Μπόρις Τζόνσον: Αγνόησαν προειδοποιήσεις για τα κορονοπάρτι – «Εκβιάζουν» βουλευτές για να μην πέσουν

14:02 20/1/2022 - Πηγή: NewsIt

Κυβερνητικός αξιωματούχος προειδοποίησε μέσω e-mail τον Μάρτιν Ρέινολντς, τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Μπόρις Τζόνσον, να μην γίνει το επίμαχο πάρτι της 20ης Μαΐου 2020, όπως αποκαλύπτει η έρευνα για το Partygate, το σκάνδαλο που προέκυψε από τα πάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ εν μέσω lockdown.

Όπως αποκάλυψε ο Ρόμπερτ Πέστον, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του δικτύου ITV,

στην έρευνα εντοπίστηκε ένα email, από τον ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο προς τον ιδιαίτερο του Μπόρις Τζόνσον για να τον προειδοποιήσει να μην πραγματοποιηθεί το πάρτι της 20ης Μαΐου 2020, στο οποίο παρέστη ο Βρετανός πρωθυπουργός και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου εναντίον του.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, η Σου Γκρέι βρήκε email ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου προς τον ιδιαίτερο γραμματέα Μάρτιν Ρέινολντς που τον προειδοποιεί ότι το πάρτι της 20ης Μαΐου δεν πρέπει να γίνει», έγραψε ο Ρόμπερτ Πέστον στο Twitter.

I understand Sue Gray has found the email from a senior official to PM’s principle private secretary Martin Reynolds warning him the 20 May party should not go ahead, as per Cummings’s revelation and my blog below. So huge…https://t.co/X2nSkHMTp4

— Robert Peston (@Peston) January 20, 2022

Οι αποκαλύψεις για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Μπόρις Τζόνσον, καθώς τόσο οι Βρετανοί πολίτες αλλά και οι βουλευτές του, γυρνάνε την πλάτη τους προς αυτόν ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης τον πιέζουν να παραιτηθεί.

Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε την Τρίτη κατηγορία του πρώην συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς ότι είπε ψέματα ενώπιον της Βουλής των Λόρδων για το επίμαχο πάρτι, λέγοντας ότι κανείς δεν τον προειδοποίησε ότι η γιορτή πιθανόν παραβίαζε τους κανόνες του lockdown.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε την περασμένη βδομάδα συγγνώμη ενώπιον της Βουλής για την συμμετοχή του στην γιορτή στους κήπους της Ντάουνινγκ Σριτ και διευκρίνισε ότι παρευρέθηκε για 25 λεπτά για να ευχαριστήσει το προσωπικό.

Όμως, ο Ντόμινικ Κάμινγκς αποκάλυψε ότι ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησε ότι το πάρτι με την πρόσκληση «φέρτε μαζί τα ποτά σας» πρέπει να γίνει.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς δήλωσε ότι ο ίδιος και τουλάχιστον ένας ακόμη σύμβουλος είπαν στον Μάρτιν Ρέινολντς ότι η γιορτή πρέπει να ακυρωθεί.

Όταν ερωτήθηκε αν είπε ψέματα στο κοινό και στο κοινοβούλιο, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε την Τρίτη στους δημοσιογράφους: «Όχι. Κανείς δεν μου είπε ότι αυτό που κάναμε, όπως ισχυρίζεστε, παραβίαζε τους κανόνες…Πίστευα ότι παρευρίσκομαι σε συνάντηση εργασίας».

Καταγγελία για εκβιασμό βουλευτών για να μην γίνει η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης

Ένας από τους βουλευτές των Τόρις, Ουίλιαμ Ραγκ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα «εκβιασμού» άλλων βουλευτών που ανήκουν στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον ώστε να μην ξεκινήσει η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης (ή μομφής) προς το πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου έχουν αντιμετωπίσει πιέσεις και εκφοβισμό από μέλη της κυβέρνησης λόγω της εκπεφρασμένης ή πιθανολογούμενης επιθυμίας τους για την διενέργεια ψηφοφορίας έκφρασης εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ουίλιαμ Ραγκ σήμερα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Συνταγματικών Υποθέσεων της βρετανικής βουλής.

«Επιπλέον, οι πληροφορίες που γνωρίζω φαίνεται ότι παραπέμπουν σε εκβιασμό. Για τον λόγο αυτόν, η συμβουλή μου προς τους συναδέλφους θα ήταν να αναφέρουν αυτά τα θέματα στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων και τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπόρις Τζόνσον: Αγνόησαν προειδοποιήσεις για τα κορονοπάρτι – «Εκβιάζουν» βουλευτές για να μην πέσουν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα