Χίθροου: Στον «αέρα» πάνω από 1.300 πτήσεις λόγω της φωτιάς σε υποσταθμό – «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια»
«Επιβάτες «εγκλωβίζονται» στον αέρα, αεροπλάνα αλλάζουν πορεία». Εικόνες χάους καταγράφονται από το πρωί σήμερα, Παρασκευή (21.03.25) στο διεθνές αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου, οπότε και ανεστάλη η λειτουργία του μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης, προκαλώντας παγκόσμιο χάος στις πτήσεις.
«Το Χίθροου του Λονδίνου υφίσταται μείζονα διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για να εγγυηθεί την ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων», το
Εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες έχουν αποδυθεί τις τελευταίες ώρες σε έναν αγώνα δρόμου, αναζητώντας εναλλακτικές όσον αφορά τις πτήσεις τους στο Λονδίνο, ακόμη και με πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο έργο καθώς το Χίθροου αποτελεί διεθνές αεροδρόμιο-κόμβο για περίπου 230.000 επιβάτες ημερησίως.
Power station near Heathrow in flames – and no, I don’t believe in coincidences.
A substation near London’s Heathrow Airport caught fire, shutting down one of the busiest airports in the world. Thousands of homes are now without electricity. The cause is “unknown,” but… pic.twitter.com/Ut4hxYx5QO
Η φωτιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης, στην οποία οφείλεται η αναστολή λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου, έχει πλέον «τεθεί υπό έλεγχο» ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της πρωτεύουσας της Βρετανίας.
«Θέσαμε με επιτυχία υπό έλεγχο την πυρκαγιά και αποτρέψαμε περαιτέρω εξάπλωσή της» σημείωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατ Γκόλμπερν σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε. «Θα παραμείνουμε παρόντες στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να βοηθήσουμε (το εθνικό δίκτυο ηλεκτροδότησης) National Grid», πρόσθεσε.
Δείτε live εικόνα από το σημείο
«Οι ερευνητές μας για την πυρκαγιά θα ξεκινήσουν την έρευνά τους και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα και να υποστηρίξουμε την κοινότητα», σημείωσε επίσης η London Fire Brigade σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Άνθρωποι με αποσκευές περιμένουν στο διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου, Πηγή φωτογραφίας, REUTERS / Carlos JassoΣτον «αέρα» δεκάδες πτήσειςΗ γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 8 πτήσεις της προς και από το Χίθροου, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις της σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας διεξάγονται κανονικά.
Η Ryanair ανακοίνωσε παράλληλα σε ανάρτησή της στο X ότι θα βάλει 8 έκτακτες πτήσεις για τους επιβάτες που επηρεάστηκαν από το κλείσιμο του Χίθροου.
Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της AEGEAN Α3602-Α3603 από Ελλάδα, για σήμερα από/προς το αεροδρόμιο London Heathrow, λόγω της αναστολής της λειτουργίας του αεροδρομίου εξαιτίας διακοπής ρεύματος, οφειλόμενης σε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με ενημέρωση της AEGEAN, όλοι οι επιβάτες που επηρεάζονται θα ενημερωθούν για την ανεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο στο +30 210626100.
Δεκάδες αεροπλάνα καθηλωμένα στο αεροδρόμιο, Πηγή φωτογραφίας, REUTERS / Carlos JassoΤο Γκάτγουικ ξεκίνησε να δέχεται πτήσεις που εκτρέπονταιΤο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, το δεύτερο σημαντικότερο της Βρετανίας, άρχισε να δέχεται ορισμένες πτήσεις που προγραμματιζόταν αρχικά να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Χίθροου. «Προσφέρουμε την υποστήριξή μας, δεχόμενοι, όταν υπάρχει ανάγκη, πτήσεις που εξετράπησαν», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου Γκάτγουικ.
Επτά πτήσεις είχαν ήδη εκτραπεί στο Γκάτγουικ λίγο πριν από τις 09:00 ώρα Ελλάδος.
Heathrow Airport Fire
Heathrow Airport shuts down until midnight due to a massive fire at a nearby power substation! Over 1,350 flights grounded, 16K+ people without power. #Heathrow pic.twitter.com/oxcErJmgnc
Σύμφωνα με το Sky News, τουλάχιστον 1.300 πτήσεις αναμένεται να επηρεαστούν από το κλειστό αεροδρόμιο. Η ταλαιπωρία έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, που προσπαθούν να συνεννοηθούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους, με κάποιους τελικά να τα καταφέρνουν και άλλους να καταγγέλλουν ότι παραμένουν στο σκοτάδι, χωρίς καμία ενημέρωση.
Το Χίθροου, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των πέντε πιο μεγάλων αεροδρομίων στον κόσμο, εξυπηρετεί 80 χώρες και μετρά 1.300 απογειώσεις και προσγειώσεις ημερησίως. Επίσης υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί 230.000 επιβάτες ημερησίως.
Δείτε εδώ τις πτήσεις που είχαν προορισμό το Χίθροου αλλά εκτράπηκαν:
Χάρτης του Flight Radar για της πτήσεις με προορισμό το ΧίθροουΔεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργειαΔεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η τεράστια πυρκαγιά στον υποσταθμό του Χέιζ που τροφοδοτεί το Χίθροου οφείλεται σε εγκληματική πράξη, δήλωσε παράλληλα ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό LBC.
Η «καταστροφική» αυτή πυρκαγιά, όπως την χαρακτήρισε, μιλώντας παράλληλα στο Sky News, έθεσε εκτός λειτουργίας εφεδρική γεννήτρια στον υποσταθμό.
Το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, Πηγή φωτογραφίας / Courtesy of London Fire Brigade / Handout via REUTERS«Υπάρχουν εφεδρικοί μηχανισμοί αλλά δεδομένης της κλίμακας της πυρκαγιάς οι εφεδρικοί μηχανισμοί δείχνουν επίσης πως επηρεάστηκαν», σημείωσε ο Μίλιμπαντ.
Το Εθνικό Δίκτυο ηλεκτροδότησης εργάζεται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης χρησιμοποιώντας άλλο εφεδρικό σύστημα, σημείωσε ο Μίλιμπαντ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διαλευκάνει τα αίτια της πυρκαγιάς και να αντλήσει διδάγματα για το μέλλον όσον αφορά τις υποδομές της Βρετανίας.
To άρθρο Χίθροου: Στον «αέρα» πάνω από 1.300 πτήσεις λόγω της φωτιάς σε υποσταθμό – «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρόστιμο 500 ευρώ σε Δροσάκη, Παπούλια και Δανδουλάκη – Απούσα για πρώτη φορά η Ελπίδα Νίνου από τη δίκη Φιλιππίδη
- Big Brother: Κλείδωσε ο παρουσιαστής του reality εγκλεισμού...
- Τούνη – Αλεξάνδρου: Πόσο νοικιάζεται το σπίτι τους στα Μελίσσια – Εδώ η αγγελία!
- Πατήσια: Ληστής επιτέθηκε σε ζευγάρι με ψαλίδι και δάγκωσε την γυναίκα στην γάμπα
- Ρόδος: Βρήκαν σχεδόν €500.000 στο σπίτι της προϊσταμένης της Πολεοδομίας - Ο τιμοκατάλογος του κυκλώματος
- Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAΝ σήμερα Παρασκευή από και προς το αεροδρόμιο του Χίθροου
- Εξασφαλίζει την τετράδα και οδηγεί στο… ταμείο ο Σλούκας!
- Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Ερνάντες στο τριπλούν
- Michelle Obama: Γιατί μαλώνει με τον Barack μέσα στη νύχτα – Νέα αποκάλυψη για τον γάμο τους
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Λάμπης Τσιριγωτάκης στα 82 του - Οι διεθνείς αποστολές & τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ (βίντεο)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με πτώση 0,30% – Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
- Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που μεθυσμένη οδηγός περνάει με κόκκινο και συγκρούεται με αγροτικό
- Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Εισαγγελική πρόταση για πρόστιμο στους Σπύρο Μπιμπίλα, Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια
- Ιωάννα Τούνη: Αντιπαραθέσεις με χρήστες των social media – «Ο γιος μου θα έχει σίγουρα αξίες»
- Ανάλυση CNN: Η Τουρκία οδεύει προς αέναη κυριαρχία του Ερντογάν καθώς εξουδετερώνεται ο Ιμάμογλου
- Ώρα της Γης 2025: Φέτος σβήνουμε τα φώτα για την θάλασσα
- Ηράκλειο: Ένοχοι ο πρώην δήμαρχος και η αντιδήμαρχος για την τραγωδία με τους 4 νεκρούς στον Γεροπόταμο
- Μεξικό: Συγγενείς αγνοουμένων μπαίνουν στο «ράντσο της φρίκης» όπου βρέθηκαν απανθρακωμένα οστά
- Κωνσταντίνος Καρέτσας: Πανικός στο twitter με το διαμαντάκι της Εθνικής Ελλάδας, «νιώθω ότι μπήκε ο Μέσι» σχολιάζουν
- Χίθροου: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο λόγω της φωτιάς στον υποσταθμό

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Χίθροου: Στον «αέρα» πάνω από 1.300 πτήσεις λόγω της φωτιάς σε υποσταθμό – «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια»
- Μαράια Κάρεϊ: Απορρίφθηκε η αγωγή για το «All I Want for Christmas Is You»
- ElectricianPass: Νέα υπηρεσία πιστοποίησης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με την εγγύηση της ΔΕΗ
- Χίθροου: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της AEGEAN από και προς το αεροδρόμιο λόγω της φωτιάς στον υποσταθμό
- Ελλάδα – Σκωτία: Γαλανόπουλος αντί Σιώπη στην αποστολή
- Γιώργος Λιανός: Ήταν θετική η δική μου απάντηση για την παρουσίαση του Floor στον ΣΚΑΪ
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με πτώση 0,30% – Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών
- Ηράκλειο: Ένοχοι ο πρώην δήμαρχος και η αντιδήμαρχος για την τραγωδία με τους 4 νεκρούς στον Γεροπόταμο
- Χίθροου: Σκωτσέζοι οπαδοί είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μετά τη φωτιά στο αεροδρόμιο του Λονδίνου
- Χίθροου: Σκωτσέζοι οπαδοί είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Τραμπ επικαλείται «εξουσίες σε καιρό πολέμου» - Πώς θα αυξήσει την παραγωγή κρίσιμων ορυκτών
- Οι νέοι και οι υποσχέσεις για ρήξη με το κατεστημένο: Από τον Ανδρέα στoν Τσίπρα και την Κωνσταντοπούλου
- Το Big Brother επιστρέφει στον ΣΚΑΪ – Δείτε το τρέιλερ
- Την ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε η Πολιτεία της Νέας Υόρκης
- Χαμενεΐ σε ΗΠΑ: «Θα λάβουν ένα δυνατό ράπισμα εάν βλάψουν το Ιράν»
- CNN: Ο Τραμπ ρίχνει… αλάτι στα θεμέλια της Ουάσινγκτον – Πώς προσπαθεί να σαμποτάρει τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ
- 7ο Youth Conference – Η φωνή των εφήβων να ακουστεί!
- Κάνααν: «Ήθελα να κλάψω μετά τον τελικό με τη Ρεάλ»! (vid)
- Ακυρώθηκαν οι πτήσεις της AEGEAN από/προς το αεροδρόμιο Χίθροου
- Δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι