Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Άντεξαν οι «ροχιμπλάνκος», πανηγυρίζει η Ρεάλ

19:11 8/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Μπαρτσελόνα άργησε να… εμφανιστεί στο Καμπ Νόου, ο Όμπλακ είπε δύο φορές “όχι” στον Μέσι και η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε με την ισοπαλία 0-0 από το ντέρμπι του τίτλου, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ισπανία.

Οι “ροχιμπλάνκος” κράτησαν στο -2 τους Καταλανούς, αλλά έδωσαν την ευκαιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης να τους “πιάσει” στην πρώτη θέση, έχοντας και την ισοβαθμία υπέρ της και ενώ απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι

Η Μπαρτσελόνα

πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή της μπάλας, αλλά η Ατλέτικο έδειξε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Από το πρώτο 10λεπτο, ο Τερ Στέγκεν χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές σε σουτ των Λεμάρ και Σουάρες, ενώ στο 19′ ο Λαγκλέ κόντραρε την τελευταία στιγμή το πλασέ του Κορέα στην “καρδιά” της άμυνας των γηπεδούχων.

Η Ατλέτικο συνέχισε όμως να δημιουργεί ευκαιρίες και από το 34′ μέχρι το 37′ ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε τρεις ακόμη αποκρούσεις σε σουτ των Γιορέντε, Σουάρες και Καράσκο. Οι Καταλανοί “απάντησα” στο 42′ με μία απίθανη προσωπική ενέργεια του Μέσι, ο οποίος συνέκλινε από δεξιά και έκανε εκπληκτικό σουτ, αλλά ο Όμπλακ “εκτινάχθηκε” και απέκρουσε.

 

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση για την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος, με τους “ροχιμπλάνκος” να έχουν μία ακόμη δική τους στις καθυστερήσεις, όταν ο Φελίπε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή των “μπλαουγκράνα” πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε έτσι χωρίς σκορ και ο ρυθμός ήταν χαμηλός στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μάλιστα στο 66′ από στημένη φάση, με τον Μέσι να εκτελεί εξαιρετικά ένα φάουλ από πολύ πλάγια και να αναγκάζει τον Όμπλακ σε μία ακόμη δύσκολη απόκρουση.

 

Οι Καταλανοί έστειλαν και την μπάλα στα δίχτυα στο 70′ με κεφαλιά του Αραούχο από σέντρα του Μέσι, αλλά ο πρώτος ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. H “πίεση” της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ματς, αλλά η μοναδική καλή φάση ήρθε στο 86′ όταν από άψογη σέντρα του Άλμπα, ο Ντεμπελέ έκανε φοβερό άλμα και πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας των φιλοξενούμενων, για να στείλει όμως την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να παραμένει στην κορυφή της “La Liga” και στο +2 από τους “μπλαουγκράνα”, αλλά να δίνει την ευκαιρία στη Ρεάλ Μαδρίτης να βρεθεί ισόβαθμη μαζί της στην πρώτη θέση, έχοντας και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας.

 

To άρθρο Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Άντεξαν οι «ροχιμπλάνκος», πανηγυρίζει η Ρεάλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα