«Δεν υπογράφουμε Μινσκ-2 ούτε παραδίδουμε εδάφη για την ειρήνη» δηλώνει ο σύμβουλος του Ζελένσκι

17:04 17/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Ουκρανία δεν θα υπογράψει ξανά συμφωνίες όπως αυτή του Μινσκ ούτε θα παραχωρήσει τα εδάφη της για να σταματήσει ο πόλεμος, δήλωσε ο Μικαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια ενημερωτικού μαραθωνίου με την συμμετοχή ουκρανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, ο Μικαΐλο Ποντολιάκ τόνισε ότι «το τίμημα του πολέμου είναι πολύ μεγάλο. Έχουν σκοτωθεί πολλοί άμαχοι. Και δεν έχουν

απλά σκοτωθεί, αλλά έχουν βασανιστεί, κυνικά, επειδή αυτή είναι η φιλοσοφία της Ρωσικής Ομοσπονδίας: να έρθει στην Ουκρανία και να σκοτώνει κυνικά ανθρώπους. Όχι απλά να σκοτώνει, αλλά να το κάνει αυτό με τρόπο κυνικό και μαζικό, να βιάζει. Αυτή η κοσμοθεωρία είναι απαράδεκτη για μας, να δώσουμε κάτι στην Ρωσική Ομοσπονδία και να υποκρινόμαστε ότι έγινε κάποιος μικρός πόλεμος. Αυτό είναι αδύνατο».

Οι προτάσεις για δήθεν κατάπαυση του πυρός χωρίς την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων είναι απαράδεκτες, κατά τον ίδιο, επειδή στην περίπτωση αυτή, η Ρωσία θα ελέγχει μέρος του ουκρανικού εδάφους. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι υπογραφές συμφωνιών τύπου Μινσκ-2 δεν θα υπάρξουν, καθώς παρόμοιες αποφάσεις θα αναστείλουν τον πόλεμο για κάποιο διάστημα.

Άλλωστε, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου ανέφερε, επίσης, ότι η Ρώσοι εξακολουθούν εμμένουν στα δικά τους στερεότυπα σκέψης, στην ουσία δεν έχουν αλλάξει τις οδηγίες όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις από την αρχή της ευρείας κλίμακας εισβολής ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσική Ομοσπονδία έχουν διακοπεί.

«Ζουν (οι Ρώσοι-σ.σ) σ έναν κόσμο, όπου τάχα υπάρχει ο ‘ουκρανικός φασισμός’. Ο κόσμος όμως το αντιλαμβάνεται και αυτό. Στην ουσία έχει αποδειχθεί με ντοκουμέντα ότι αυτή τη στιγμή στον κόσμο υπάρχει ένας είδος ναζισμού, του ρωσικού ναζισμού. Όμως εκείνοι δεν το έχουν καταλάβει… Ασφαλώς θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, για να περάσουμε σε πιο θεμελιώδη συζήτηση για το πρόβλημα αυτό, το πρόβλημα της αποναζιστικοποίησης της Ρωσίας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει ότι καμία από τις πλευρές δεν πρέπει μετά τον πόλεμο να βγει μειωμένη και ότι τάσσεται υπέρ της αναζήτησης δρόμων για να βγουν οι Ρώσοι από την κατάσταση αυτή.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απαντώντας υπογράμμισε ότι η Ουκρανία δεν προτίθεται και δεν θα επιδιώξει «να διατηρήσει το πρόσωπο του Πούτιν» προχωρώντας σε κάποιες υποχωρήσεις ως προς την κυριαρχία της για να τελειώσει ο πόλεμος.

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ / Με πληροφορίες από Ukrinform

To άρθρο «Δεν υπογράφουμε Μινσκ-2 ούτε παραδίδουμε εδάφη για την ειρήνη» δηλώνει ο σύμβουλος του Ζελένσκι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα