολουθούσαν από κοντά τις κινήσεις του Πρίγκιπα Φίλιππου από την στιγμή που στάθηκε στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ πριν από 73 ολόκληρα χρόνια, σίγουρα θα είχαν διαγνώσει ότι είχε ένα χάρισμα.
Πάντα, έβλεπε μπροστά από την εποχή του και γνώριζε την δύναμη των media. Και όχι μόνο αυτό. Ο Φίλιππος ήξερε ποια βήματα έπρεπε να γίνουν έτσι ώστε ο θεσμός της Μοναρχίας στην Βρετανία, ένας θεσμός που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί επάξια η γυναίκα του, να μην φαντάζει απαρχαιωμένος και να συμβαδίζει όχι μόνο με το σήμερα αλλά και με το αύριο.
Αυτό, φάνηκε και από τον τρόπο που ο σχεδόν αιωνόβιος Πρίγκιπας ζήτησε να γίνει η κηδεία του. Με λιτό τρόπο, τόσο λόγω πανδημίας όσο και λόγω στάσης ζωής.Τα Βρετανικά ΜΜΕ και κυρίως το BBC θεώρησαν ότι έκαναν το χρέος τους απέναντι στην Βασιλική Οικογένεια αλλά και στο Έθνος. Μόνο που το Έθνος έχει άλλη άποψη. Το Έθνος έχει αλλάξει.
Το προηγούμενο διάστημα το BBC δέχθηκε πάνω από 100.000 παράπονα γιατί ο βρετανικός μιντιακός κολοσσός ακύρωσε πολύ δημοφιλή προγράμματα όπως ο τελικός του MasterChef αλλά και την πιο δημοφιλή σειρά επί χρόνια τους EastEnders.
Click4More Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Τα 4 παιδιά του θα περπατούν δίπλα στο φέρετρο μαζί με τους Ουίλιαμ και Χάρι
Οι επικριτές του είπαν ότι απλά θα μπορούσε να προβάλλει αυτά τα προγράμματα σε άλλη πλατφόρμα. Αυτό ενόχλησε τους νεότερης ηλικίας Βρετανούς. Και όπως τονίζουν αναλυτές στο CNN τα παράπονα δεν ήταν από ασέβεια προς την Βασίλισσα ή τον αείμνηστο Φίλιππο αλλά από τον ξεπερασμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο χαμός ενός σημαντικού μέλους της βασιλικής οικογένειας.
Ο Φίλιππος την φύλαγε από τις κακοτοπιέςΑυτό δείχνει πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος γύρω από την Βασίλισσα Ελισάβετ και το Παλάτι. Πως το Μπάκινγχαμ με την συνειδητή και πλέον οριστική απουσία του Φίλιππου έχασε την επαφή με την εποχή του.
Γιατί, ήταν εκείνος που πίεσε να μεταδοθεί τηλεοπτικά η στέψη της Βασίλισσας, αλλά και να μπει η τηλεόραση ουκ ολίγες φορές μέσα στο Παλάτι.
Και ενώ η Βασίλισσα ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά δημοφιλής στον λαό της δεν έχει ανοίξει αρκετά το τελευταίο διάστημα τις πόρτες του Παλατιού στους νεότερους βρετανούς.
Δικαίως λοιπόν ο θάνατος του Φίλιππου θεωρείται η αρχή τους τέλους μιας εποχής. Είναι το γεγονός που υπενθυμίζει σε όλους ότι η Βασίλισσα εκτός από θεσμός είναι και άνθρωπος. Το ζήτημα είναι ποιος θα είναι ο ρόλος των πιο κοντινών σε εκείνη ανθρώπων.
Πρίγκιπας Κάρολος: Ανάμεσα σε δυο κόσμουςΟ διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Κάρολος είναι πλέον ο πιο κοντινός άνθρωπος στην Ελισάβετ. Είναι ένας άνθρωπος με πολλές ανησυχίες. Μιλούσε για την κλιματική αλλαγή πριν καν γίνει μόδα και αν δεν είχε μεσολαβήσει το διαζύγιο με την Νταϊάνα και στην συνέχεια ο θάνατός της η πορεία του και η εξέλιξή του θα ήταν διαφορετική.
Click4More «Τα πήρε» η Ελισάβετ – Κανείς δεν θα φορέσει στολή στην κηδεία μετά τα τερτίπια του Πρίγκιπα Άντριου
Αν ποτέ ο Κάρολος ανέβει στον Βρετανικό θρόνο, η συμπεριφορά του δεν θα απέχει από εκείνη της μητέρας του. Και αυτό, παρότι με την προσωπική του ζωή απασχόλησε πολύ την κοινή γνώμη και τελικά έστω και μεγάλος σε ηλικία έζησε με τον έρωτα της ζωής του με την Καμίλα.
Η κοινή γνώμη δείχνει να θέλει μια μεγάλη αλλαγή. Προτιμά ο επόμενος Βασιλιάς της Βρετανίας να είναι νέος και πολύ διαφορετικός από την Βασίλισσα. Θέλει με άλλα λόγια τον Γουίλιαμ και την Κέιτ.
Αν τα βάλει κάποιος κάτω θα διαπιστώσει τα εξής: Ο Κάρολος είναι 72 ετών. Αν η Βασίλισσα ζήσει τα ίδια χρόνια με την μητέρα της ο Κάρολος θα γίνει Βασιλιάς στα 79. Αν ο Κάρολος ζήσει όσο ο πατέρας του ο Γουίλιαμ θα γίνει Βασιλιάς το 2048.
Μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει πως θα είναι ο κόσμος και κυρίως πως θα είναι τα αισθήματα του βρετανικού λαού απέναντι στην μοναρχία.
