Άνοιξε η Εθνική στα Καμένα Βούρλα – Θα επανέλθουν οι κάτοικοι που αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων (pics, video)

20:41 23/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Κανονικά διεξάγεται πάλι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό στα Καμένα Βούρλα η οποία είχε κλείσει από κατοίκους. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε πρόσφυγες ή μετανάστες, ενήλικους ή ανήλικους, να εγκατασταθούν στην περιοχή τους.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό και την άφιξη 39 ανήλικων ατόμων στα Καμένα Βούρλα από διάφορα σημεία της νησιώτικης χώρας, η Δημοτική Αρχή μαζί με αρκετούς πολίτες αντέδρασαν ζητώντας εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία. Συγχρόνως προχώρησαν σε κινήσεις διαμαρτυρίας, όπως η αναστολή

λειτουργίας των σχολικών μονάδων, το κλείσιμο των καταστημάτων και το συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού.

Δείτε το βίντεο:

Για την Πέμπτη (24.09.2020), οι κάτοικοι ετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Παντελεήμονα στις 12:00 το μεσημέρι, ενώ σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη, σε επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα θα υπάρξει μόνιμη λύση όχι μόνο για τα Καμένα Βούρλα αλλά για όλη την ηπειρωτική χώρα σχετικά με το τι θα γίνει με τους πρόσφυγες.

Δείτε τη δήλωση Συκιώτη:

Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης τοποθετήθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των δημοτών στην εθνική οδό εμμένοντας στις αρχικές του θέσεις.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι υποστήριξε:

Το θέμα με την εγκατάσταση των 39 ασυνόδευτων παιδιών προέκυψε αιφνίδια λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (23.09.2020) με την άφιξη δύο μικρών λεωφορείων λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο των Καμένων Βούρλων.

Η αντίδραση από την τοπική κοινωνία ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με την επίσημη τοποθέτηση του δημάρχου Γιάννη Συκιώτη, ότι “δε θα αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας”. Ακολούθησε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο όπου διατυπώθηκε ομόφωνα η ίδια άποψη.

πηγή: lamiareport.gr

To άρθρο Άνοιξε η Εθνική στα Καμένα Βούρλα – Θα επανέλθουν οι κάτοικοι που αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα