Μπονσονάρο ξανά εκτός ορίων: «Λαπάδες» δημοσιογράφοι μπορεί να πεθάνουν από κορονοϊό

11:23 25/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Ότι δεν είχε μέτρο ο Ζαΐρ Μπολσονάρο ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστό. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε όριο.

Μετά την… επιθυμία να χτυπήσει δημοσιογράφο, ο Μπολσονάρο εξαπέλυσε νέα επίθεση και σε δημόσια εκδήλωση όπου παραβρέθηκε την Δευτέρα (24.08.2020) χαρακτήρισε τους εργαζόμενους στον Τύπο «λαπάδες» που, κατά τη γνώμη του, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να ξεπεράσουν την COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός,

γιατί δεν είναι αθλητές, όπως εκείνος!

Click4more Μπολσονάρο σε δημοσιογράφο: «Θέλω να σου ρίξω μπουνιά στα μούτρα»

Ο Μπολσονάρο βρέθηκε στην εκδήλωση «Νικώντας την COVID-19» και αναφέρθηκε στην εμπειρία του όταν έδωσε μάχη με τον κορονοϊό τον Ιούλιο. Διαβεβαίωσε ότι τον νίκησε χάρη στο ανθελονοσιακό φάρμακο υδροξυχλωροκίνη – συνεχίζοντας να αψηφά το γεγονός ότι μελέτες έχουν δείξει πως δεν έχει καμία θετική επίπτωση σε ασθενείς με την COVID-19 – και το γεγονός πως είχε υπάρξει «αθλητής», εννοώντας πως ήταν αλεξιπτωτιστής στον στρατό.

Μερίδα του Τύπου «τον γλέντησε» διότι ήταν «αθλητής» είπε, τον χλεύαζε διαρκώς, όμως «αν (ο SARS-CoV-2) μολύνει εσάς τους λαπάδες, η πιθανότητά σας να επιζήσετε θα είναι πολύ χαμηλότερη», είπε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο Μπολσονάρο.

«Το μόνο που ξέρετε είναι πώς να κάνετε κακό, πώς να χρησιμοποιείτε ένα στυλό με μοχθηρία. Η πιθανότητά σας να επιζήσετε είναι πολύ χαμηλότερη», επέμεινε.

Το σκάνδαλο που εκνευρίζει τον Μπολσονάρο

Το νέο παραλήρημα έρχεται μετά από εκείνο της Κυριακής, όταν ο Μπολσονάρο είπε σε δημοσιογράφο ότι ήθελε «να του βουλώσει το στόμα» ρίχνοντάς του «γροθιά στα μούτρα», όταν του έκανε μια ερώτηση που τον ενόχλησε, για τις καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας του που είχαν γίνει από πρώην συνεργάτη ενός από τους γιους του προέδρου, που πλέον βρίσκεται στην καρδιά έρευνας που διενεργείται για υπόθεση διαφθοράς.

Πριν από μερικές μέρες, το περιοδικό Crusoé έγραψε ότι ο Φαμπρίσιο Κεϊρόις, συνταξιούχος αστυνομικός, φίλος του Μπολσονάρο, άλλοτε συνεργάτης του μεγαλύτερου γιου του, κατέθεσε 21 επιταγές, αξίας 72.000 reais (περίπου 22.000 δολάρια στην ισοτιμία του 2016) στον λογαριασμό της σημερινής πρώτης κυρίας μεταξύ του 2011 και του 2018.

Άλλα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν κατέδειξαν ότι η σύζυγος του Κεϊρόις είχε καταθέσει άλλα 17.000 reais στον λογαριασμό της Μισέλ Μπολσονάρο, με το σύνολο να φθάνει τα 89.000.

Ο Κεϊρόις εργαζόταν για τον πρεσβύτερο γιο του προέδρου, τον Φλάβιο Μπολσονάρο, νυν ομοσπονδιακό γερουσιαστή, τότε τοπικό βουλευτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο πρώην συνεργάτης του γιου του προέδρου έχει συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται σχετικά με καταθέσεις που είχαν γίνει τη συγκεκριμένη περίοδο, ύψους 1,2 εκατ. reais (περίπου 181.000 ευρώ). Τα ερωτήματα για τον Κεϊρόις συνεχίζουν να καταδιώκουν την οικογένεια του προέδρου. Η υπόθεση είναι φανερό πως ενοχλεί τον πρόεδρο, που υποσχόταν πως θα πάτασσε τη διαφθορά.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο, πρώην λοχαγός των αλεξιπτωτιστών, έχει εδώ και χρόνια πολύ τεταμένες σχέσεις με πολλούς εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Επιτίθεται συχνά σε συγκεκριμένες εφημερίδες και δημοσιογράφους. Οπαδοί του έχουν επιτεθεί σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πολιτικών συγκεντρώσεων και άλλων δημόσιων εκδηλώσεων.

Την περασμένη χρονιά, η εθνική συνομοσπονδία δημοσιογράφων της Βραζιλίας (FENAJ) υπολόγισε πως αφότου ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιανουαρίου 2019, ο πρόεδρος Μπολσονάρου έχει εξαπολύσει 116 επιθέσεις εναντίον του Τύπου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Μπονσονάρο ξανά εκτός ορίων: «Λαπάδες» δημοσιογράφοι μπορεί να πεθάνουν από κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα