Χανιά: Ερευνώνται άλλοι 10 θάνατοι στο γηροκομείο – Εκταφή θα ζητήσει αδερφός 58χρονου που πέθανε

20:27 28/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους στο γηροκομείο στα Χανιά και καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία.

Πάνω από 80 είναι πλέον οι θάνατοι που διερευνώνται στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, καθώς προστέθηκαν και άλλοι στην λίστα των ερευνών. 

Από την

αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι υπάρχουν κι άλλες «ύποπτες» περιπτώσεις θανάτων στο, οι οποίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών όπως αποκαλύπτει το Open. Πρόκειται για θανάτους οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί και υπολογίζονται γυρω στους 10.

Εκταφή θα ζητήσει ο αδερφός 58χρονου που πέθανε στο γηροκομειο

Την ίδια ώρα μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γηροκομείο των Χανίων. Ο αδερφός 58χρονου που κατέληξε στον οίκο ευγηρίας, ξεσπάει. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι, οι συνθήκες ήταν τραγικές για τους φιλοξενούμενους, περιγράφοντας χαρακτηριστικά πως «τους είχαν σαν τα ζώα – Δεμένους σε καρέκλες» και θα ζητήσει την εκταφή του αδερφού του που πέθανε τον Ιανουάριο του 2021.

Click4more: Χανιά: «Εκλιπαρούσαν για λίγο φαγητό οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο – Κόλλησα ψώρα», αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενη

Θεωρεί τον θάνατό του ύποπτο, ενώ υποστηρίζει ότι λίγο πριν πεθάνει ο αδελφός του, το ίδιο απόγευμα, μιλούσε στο τηλέφωνο με τη διευθύντρια του γηροκομείου χωρίς να υπάρξει καμία αναφορά στην κατάσταση του 58χρονου όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Για τον ίδιο τρόφιμο, πρώην υπάλληλος του γηροκομείου δηλώνει στο zarpanews.gr ότι κοιμόταν μόνιμα στον χώρο των πλυντηρίων. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Είχε σακούλα στα έντερα (σ.σ. Στομία – παρουσία του εντέρου στο δέρμα της κοιλιάς που μέσω αυτού αποβάλλονται το περιεχόμενο του εντέρου και τα κόπρανα εκτός του σώματος, δημιουργείται από χειρουργό) και μερικές φορές τον έβαζαν και μόνος του να την αλλάζει. Του λεγανε, «Ξέρεις να το κάνεις; Καν’το μόνος σου».

Ο άνθρωπος έπαιρνε πολλά φάρμακα, χάπια τρεις φορές τη μέρα. Τον είχαν για τρελό, αλλά τα είχε τετρακόσια, ήταν πολύ υπεύθυνος. Ήθελαν να του αλλάξουν την αγωγή και να του δώσουν μορφίνη και όταν ρώτησα τον γιατρό, γιατί να του δώσουν τόσο βαρύ ναρκωτικό, ο γιατρός μου είπε ότι «αυτός πια χρειάζεται δόση για ζώα, με τόσα που έχει πάρει στη ζωή του». Εγώ εκδιώχθηκα από την επιχείρηση ένα μήνα περίπου πριν πεθάνει και δεν ξέρω πως ακριβώς πέθανε”, είπε η πρώην εργαζόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του γηροκομείου αρνείται κάθε εμπλοκή στην όλη υπόθεση, με τον νομικό της σύμβουλο, Νίκο Ρουσσόπουλο, να έχει δηλώσει ότι θα παρουσιάσει δεκάδες μάρτυρες, ενώ έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες ως συκοφαντίες και αβάσιμες κατηγορίες.

 

To άρθρο Χανιά: Ερευνώνται άλλοι 10 θάνατοι στο γηροκομείο – Εκταφή θα ζητήσει αδερφός 58χρονου που πέθανε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Ερευνώνται, – Εκταφή, 58χρονου,chania, erevnontai, – ektafi, 58chronou