Μπιλ Ράσελ: Το ΝΒΑ αποσύρει το Νο6 από όλες τις ομάδες για να τιμήσει τον θρύλο των Σέλτικς

09:37 12/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Το Νο6 που φορούσε στους Μπόστον Σέλτικς ο Μπιλ Ράσελ δεν θα υπάρχει πλέον στο ΝΒΑ, στη φανέλα κανενός παίκτη της Λίγκας.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε την απόφασή του, να τιμήσει τη μνήμη του Μπιλ Ράσελ, αποσύροντας από όλες τις ομάδες το Νο 6 που φορούσε στους Μπόστον Σέλτικς.

lang="el-GR">Θυμίζουμε ότι τη συγκεκριμένη πρόταση, την είχε κάνει -μεταξύ άλλων- και ο Μάτζικ Τζόνσον, απευθυνόμενος στον ισχυρό άνδρα της Λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Επιπρόσθετα, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της ερχόμενης σεζόν 2022-23, κάθε φανέλα θα συνοδεύεται από πένθος στη μνήμη του ανθρώπου – θρύλου των Σέλτικς. Τέλος, σε κάθε παρκέ και κάθε αρένα θα υπάρχει ένα ειδικό λογότυπο με το νούμερο 6 κοντά στη γραμματεία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ΝΒΑ αποσύρει το Νο ενός παίκτη, κίνηση που υποδεικνύει το μέγεθος του Μπιλ Ράσελ.

Πάντως, το Bleacher Report αναφέρει πως το νο 6 θα παραμείνει στις φανέλες των παικτών που το έχουν ήδη, αλλά δεν θα εμφανιστεί από εδώ και στο εξής σε αθλητή της Λίγκας.

Θυμίζουμε ότι ο Μπιλ Ράσελ κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, ενώ ως προπονητής οδήγησε σε δύο ακόμη τίτλους ΝΒΑ τους «Κέλτες».

Ο Μπιλ Ράσελ ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ με μέσο όρο 15.1 πόντους, 22.5 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ, έχοντας αγωνιστεί σε 963 αγώνες της κανονικής περιόδου. Ήταν 12 φορές All-Star, 3 φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας της λίγκας και 8 φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας.

To άρθρο Μπιλ Ράσελ: Το ΝΒΑ αποσύρει το Νο6 από όλες τις ομάδες για να τιμήσει τον θρύλο των Σέλτικς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > NewsIt
Μπιλ Ράσελ, ΝΒΑ, Νο6, Σέλτικς,bil rasel, nva, no6, seltiks