Δημοσκόπηση Abacus: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να περάσει από τις «ακτίνες» της Βουλής

17:00 28/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Δίχως τέλος η κόντρα και ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά το θέμα… ψηλά! Έτσι, τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση για την πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας «Abacus Research» που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha TV και

παρουσιάστηκε στις 26- 27/1 από τον σταθμό.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέστειλε επιστολή και στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων με την οποία ζητά να ερευνηθούν η δημοσκόπηση αυτή (σ.σ. δείτε εδώ όλα τα ευρήματα της έρευνας).

Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής, ζητούν να περιέλθουν σε γνώση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τα προβλεπόμενα από το νόμο στοιχεία των προαναφερθεισών ερευνών που παρουσιάστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

«Ιδίως δε τα πρωτογενή δεδομένα και η μέθοδος στάθμισης και να συγκληθεί η Επιτροπή βάσει του 43Α Κανονισμού της Βουλής για να εξετάσει τα στοιχεία αυτά, την ύπαρξη ευθυνών σε περίπτωση υπαίτιας παραβίασης του», αναφέρεται από την Κουμουνδούρου.

Στην Επιστολή προς την Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων ζητούν να διερευνήσει πώς είναι δυνατόν «να παρουσιάζεται διπλή έρευνα με διαφορετικές ερωτήσεις και ημερομηνίες διεξαγωγής, παραβλέποντας το σημαντικό γεγονός του τριήμερου με τα χιόνια και τις επιπτώσεις στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Click4more: Δημοσκόπηση Abacus: Η εταιρεία απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ

Αν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου που ήταν γενική αργία με απόφαση της κυβέρνησης, μπορούσε να διεξαχθεί έρευνα για συλλογή στοιχείων, με δείγμα μόνο 303 ατόμων. Και αν για την πολιτική έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 19-23 Ιανουαρίου, έγινε και με ποιο τρόπο η απαραίτητη στάθμιση των πρωτογενών στοιχείων, όπως το άρθρο 4 του Ν. 3603/2007 ορίζει, διότι στην κάρτα για την ταυτότητα της έρευνας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου δεν αναφέρεται».

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ.

To άρθρο Δημοσκόπηση Abacus: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να περάσει από τις «ακτίνες» της Βουλής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Abacus, ΣΥΡΙΖΑ, Βουλής,dimoskopisi Abacus, syriza, voulis