Άρης – ΟΦΗ 3-1 LIVE: Τελευταία λεπτά στο “Βικελίδης”

23:23 6/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Με το… δεξί θέλει να ξεκινήσει ο Άρης την περιπέτεια των πλέι οφ της Superleague και να πάρει προβάδισμα έναντι του ΟΦΗ για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League της επόμενης σεζόν.

Οι “κίτρινοι” ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος όντας ισόβαθμοι με τους

Κρητικούς στους 34 βαθμούς αλλά υστερούν στα μεταξύ τους ματς αφού έχουν ηττηθεί με 3-1 στο “Γεντί Κουλέ” ενώ στη Θεσσαλονίκη το ματς είχε λήξει ισόπαλο με 1-1.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης από το Newsit.gr

Χωρίς απουσίες θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι στο ματς, ενώ οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Ντουρμισάι, Ματίγια, Σούντγκρεν και Ντιγκινί.

H προαναγγελία της Superleague για το Άρης-ΟΦΗ

Πανηγύρισαν την είσοδό τους στα πλέι οφ, καθώς ήταν ο βασικός τους στόχος. Και τώρα ξεκινούν ισόβαθμοι από την τελευταία θέση για ότι καλύτερο. Είναι ο Άρης και ο ΟΦΗ, που στο νέο μίνι πρωτάθλημα, θα ξεκινήσουν όπως και στην κανονική περίοδο. Παίζοντας μεταξύ τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης

Εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην εξάδα, δεν έκανε νίκη στα τέσσερα τελευταία του πρωταθλήματος, και έριξε το βάρος στο Κύπελλο. Έχει χάσει τον πρώτο ημιτελικό από την ΑΕΚ με 2-1 και ελπίζει σε πρόκριση στον τελικό. Δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία επίσημα.

Έχει μια νίκη στα επτά τελευταία επίσημα, το «διπλό» στον Ατρόμητο, που του χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Έχασε τα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μια στα 12 προηγούμενα. Είναι αθροιστικά τα 20 παιχνίδια με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο.

Από τις οκτώ νίκες στις σεζόν, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Πέτυχε σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα τουλάχιστον γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Μέχρι την ήττα του από την ΑΕΚ εντός έδρας στις 16 Φεβρουαρίου, είχε ένα σερί 16 αγώνων πρωταθλήματος, που δεν έχανε εντός και δεν νικούσε εκτός.

Έκανε δέκα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία έχει περισσότερες. Έχει κάνει πάντως τέσσερις στα 13 τελευταία, ενώ είχε έξι ισοπαλίες στα 13 πρώτα. Οι δύο ισοπαλίες είναι εντός έδρας και οι οκτώ εκτός.

Ο Άρης εντός έδρας

Έχασε τα δύο τελευταία στην έδρα του, από την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, αφού είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα και δεν είχε χάσει στα επτά προηγούμενα. Ήταν οι πρώτες ήττες για τον Μίκαελ Ένινγκ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έχει δηλαδή δύο ήττες στα εννέα τελευταία.

Για όλες τις διοργανώσεις δεν έχει κερδίσει τα τρία τελευταία στην έδρα του, δύο φορές με τον Ατρόμητο και μια με την ΑΕΚ.

Για το πρωτάθλημα δεν πέτυχε γκολ στην έδρα του μόνο με την ΑΕΚ. Έχει σκοράρει στα 12 από τα 13 εντός έδρας.

Ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ εξασφάλισε την παρουσία του στα πλέι οφ στο τελευταίο του παιχνίδι, όταν και νίκησε τη Λαμία. Νίκησε στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του, με Ατρόμητο και Λαμία, για να τα καταφέρει, αλλά έκανε άσχημο δεύτερο γύρο. Έκανε τρεις νίκες στα 12 τελευταία, ενώ είχε επτά στα 14 πρώτα!
Έκανε έξι ήττες στα 11 τελευταία, όσες ακριβώς είχε και στα 15 πρώτα.
Κράτησε το «μηδέν» στα τρία από τα πέντε τελευταία, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα εννέα προηγούμενα.

Έχει βάλει έξι φορές τρία ή περισσότερα γκολ. Στα έξι πρώτα παιχνίδια το έκανε τέσσερις φορές, στα 20 τελευταία δύο.

Έχει σκοράρει σε πέντε από τα 11 τελευταία, ενώ είχε βάλει γκολ στα 13 από τα 15 πρώτα.

Έκανε τέσσερις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα, γεγονός που βοήθησε τον ΟΦΗ βαθμολογικά.

Ο ΟΦΗ εκτός έδρας

Ηττήθηκε στα δυο τελευταία από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεχόμενος επτά γκολ. Αμέσως πριν είχε δύο καλά αποτελέσματα εκτός, τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και την ισοπαλία στην Ξάνθη.

Αμέσως πριν είχε κάνει άλλες επτά ήττες.
Δεν είχε χάσει τα δύο πρώτα του εκτός έδρας, ισοπαλία με Άρη και νίκη με Παναθηναϊκό, αλλά στα 11 που ακολούθησαν κατάφερε να μην χάσει μόλις άλλα δύο.

Δεν έβαλε πάντως γκολ στα τέσσερα από τα έξι τελευταία εκτός έδρας, ενώ είχε βάλει στα έξι από τα επτά πρώτα.
Έχει δεχτεί γκολ και στα 13 παιχνίδια της κανονικής περιόδου εκτός έδρας. Για τελευταία φορά κράτησε το «μηδέν» στις 5 Μαΐου 2019, όταν είχε νικήσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0.

Η ισοπαλία στην Ξάνθη ήταν η πρώτη μετά την πρεμιέρα με τον Άρη. Ενδιάμεσα δεν είχε ισοπαλία σε εννέα παιχνίδια. Έχει δηλαδή μία ισοπαλία εκτός έδρας στα 12 τελευταία.

Μάζεψε οκτώ βαθμούς εκτός έδρας, μόνο οι ουραγοί Παναιτωλικός και Πανιώνιος είχαν χειρότερη συγκομιδή.

Μεταξύ τους

Ο ΟΦΗ δεν έχασε τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου, με νίκη και ισοπαλία, ενώ ο Άρης την περασμένη σεζόν είχε κερδίσει και τα δύο. Πριν υποβιβαστούν, το 2014, ο ΟΦΗ είχε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα, ο Άρης έχει δηλαδή δύο νίκες στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους για τη Super League. Αμέσως πριν, από το 2007 ως το 2012 είχε ένα εντυπωσιακό επτά στα επτά.

Στα τέσσερα τελευταία έχουν σκοράρει και οι δύο. Στα αμέσως έξι προηγούμενα σκόραρε η μία ή καμία ομάδα.

Μεταξύ τους με τον Άρη γηπεδούχο

Ο ΟΦΗ πήρε ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, φτάνοντας τις τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία, έχοντας χάσει μια φορά.

Ο Άρης έχει έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στα εννέα τελευταία, μετά τη νίκη του ΟΦΗ το 2003 στη Θεσσαλονίκη με 2-1. Τότε όμως είχε νικήσει στο γήπεδο του Μακεδονικού. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΟΦΗ έχει να νικήσει από το 1997, 2-1 και τότε, με δύο γκολ του Νίκου Νιόπλια.

Ο Άρης χρειάζεται κατά κανόνα το δεύτερο ημίχρονο για να νικήσει τον ΟΦΗ. Το 2007 ο Άρης είχε νικήσει με 3-1, αφού προηγήθηκε από το ημίχρονο 2-0. Από τότε σε έχει τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, σε επτά παιχνίδια. Από αυτά στα δύο τελευταία ο ΟΦΗ προηγήθηκε, ενώ τα πέντε προηγούμενα ημίχρονα ήταν ισόπαλα. Ο ΟΦΗ έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ στα επτά εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο!

Πρόσωπα

Ο Μίκαελ Ένινγκ ανέλαβε τον Άρη τον Οκτώβρη, μετά από τρεις ήττες σε έξι παιχνίδια. Κατάφερε να μην χάσει τα επτά πρώτα στον πάγκο του, με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Το σερί του σταμάτησε στο Ηράκλειο, όταν έχασε από τον ΟΦΗ με 3-1.

Η ιστορία

Νίκες Άρη: 37

Ισοπαλίες: 14

Νίκες ΟΦΗ: 27

Με γηπεδούχο τον Άρη

Νίκες Άρη: 27

Ισοπαλίες: 7

Νίκες ΟΦΗ: 5

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου

24.08.2019: ΆρηςΟΦΗ 1-1
(69’ σουτ Λούκας Σόσα – 18’ σουτ Μεγιάδο. Ο Ντιγκινί αστόχησε σε πέναλτι)

14.12.2019: ΟΦΗΆρης 3-1
(30’ σουτ Ρικάρντο Βαζ, 71’ σουτ Φερέιρα, 73’ σουτ Φιγκεϊρέδο – 12’ σουτ Ιντέγε)

To άρθρο Άρης – ΟΦΗ 3-1 LIVE: Τελευταία λεπτά στο “Βικελίδης” δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα