Αίγιο: Καταζητούμενος πήγε σε αστυνομικό τμήμα και έβγαλε νέα ταυτότητα – Το θράσος και το λάθος

17:15 18/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Ήξερε πως ήταν καταζητούμενος αλλά είχε απθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν δίστασε να πάει σε αστυνομικό τμήμα στο Αίγιο για να βγάλει νέα ταυτότητα. Όχι μόνο το τόλμησε αλλά τα κατάφερε κιόλας…

Στα μέσα Οκτωβρίου του 2020, στο ημερήσιο δελτίο συμβάντων που αποστέλλεται από το γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, υπήρχε μια είδηση, για τη σύλληψη

ενός Έλληνα,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αιγίου από το 2012, για εμπορία ναρκωτικών.

Η είδηση θα μπορούσε να είχε περάσει στα «ψιλά», αν δεν είχε συμβεί κάτι που προκάλεσε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον τότε αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, ταξίαρχο Γιώργο Μιχαλόπουλο. Τι είχε συμβεί; Ο 49χρονος κάτοικος Τεμένης Αιγιαλείας που καταζητείτο, τα τελευταία οκτώ χρόνια από τις διωκτικές αρχές, το 2019 είχε επισκεφθεί το Αστυνομικό Μέγαρο του Αιγίου, όπου και εξέδωσε νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Παρά το γεγονός, πως υπέβαλλε τα πραγματικά του στοιχεία άγνωστο γιατί, το σύστημα δεν «κοκκίνισε» και έτσι έφυγε από το κτίριο της Αστυνομίας, σαν κύριος. Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος για να συλληφθεί και να προφυλακισθεί.

Έχουν συμπληρωθεί αρκετοί μήνες από την εντολή για ΕΔΕ και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, κατά συνέπεια, μέχρι και σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί τι ή ποιος έφταιξε και ένας καταζητούμενος επισκέφθηκε αστυνομική υπηρεσία και έφυγε ανενόχλητος. Εκείνο που διερευνάται είναι, εάν πρόκειται για αμέλεια ή κενό στη λειτουργία του συστήματος.

Στα ερωτήματα που πλέον πρέπει να απαντήσει το πόρισμα της ΕΔΕ – εκτιμάται πως θα έχει συνταχθεί και παραδοθεί στους επικεφαλής της τοπικής ΕΛΑΣ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού – είναι, εάν υπήρξε κάποια δυσλειτουργία στο on line σύστημα, εάν και πώς είχε καταχωρηθεί η καταδίκη του μέσω άλλης υπηρεσίας, εάν η απόφαση είχε όλα τα στοιχεία που έπρεπε να «βλέπει» το σύστημα ή έγινε εκ παραδρομής λάθος μεταφορά, καθώς όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο pelop.gr, ακόμα και μια ημερομηνία γέννησης μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην «ΠτΚ», πως είναι αρκετές οι φορές που παρατηρούνται αστοχίες στο on line σύστημα που έχει ως αποτέλεσμα να τους «αδειάζει» υπηρεσιακά. Όπως επισημαίνεται, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις, όπου καταχωρούνται τα στοιχεία και την επόμενη στιγμή που επιχειρείται αναζήτησής τους, αυτά δεν εντοπίζονται.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση, στο μεταξύ ,είναι το γεγονός πως ο προφυλακισθείς 49χρονος Αιγιώτης στον Κορυδαλλό, όλα αυτά τα χρόνια που σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και έχοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, μπαινόβγαινε στη χώρα, ταξιδεύοντας από και προς ευρωπαϊκές χώρες αεροπορικώς.

Πραγματοποιούσε ταξίδια στην Αυστρία και στη Γερμανία, όπου κατά πληροφορίες διέμενε με συγγενικά του πρόσωπα και εργαζόταν. Υπενθυμίζεται, πως και μετά την έκδοση του αστυνομικού δελτίου ταξίδεψε σε ευρωπαϊκή χώρα, περνώντας για ακόμα μια φορά κάτω από τη μύτη των αρμόδιων ελεγκτικών και διωκτικών αρχών, χωρίς να εντοπιστεί.

To άρθρο Αίγιο: Καταζητούμενος πήγε σε αστυνομικό τμήμα και έβγαλε νέα ταυτότητα – Το θράσος και το λάθος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα