Απαγορεύεται η χρήση κινητών στα σχολεία του Λος Άντζελες

15:58 19/6/2024 - Πηγή: NewsIt

Μετά την ανησυχία για τις επιπτώσεις της χρήσης κινητών τηλεφώνων, οι εκπαιδευτικές αρχές του Λος Άντζελες ψήφισαν την πλήρη απαγόρευσή του στα σχολεία.

Χτες Τρίτη (19.06.2024) οι εκπαιδευτικές αρχές τάχθηκαν υπέρ της πλήρους απαγόρευσης των smartphones στα σχολεία της πόλης. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, που αποτελεί την πολυπληθέστερη πολιτεία

των ΗΠΑ, στήριξε τον περιορισμό της χρήσης κινητών τηλεφώνων στους σχολικούς χώρους έπειτα από τον έντονο φόβο για τις επιπτώσεις της χρήσης τους στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Το εκπαιδευτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες, αρμόδιο για τη δεύτερη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της χώρας, ζήτησε από το εκπαιδευτικό προσωπικό να εκπονήσει ένα σχέδιο που θα απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας

«Σχολεία τα οποία έχουν… ήδη εφαρμόσει το μέτρο αναφέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Τα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, μιλάνε μεταξύ τους, οι σχολικές επιδόσεις τους βελτιώθηκαν», σχολίασε ο Νικ Μέλβοϊν, μέλος του συμβουλίου που πρότεινε το συγκεκριμένο μέτρο.

Η απόφαση περί απαγόρευσης των κινητών επικαλείται τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων συνδέεται με αυξημένο στρες, ανησυχία, κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, επιθετικότητα και αυτοκτονικές τάσεις στους εφήβους.

Αναφέρει ακόμη ότι η απαγόρευση της χρήσης των κινητών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια της ημέρας έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τις επιδόσεις σε πολλά τεστ και στις τελικές εξετάσεις: «Οφέλη που ισοδυναμούν με μια επιπλέον ώρα διδασκαλίας την εβδομάδα».

Η ψηφοφορία, η οποία θα επηρεάσει 600.000 μαθητές, έρχεται αφότου η ανώτατη ιατρική αρχή της χώρας έκανε έκκληση για την τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες –σύμφωνα με την ιατρική αρχή– επωάζουν κρίση ψυχικής υγείας.

«Οι έφηβοι που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης», έγραψε ο δρ Βίβεκ Μούρτι σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

«Η ημερήσια χρήση κατά μέσο όρο σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν, από το καλοκαίρι του 2023, 4,8 ώρες», σημείωσε.

Λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ προσέφερε τη στήριξή του στις προσπάθειες απαγόρευσης της χρήσης κινητών μεταξύ μαθητών.

Νομοσχέδιο που τελεί υπό ψήφιση από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Καλιφόρνιας θα καλεί τις σχολικές περιφέρειες να υιοθετήσουν μέτρα που θα απαγορεύουν ή θα περιορίζουν τη χρήση κινητών από τους μαθητές στα σχολεία.

Η Φλόριντα, ο κυβερνήτης της οποίας Ρον ΝτεΣάντις είναι σφοδρός πολέμιος του Νιούσομ, απαγόρευσε τη χρήση κινητών από τους μαθητές στα σχολεία τον περασμένο χρόνο.

Παρόμοια σχέδια έχουν στα σκαριά η Οκλαχόμα, το Κάνσας, το Βερμόντ, το Οχάιο, η Λουιζιάνα και η Πενσιλβάνια.

 

To άρθρο Απαγορεύεται η χρήση κινητών στα σχολεία του Λος Άντζελες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαγορεύεται, Λος Άντζελες,apagorevetai, los antzeles