Αλέξια: Προτιμώ να έχω μία καριέρα που να μπορώ να έχω ελευθερία

14:23 6/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, Αλέξια, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για την ζωή και την καριέρα της.

Η Αλέξια μίλησε για την πορεία της στην ελληνική μουσική σκηνή, και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της καριέρας της. «Βλέποντας παραδείγματα σπουδαίων ταλέντων που πέτυχαν σε παγκόσμιο επίπεδο καταλαβαίνω πως δεν είναι όλα ρόδινα εκεί ψηλά.

Προτιμώ να έχω μία καριέρα που να μπορώ να ελέγχω και να έχω ελευθέρια. Λαμβάνω μεγάλη αγάπη από την Ελλάδα, όπου ταξιδεύω στην γη.

Το δώρο για μένα είναι η αγάπη που λαμβάνω από τον κόσμο. Σπούδασα τζαζ

μουσική στη Βοστώνη και είχα σπουδαίους καθηγητές που υπήρξαν πυξίδα για έμενα.

Οι πρώτοι τρεις δίσκοι μου επισκίασαν την εξελικτική πορεία μου. Υπάρχουν στίχοι στα τραγούδια μου που εγώ δεν συμφωνώ. Η μουσική που επιλέγω με βοήθα να μην έχω διλήμματα, άλλα να ζω με ποιότητα», ανέφερε αρχικά η Αλέξια.

«Δεν γύρισα την πλάτη μου στην Ελλάδα, άπλα γύρισα την προσοχή μου σε άλλη κατεύθυνση που με καλούσε.

Όταν δημιουργώ κάτι, δεν σκέφτομαι να εντυπωσιάσω άλλα να εκφράσω.

Ξέρω σπουδαίους μουσικούς και γυναίκες δημιουργούς στην Ελλάδα που θεωρώ ότι είναι μέρος της σύγχρονης μουσικής άλλα δεν έχουν την προβολή. Όλες τα έχουμε ζήσει όλα και δεν είμαστε κατά κανενός άντρα. Πρέπει να υπάρχει ισότητα, αξιοκρατία και σεβασμός.

Η μουσική ποιότητος δημιουργεί τον σεβασμό. Από μικρή τραγουδούσα πάντα. Ειδικά στο αυτοκίνητο πριν τον πόλεμο. Πηγαίναμε εκδρομές και έκανα «δεύτερη φωνή» στο ραδιόφωνο», πρόσθεσε η Αλέξια.

Τέλος, η Αλέξια τοποθετήθηκε σχετικά με την συμμετοχή της σε jazz βραδιές και ήταν εμφανώς χαρούμενη και φορτισμένη συναισθηματικά.

«Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για μένα που και πέρυσι και φέτος προσκλήθηκα να τραγουδήσω jazz στην Ελλάδα. Κάνω μία έρευνα για τις γυναίκες δημιουργούς στην jazz.

Χρειάζεται να αναδείξουμε το έργο των γυναικών δημιουργών. Διαφωνώ με αυτά που προωθούν πολλές εταιρείες δίσκων», είπε και κατέληξε μιλώντας για την «υπόσχεση» που έχει δώσει στον εαυτό της.

To άρθρο Αλέξια: Προτιμώ να έχω μία καριέρα που να μπορώ να έχω ελευθερία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα