Αποστάσεις από τη Ρωσία για την Αγιά Σοφιά: Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας

11:39 13/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Η Ρωσία, αντίθετα απ’ ό,τι μπορεί να περίμενε κανείς, δεν «ραπίζει» τη (σύμμαχό της) Τουρκία για την Αγιά Σοφιά. Και παρά τη «δημόσια κατακραυγή», το ότι ο Ερντογάν τη μετέτρεψε ξανά σε τζαμί, είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας.

Η πρώτη αντίδραση από τη Ρωσία για την απόφαση Ερντογάν να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί δεν είναι αυτή που ίσως να περίμεναν

οι απανταχού Χριστιανοί, ιδίως οι Ορθόδοξοι.

Click4more Πόλεμος για την Αγιά Σοφιά – Ο Ιμάμογλου αδειάζει τον Ερντογάν – «Θα είμαι εκεί στην πρώτη προσευχή», λέει ο Τούρκος Πρόεδρος

Η απόφαση της Τουρκίας να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη Ρωσία και πέραν αυτής, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας στην οποία κανένας δεν θα πρέπει να παρέμβει δήλωσε τη Δευτέρα (13.07.2020) ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν, υπογραμμίζοντας την σημασία του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

“Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Εν γένει, θεωρούμε ότι αυτή είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, στην οποία ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος πρέπει να παρέμβει, προφανώς. Ταυτοχρόνως επισημαίνουμε την αξία του κτιρίου ως τόπου που είναι μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Βερσίνιν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Αποστάσεις από τη Ρωσία για την Αγιά Σοφιά: Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα