Απάντηση Πλεύρη για τους θανάτους στις ΜΕΘ: «Είμαστε στην 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα»

17:55 28/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ανάρτησή του για τους θανάτους από κορονοϊό στις ΜΕΘ «επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις» σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Η μελέτη Λύτρα για τους θανάτους διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, πυροδότησε την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Με ανακοίνωσή του ο Θάνος Πλεύρης, απάντησε στην ανάρτηση

Τσίπρα με την οποία ζητά από την κυβέρνηση «κάποιος να ζητήσει συγνώμη» σχετικά με τους αυξημένους θανάτους από Covid-19, τους οποίους αναδεικνύει η μελέτη Λύτρα, ενώ απαντά με καυστικότητα και στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού Υγείας, του Ανδρέα Ξανθού, περί «λειτουργικής κατάρρευσης» του ΕΣΥ.

«Η χώρα μας βρίσκεται στη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλοντας θνητότητας» , αναφέρει ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή «εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις», και «ο κ.Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις».

Θάνος Πλεύρης: Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση
«Η χώρα μας σύμφωνα με τα πλέον επίκαιρα στοιχεία του ECDC και του Euromomo φέτος το καλοκαίρι είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη και συνολικά, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει σημειώσει τη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλουσας θνησιμότητας.

Από την αρχή της πανδημίας εξάντλησαμε όλες τις δυνατότητες αύξησης κλινών ΜΕΘ υπερδιπλασιάζοντας τες με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες, που γίνονται, αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και στο σύνολο τους αναδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί όπλο για την αποφυγή της βαριάς νόσησης και της διασωλήνωσης.

Σήμερα ενώ ο κ. Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις, ο κ.Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις».

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia

To άρθρο Απάντηση Πλεύρη για τους θανάτους στις ΜΕΘ: «Είμαστε στην 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απάντηση Πλεύρη, ΜΕΘ, Είμαστε, 12η,apantisi plevri, meth, eimaste, 12i