Απάτη με ενοικίαση σπιτιού που δεν του ανήκει - O «ένοχος» ρόλος της πραγματικής ιδιοκτήτριας στον Βόλο

08:48 17/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Η απάτη ήταν άψογα οργανωμένη και σε αυτό όπως αποδείχθηκε βοήθησε και η πραγματική ιδιοκτήτρια του σπιτιού. Ο Βόλος συζητάει για τα όσα τράβηξε ένας φοιτητής…

Ένας φοιτητής από τον Βόλο λίγο έλειψε να χάσει 650 ευρώ που κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο ίδιος κατάλαβε γρήγορα ότι επρόκειτο για απάτη και κατάφερε να πάρει πίσω τα χρήματά του. Η καταγγελία που έκανε, έδωσε στην αστυνομία να ξεκινήσει έρευνα και να αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης. Πολύ

γρήγορα φάνηκε ο ρόλος της πραγματικής ιδιοκτήτριας του ακινήτου, που όπως διαπιστώθηκε ήταν σε συνεργασία με τον απατεώνα. Η γυναίκα καταδικάστηκε ερήμην και πλέον αναζητείται για να εκτίσει την ποινή της.

Λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά την επιθυμία του να συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus 27χρονος στο Βόλο. Ο νεαρός το 2018 ήθελε να διαμείνει μέσω του προγράμματος στην Πορτογαλία και βρισκόταν σε αναζήτηση διαμερίσματος. Τότε άγνωστος δράστης του συστήθηκε ως Πορτογάλος, ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Λισαβόνα πείθοντας τον 24χρονο τότε φοιτητή να μισθώσει το δικό του υποτιθέμενο διαμέρισμα.

Ο δράστης ζήτησε από τον νεαρό να βάλει προκαταβολή 650 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του υπέδειξε. Πράγματι στις 17/8/18 ο 27χρονος κατέθεσε τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελλάδα. Σύντομα όμως αντιλήφθηκε την απατηλή συμπεριφορά του υποτιθέμενου ιδιοκτήτη και πρόλαβε και ακύρωσε την συναλλαγή μέσω της τράπεζας του χωρίς να υποστεί ζημιά. Στην συνέχεια ο νεαρός υπέβαλε καταγγελία για το περιστατικό.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα των Αρχών, ο λογαριασμός που κατέβαλε τα χρήματα το θύμα δεν ανήκε στον απατεώνα, αλλά σε 32χρονη Πολωνή, η οποία φέρεται να γνώριζε για την απάτη που σχεδίασε ο άγνωστος άνδρας και τον βοήθησε δίνοντάς του, τα στοιχεία του λογαριασμού της σε πολωνική τράπεζα.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, στην εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η ίδια δεν παρουσιάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην για άμεση συνέργεια σε απόπειρα απάτης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το δικαστήριο διέταξε έκτιση της ποινής της ενώ η ίδια αναζητείται, για να την εκτίσει.

To άρθρο Απάτη με ενοικίαση σπιτιού που δεν του ανήκει - O «ένοχος» ρόλος της πραγματικής ιδιοκτήτριας στον Βόλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάτη, - O, Βόλο,apati, - O, volo