Χαλκίδα: Ένταση, βρισιές και χειροδικίες μετά την αθώωση του κουμπάρου για τη δολοφονία του επιχειρηματία (video)

12:54 13/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Με επεισοδιακό τρόπο έπεσε στη Χαλκίδα η αυλαία της υπόθεσης δολοφονίας του επιχειρηματία Βασίλη Χούπη στη Ριτσώνα το 2010. Αθώος για την ανθρωποκτονία ο κουμπάρος του θύματος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση μόνο για την υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος με 5 ευρώ την ημέρα.

Μετά την αθωωτική δικαστική απόφαση στη Χαλκίδα ακολούθησαν επεισόδια με ύβρεις, κλωτσιές και απειλές,

όπως κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr.

O 60χρονος επιχειρηματίας Βασίλης Χούπης βρέθηκε νεκρός από σφαίρες μέσα στο μαύρο τζιπ του στην περιοχή της Ριτσώνας στις 24 Ιουνίου 2010. Για το άγριο έγκλημα κατηγορήθηκε ο 53χρονος κουμπάρος του Π.Κ. ο οποίος τελικά αθωώθηκε μετά από 13 δικασίμους.

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση σε βάρος του 60χρονου, συνολικού ποσού 1 εκατομμυρίου ευρώ σε 5 χρόνια φυλάκιση, η οποία είναι και εξαγοράσιμη με 5 ευρώ την ημέρα και μετά την καταβολή θα αφεθεί ελεύθερος.

Χαλκίδα: Διαφωνία της έδρας

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, πρότεινε την ενοχή του Π.Κ. και για τη δολοφονία του Βασίλη Χούπη, ωστόσο οι δικαστές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της έδρας (Πρόεδρος Εφετών Εύβοιας) τον έκριναν αθώο, όπως και όλοι οι ένορκοι.

Χαλκίδα: Το χρονικό της δολοφονίας

Το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου 2010 ο επιχειρηματίας Βασίλης Χούπης φεύγει από το σπίτι του στη Βούλα Αττικής και από εκείνη την στιγμή τα ίχνη του αγνοούνται.

Δύο μέρες μετά δηλώνεται η εξαφάνιση του, ενώ τέσσερα 24ωρα μετά, στις 28 Ιουνίου 2010, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο πολυτελές τζιπ του που ήταν σταθμευμένο για μέρες στην είσοδο του εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου στη Ριτσώνα.

Ο Βασίλης Χούπης είχε δεχθεί δύο σφαίρες στο στήθος και μία στο σαγόνι από 9αρι πιστόλι. Φύλακας κοντινού εργοστασίου που τον εντόπισε φώναξε στη συνέχεια την αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Χαλκίδας. Μετά από έρευνες κατηγορήθηκε για την δολοφονία του ο επιστήθιος φίλος του και κουμπάρος του επιχειρηματία με τον οποίο είχε οικονομικές δοσοληψίες.

To άρθρο Χαλκίδα: Ένταση, βρισιές και χειροδικίες μετά την αθώωση του κουμπάρου για τη δολοφονία του επιχειρηματία (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαλκίδα, Ένταση,chalkida, entasi