Η Κομισιόν καλύπτει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη ΜΚΟ του Παντσέρι
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, δήλωσε ότι έχουν κινηθεί εσωτερικές διαδικασίες για να επαληθεύσει η Επιτροπή αν οι δραστηριότητες του πρώην Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ Fight Impunity, ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Επιτροπή.
«Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για την αμοιβή του κ. Αβραμόπουλου από την εν λόγω ΜΚΟ, ο Ερίκ Μαμέρ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και ότι η Επιτροπή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις αποδοχές του. «Δεν εναπόκειται στην Επιτροπή να πει ποιά μπορεί να είναι η αμοιβή που έλαβε από αυτόν τον οργανισμό. Ωστόσο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε τον ίδιο», δήλωσε ο Ερίκ Μαμέρ.
«Απλώς επαληθεύουμε εάν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που τέθηκαν στην εξουσιοδότηση που του δώσαμε, μεταξύ άλλων ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή στο όνομα αυτής της ΜΚΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχουμε ένδειξη για το αντίθετο».
Η απάντηση του Δημήτρη ΑβραμόπουλουΟ Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνα Στεφανίδου και έδωσε τη δική του απάντηση για τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ του Ιταλού πρώην Ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, και του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς “Qatar Gate”.
Ο πρώην επίτροπος απάντησε, επίσης και στα δημοσιεύματα για την αμοιβή των 5000 ευρώ (μεικτά).
«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μία οργανωμένη προσπάθεια συγκεκριμένων media από την Ιταλία να διαστρεβλώσουν την εικόνα της καθ’ όλα νόμιμης συμμετοχής μου στην ΜΚΟ. Πρώτος στόχος η υπονόμευση της υποψηφιότητας που έχω υποβάλει για τη θέση του ειδικού αντιπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον περσικό κόλπο και βέβαια του Ιταλού σοσιαλιστή υποψηφίου που είναι φαβορί για τη θέση» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.
«Εργαλειοποιούν ένα υπαρκτό σκάνδαλο προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς. Ως προς τη σχέση με τον οργανισμό, είναι ένας οργανισμός που έχει εγκριθεί και συσταθεί από το βελγικό κράτος. Βεβαίως πρόεδρος ήταν ο Παντσέρι που ήταν από τις κορυφαίες μορφές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος και σημείωσε ότι ζήτησε κι έλαβε γραπτή έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την υπογραφή της Προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία ενέκρινε τόσο την τυπική, όσο και τη συνηθισμένη σε αυτές περιπτώσεις αποζημίωση.
«Η αποζημίωση ήταν νόμιμη, δηλωμένη φορολογημένη στην Ελλάδα και εγκεκριμένη από την Κομισιόν. Διήρκησε για περίπου 12 μήνες αφότου ξεκίνησαν οι λειτουργίες της ΜΚΟ και δεν ξεπέρασε τα 45 χιλιάρικα καθαρά για όλο τον χρόνο. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, από την ώρα που ατόνισε η λειτουργία αυτού του οργανισμού, εγώ ζήτησα να σταματήσει η κατάθεση αυτής της μηνιαίας αποζημίωσης, δηλαδή έναν χρόνο πριν ξεσπάσει αυτό το σκάνδαλο. Δεν υπάρχει τίποτα το περιέργο» είπε, επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος.
To άρθρο Η Κομισιόν καλύπτει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη ΜΚΟ του Παντσέρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η βαφτιστήρα του Τριαντάφυλλου έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού – «Θα με σκότωνε και δεν θα το έπαιρνε κανείς είδηση»
- Μουντιάλ 2022: Ενός λεπτού σιγή στ' αποδυτήρια της Αργεντινής για τον... Εμπαπέ!
- Συνελήφθη νεαρός για ξυλοδαρμό σε χωριό του Ξηρομέρου
- Μητσοτάκης: Δεν έχουμε κατασκευάσει ποτέ ξανά τέτοιον αυτοκινητόδρομο σαν τον Flyover
- Ιστορική σύμβαση ΛΑΜΔΑ και Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
- Θανατηφόρο τροχαίο με βυτιοφόρο και τρία ΙΧ έξω από τη Θεσσαλονίκη
- Οι «μαύρες» προφητείες της Μπάμπα Βάνγκα για το 2023
- Στην Καλλιθέα ο Βαγγέλης Μαρινάκης
- Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Πλαστά τα έγγραφα δωροδοκίας για τις καταθέσεις στον Παναμά
- Νίκη με… υψηλές βλέψεις για την Παναχαϊκή | Πλησιάζουν την κορυφή Πανσερραϊκός και Αναγέννηση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Οι «μαύρες» προφητείες της Μπάμπα Βάνγκα για το 2023
- Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
- Live News: Νέα καταγγελία για έκρηξη σε νεροχύτη από αποφρακτικό υγρό
- Ολυμπιακός Β’: Τι προβλέπει ο κανονισμός για την αποχώρηση του από τον αγώνα με την Athens Kallithea
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωσε 187 εκατομμύρια ευρώ σε 54.777 δικαιούχους
- Έβλεπε από τις κάμερες ασφαλείας να του «ξαφρίζουν» το αυτοκίνητο
- Αντιγριπικό εμβόλιο: Τα φαρμακεία δηλώνουν «ανέτοιμα» για εμβολιασμούς χωρίς συνταγή
- Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ «τα βρήκαν» στο 1 εκατομμύριο δολάρια – Τέλος στη σκληρή δικαστική διαμάχη
- Η φωτογραφία του Λιονέλ Μέσι με το τρόπαιο του Μουντιάλ μέσα από το αεροπλάνο
- Βίκη Πρωτογεράκη: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είχε λόγο να επιδείξει το όργανο του στην Εβελίνα Παπούλια»
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Η Κομισιόν καλύπτει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη ΜΚΟ του Παντσέρι
- Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ «τα βρήκαν» στο 1 εκατομμύριο δολάρια – Τέλος στη σκληρή δικαστική διαμάχη
- Οι «μαύρες» προφητείες της Μπάμπα Βάνγκα για το 2023
- Κεραμέως σε βράβευση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών – «Υπερήφανοι για την εκπαιδευτική μας κοινότητα»
- Η ανάρτηση του γιου του Μαραντόνα για τον Λιονέλ Μέσι και την Αργεντινή
- Έβλεπε από τις κάμερες ασφαλείας να του «ξαφρίζουν» το αυτοκίνητο
- Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Επιτροπή Κοινού για τη Eurovision
- Ολυμπιακός Β’: Τι προβλέπει ο κανονισμός για την αποχώρηση του από τον αγώνα με την Athens Kallithea
- Με άνοδο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωσε 187 εκατομμύρια ευρώ σε 54.777 δικαιούχους
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ουκρανία - Γκουτέρες: Δεν είμαι αισιόδοξος για ειρηνευτικές συνομιλίες Μόσχας - Κιέβου στο εγγύς μέλλον
- Δικαστικό Συμβούλιο: Κρίσιμα ερωτήματα για τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που βρήκε τον θάνατο ο 16χρονος
- Πυγμαχία: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου ετοιμάζει η Ομοσπονδία - Λιποθυμικό επεισόδιο για 16χρονο μποξέρ στον Ταύρο
- Wednesday: Η Τζένα Ορτέγκα αποκάλυψε πώς χορογράφησε τον viral χορό της - «Δεν είμαι χορεύτρια, δεν έχω καμία εμπειρία»
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Θα επανελεγχθούν οι δραστηριότητες του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τη ΜΚΟ Fight Impunity
- Κατερίνα Περιστέρη: «Οι εργασίες στον Τύμβο Καστά πάνε σαν τον κάβουρα»
- ΠΟΛ: «Καρκινοπαθείς και βαριά ασθενείς υπό μετάθεση»
- Η Ευρώπη συμφώνησε για πλαφόν στο φυσικό αέριο - «Κλείδωσε» στα 180 ευρώ
- Λονδίνο: Νεκρή άλλη μία γυναίκα που ποδοπατήθηκε σε συναυλία