Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ: Πήρε «ανάσα» και τον έμπλεξε σε «περιπέτειες»

19:14 27/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Τεράστια νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στη Ριζούπολη, αλλά οι Κρητικοί όχι μόνο δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή του σκορ, αλλά δέχθηκαν το 2-1 λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Κοντά στο βαθμολογικό… πάτο παρέμειναν οι φιλοξενούμενοι.

Για 9η σερί αγωνιστική ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να φτάσει στο «τρίποντο». Οι Κρητικοί ηττήθηκαν για 8η συνεχόμενο φορά στη Superleague, χάνοντας με 2-1

στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και με 19 βαθμούς μετά από 24 αγωνιστικές παραμένουν πολύ κοντά στον προτελευταίο, Παναιτωλικό (17 βαθμούς). Την ίδια στιγμή, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε τους 25 βαθμούς και δείχνει να… ανασάνει καλύτερα.

Η αναμέτρηση άργησε να βρει καλό ρυθμό, αφού οι δυο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους, δείχνοντας πάντως… επιθετική διάθεση. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να βρει κενά στην αντίπαλη άμυνα, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 17’ με το κοντινό σουτ του Ντάουντα.

Στο 22’ ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με τον Γρίβα να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή –μετά από αντεπίθεση- και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τελικά, η ισοφάριση ήρθε λίγο αργότερα (27’) με τον Στάρτζεον να κάνει το 1-1 με καρφωτή κεφαλιά.

Ο ΟΦΗ πήρε τα… πάνω του ψυχολογικά και πίεσε τους γηπεδούχους. Ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε να μην «πατάει» καλά, ενώ στο 32’ είδε τον Τσιλούλη να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, με πρόβλημα στο γόνατο. Οι Κρητικοί πίεσαν για να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, αλλά ο Βέρχουλστ έκανε σημαντικές επεμβάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε.. τρελό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να έχουν περιόδους υπεροχής και να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο ΟΦΗ όμως έδειξε πολύ καλύτερη εικόνα και πίεσε για το γκολ της ανατροπής και της νίκης. Στο 60’΄ ο Στάρτζεον πέρασε τρεις παίκτες, μοίρασε στον Κοροβέση, εκείνος πάσαρε στον Ντε Γκούζμαν, όμως ο Ολλανδός αστόχησε. Εννέα λεπτά μετά, ο Σολίς έχασε απίστευτη ευκαιρία σε κενό τέρμα!

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, ο Απόλλων Σμύρνης έφτασε στο γκολ και τη νίκη με τη «χρυσή αλλαγή» του Γιώργου Παράσχου.Ο Ιωαννίδης πέρασε στο ματς στο 73’, δέκα λεπτά μετά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σωτηρίου, που έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ τη γυριστή κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού. Στην εξέλιξη της φάσης όμως ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έκανε τραγικό λάθος, δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο φορ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» [πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-1 (το γκολ πήρε και την έγκριση του VAR).

Να αναφέρουμε ότι στο 81’ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το γκολ, αλλά ο Γρίβας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ σε τετ-α-τετ.

To άρθρο Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ: Πήρε «ανάσα» και τον έμπλεξε σε «περιπέτειες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα