Ανησυχούν για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού οι Γερμανοί

21:57 13/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Το τρίτο κύμα του κορονοϊού φαίνεται να έχει καταλαγιάσει στη Γερμανία, αλλά ο ειδικός για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποιεί ήδη να αποτραπεί ένα τέταρτο κύμα. Παράλληλα οι αρχές εκφράζουν ανησυχία για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Οι αριθμοί εξελίσσονται πολύ θετικά. Τίποτα δεν εμποδίζει ένα χαλαρό καλοκαίρι με σημαντική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων αν δεν γίνουμε τώρα απρόσεκτοι. Ωστόσο, για να αποτρέψουμε ένα τέταρτο κύμα του κορονοϊού

το φθινόπωρο, πρέπει να λάβουμε προφυλάξεις, ειδικά για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν», δήλωσε στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού δεν θα προστατεύεται στο άμεσο μέλλον, επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει να εμβολιαστεί. Χρειαζόμαστε επομένως αυστηρά διαγνωστικά τεστ στα αεροδρόμια και μια καραντίνα των ταξιδιωτών έως ότου το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο για όσους προέρχονται από περιοχές με μεταλλάξεις του κορονοϊού», πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Ο Λάουτερμπαχ συνέστησε επίσης προληπτικά μέτρα για τον κλάδο της εστίασης. «Είναι επίσης σαφές ότι άν επιτραπεί στα εστιατόρια να ανοίξουν ξανά τους εσωτερικούς τους χώρους το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αναπόφευκτα θα μολυνθούν οι μη εμβολιασμένοι. Επομένως, απαιτείται η ψηφιακή υποστήριξη μέσω των εφαρμογών προειδοποίησης για τον κορονοϊό ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτιση», τόνισε ο ειδικός υγείας του SPD.

Εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων για εμβολιασμένους και αναρρώσαντες, οι Αρχές ασφαλείας της Γερμανίας ανησυχούν εν τούτοις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού λόγω των πλεονεκτημάτων τα οποία θα παρέχουν και της απροθυμίας ταξιδιωτών να μπουν στη διαδικασία της καραντίνας.

«Το πρόβλημα των πλαστώνν πιστοποιητικών εμβολιασμού υπάρχει ήδη σήμερα και θα παραμείνει επίκαιρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε διότι ο πλήρης εμβολιασμός θα συνδέεται με την απαλλαγή από τους περιορισμούς, είτε διότι στο μέλλον θα συνδέεται με όλο και περισσότερο πλεονεκτήματα εισόδου ή εξόδου από τη χώρα. Οι αγοραστές πλαστών διαβατηρίων μπορεί να είναι εγχώριοι αρνητές του κορονοϊού, αλλά και όσοι επιθυμούν να εισέλθουν ή να εγκαταλείψουν τη χώρα και θα ήθελαν να αποφύγουν την καραντίνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εγκληματολογικών Υπηρεσιών (BDK), Σεμπάστιαν Φίντλερ στην εφημερίδα «Handelsblatt».

Ο επικεφαλής του συνδικαλιστικού οργάνου των Αστυνομικών Ράινερ Βεντ, θεωρεί επίσης ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κάθε άλλο παρά είναι ασφαλή για πλαστογραφήσεις. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο για την αστυνομία να διαπιστώσει σε χαρτί, εάν δεν είναι πολύ αδέξια», δήλωσε στην εφημερίδα «Neue Osnabruecker Zeitung».

«Οι αστυνομικοί, οι συνοριακοί υπάλληλοι και οι αστυνομικοί θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές πληροφορίες του Ινστιτουτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Μέχρι στιγμής, αυτές οι πληροφορίες δηλώνονται μόνο ανώνυμα από τα κέντρα εμβολιασμού. Τα δεδομένα θα πρέπει να διαβιβάζονται στο RKI πλήρως, δηλαδή με όνομα, προσωπικά στοιχεία και ημερομηνία εμβολιασμού και να αποθηκεύονται εκεί με ανακτήσιμο τρόπο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορούν να είναι προσβάσιμα από τις αρχές ελέγχου διαδικτυακά για μια μεταβατική περίοδο, έτσι ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν επιτόπου να ελέγχουν εάν πραγματικά κάποιος έχει εμβολιαστεί», τόνισε ο Βεντ.

To άρθρο Ανησυχούν για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού οι Γερμανοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανησυχούν, Γερμανοί,anisychoun, germanoi