Το αναπάντητο ερώτημα όπως λένε όλοι είναι αν η μοναρχία και οι θεσμοί γύρω από αυτήν είναι προετοιμασμένοι επαρκώς να εκμοντερνιστούν όταν το «αφεντικό» της δεν θα είναι πλέον εκεί και άλλοι θα έχουν αναλάβει τον ρόλο αυτό.
To άρθρο Διπλό το χτύπημα για την Βασίλισσα Ελισάβετ – Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τέλη Πελώνη: Έξοδος
- Φερριτίνη, Αυτοάνοσα Νοσήματα και CΟVID-19
- Ξένος Τύπος για Δένδια-Τσαβούσογλου: «Καιρό είχαμε να δούμε τέτοια σύγκρουση!»
- «Ανεβαίνουν» Παππάς, Ελένη και Μπάρτζης. «Πέφτουν» Κόρο και Νικολέτα
- Τροχαίο στη Γαύδο: «Αποδομείται ο ισχυρισμός του οδηγού ότι λύθηκε το χειρόφρενο»
- Ρένος Χαραλαμπίδης: «H γέννηση μου ήταν ένα θαύμα! H ιατρική κοινότητα έπαθε σοκ» (video)
- Αχαϊα – Κορονοϊός: Ραγίζει καρδιές ο αντιδήμαρχος που έχασε μάνα και πατέρα – «Ήταν οι καλύτεροι του κόσμου»
- Voucher 200 ευρώ: Έρχεται ο β’ κύκλος του προγράμματος – Οι λίστες με τα προϊόντα και τα καταστήματα
- Εύοσμος: Έκανε τελικά self test το παιδί της αρνήτριας που συνελήφθη
- Βασιλακόπουλος σε ΣΚΑΪ: Πάσχα έξω, σε αυλές και χωριό - Λιανεμπόριο χωρίς SMS τις καθημερινές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Αχαϊα – Κορονοϊός: Ραγίζει καρδιές ο αντιδήμαρχος που έχασε μάνα και πατέρα – «Ήταν οι καλύτεροι του κόσμου»
- Μακρινίτσα: Πιάνει δουλειά ο πατέρας των θυμάτων του διπλού φονικού – «Η σύνταξη των 400 ευρώ δεν φτάνει»
- Διπλό το χτύπημα για την Βασίλισσα Ελισάβετ – Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει
- Πιερία: Πέθανε ο Κώστας Ζολώτας – Θλίψη για τον «μύθο» του Ολύμπου που έγραψε ιστορία
- Κορονοϊός και έμβρυα: Τι «δείχνουν» οι γεννήσεις στην Ελλάδα για την ενδομήτρια μετάδοση
- Κορονοϊός – Έρευνα: Το 2% των ασθενών στις ΜΕΘ παθαίνουν εγκεφαλικό
- Γιατί απόψε ψάλλεται ο Ακάθιστος Ύμνος;
- AEK: Με φανέλα της Nike στην «Αγιά Σοφιά»
- ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Αναλαμβάνουμε τη χρηματοδότηση για τις προμελέτες των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη»
- Ιντιανάπολις: 8 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς στην FedEx – Νεκρός ο δράστης (vids)
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Διπλό το χτύπημα για την Βασίλισσα Ελισάβετ – Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει
- Απέραντο… Τζουράσικ Παρκ η Γη με 2,5 δισ. Τυρρανόσαυρους
- AEK: Με φανέλα της Nike στην «Αγιά Σοφιά»
- Έπαινοι Μητσοτάκη σε Δένδια για το μπρα ντε φερ με Τσαβούσογλου στην Άγκυρα - Συναντήθηκαν στο Μαξίμου
- Κορονοϊός και έμβρυα: Τι «δείχνουν» οι γεννήσεις στην Ελλάδα για την ενδομήτρια μετάδοση
- Κρήτη – Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα σε δομή φιλοξενίας ανήλικων παιδιών στο Λασίθι
- Nissan: H νέα σπέσιαλ έκδοση του GT-R το κάνει ακόμα πιο ποθητό! (video)
- Θεσσαλονίκη: «Μποτιλιάρισμα» από ιδιοκτήτες σε σχολές οδήγησης που κάνουν διαμαρτυρία (video)
- Φωτιά σε κτίριο στο Άλσος Καισαριανής
- Καβάλα: Αποκαλύπτεται άγνωστο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας και οι δρόμοι προς το θέατρο των Φιλίππων (pic)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αμερικανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός προσέφυγε σε ΕΔΑΔ εναντίον Μόσχας
- ΓΔΔΧ: Εκτόξευση χρέους λόγω πανδημίας, διασφαλίζεται η άνετη εξυπηρέτηση του
- Πρωτάθλημα Cyta: Πρόγραμμα και τηλεοπτικές μεταδόσεις
- ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας: Υψηλά οι εισαγωγές στη Θεσσαλονίκη, αλλά η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη
- «Φορτσάρει» στην ηλεκτροκίνηση η Ελλάδα -ΥΠΕΝ: Στις κορυφαίες χώρες της ΕΕ στα κίνητρα
- ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική κρίση στο Τιγκράι της Αιθιοπίας επιδεινώνεται
- Μπουρλά: Πιθανότατα να χρειαστεί και τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου μέσα σε 12 μήνες
- Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο - Όλες οι διατάξεις
- «1821- Η Επιθεώρηση»: Ο Φ. Δεληβοριάς και ο Δ. Καραντζάς στο Βεάκειο από τον Ιούνιο
- Νέος διοικητής στην Υπηρεσία Ασύλου ο Μάριος Καλέας