“Αστρονομικά” έσοδα για την Οσάκα – “Έσπασε” και το ρεκόρ της Σαράποβα

22:11 22/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Η Ναόμι Οσάκα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια στο Νο1 “όνομα” του παγκόσμιου τένις γυναικών και πλέον αυτό αποτυπώνεται και στον τραπεζικό της λογαριασμό, καθώς ξεπέρασε όχι μόνο την Σερένα Γουίλιαμς, αλλά και την Μαρία Σαράποβα, που κατείχε το σχετικό ρεκόρ στα κέρδη.

Πιο συγκεκριμένα, η Οσάκα ξεπέρασε την Σερένα Ουίλιαμς κι έγινε η υψηλότερα αμειβόμενη αθλήτρια του κόσμου, κερδίζοντας χρηματικά έπαθλα 34.7 εκ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes. Η 22χρονη δις κάτοχος τίτλων Grand Slam

είναι, πλέον, η αθλήτρια που έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα μέσα στη διάρκεια ενός έτους.

Τα κέρδη της ήταν κατά 1.4 εκ. δολάρια περισσότερα από την σπουδαία Αμερικανίδα, Σερένα Ουίλιαμς, η οποία έχει πέσει από την κορυφή της λίστας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Το ρεκόρ κερδών σε διάστημα 12 μηνών, για γυναίκα, κατείχε μέχρι πρόσφατα η Μαρία Σαράποβα, η οποία είχε αυξήσει τον προσωπικό της λογαριασμό κατά 29.7 εκ. δολάρια το 2015.

Οι αθλήτριες του τένις κατείχαν πάντοτε την κορυφή στη γυναίκεία λίστα του Forbes από το 1990, πότε με την Σερένα Ουίλιαμς και πότε με την Ρωσίδα, Σαράποβα, να… οδηγούν την κούρσα από το 2004. Η Οσάκα έκανε αισθητή την εμφάνισή της επικρατώντας της Ουίλιαμς στον τελικό του US Open το 2018, σε έναν πολύ αμφιλεγόμενο αγώνα στον οποίο η Αμερικανίδα δέχτηκε τρεις παρατηρήσεις παραβίασης των κανονισμών από το διαιτητή.

Η αθλήτρια από την Ιαπωνία κατέκτησε το Australian Open το 2019, ωστόσο, έχασε την φόρμα της από τότε κι από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης έχει «πέσει» στο νο10. Αυτή την περίοδο η Οσάκα έχει 15 συμφωνίες χορηγών, μεταξύ των οποίων τους «κολοσσούς», Nike, Nissan Motors, Shiseido και Yonex.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο “Αστρονομικά” έσοδα για την Οσάκα – “Έσπασε” και το ρεκόρ της Σαράποβα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα