Αυστραλία: Βρέθηκε 3χρονο παιδάκι που αγνοούνταν επί 4 ημέρες – Επιβίωσε πίνοντας νερό από λίμνη

14:56 6/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Μετά από τέσσερις μέρες αγωνιωδών αναζητήσεων, ο Άντονι Ελφάλακ βρέθηκε σώος και ασφαλής και επέστρεψε στην οικογένεια του. Το τριών ετών αγοράκι είχε χαθεί σε δασική περιοχή της Νέας Νοτίου Ουαλίας στην Αυστραλία

Το παιδάκι, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, είχε φύγει από το σπίτι την περασμένη Παρασκευή και έκτοτε αγνοείτο. Η οικογένειά του φοβόταν πως είχε πέσει θύμα απαγωγής. Εν τέλει, ο μικρός βρέθηκε τέσσερις μέρες μετά, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το σπίτι του. 

Ο μικρός Άντονι πάσχει από αυτισμό

και δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Άντονι έφερε ορισμένες αμυχές στο κάτω μέρος των ποδιών του, ενώ τα ρούχα του ήταν όλα βρεγμένα με νερό. Ο μικρός εντοπίστηκε από ελικόπτερα της αστυνομίας σε δασική περιοχή της Νέας Νοτίου Ουαλίας, να πίνει νερό από ένα ρυάκι κοντά σε σπίτι που ανήκε στην οικογένειά του. 

Δείτε βίντεο:

A three-year-old child missing on a rural property in the Hunter region since Friday has been located following a large-scale search.https://t.co/VrlVwL4sYW pic.twitter.com/byOXFCiD1j

— NSW Police Force (@nswpolice) September 6, 2021

Ο πατέρας του παιδιού έκανε λόγο για ένα «θαύμα». «Τον δάγκωσαν μυρμήγκια και είχε τραύματα από μια πτώση του στο έδαφος, αλλά είναι ζωντανός», δήλωσε ο πανευτυχής πατέρας, μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια της Αυστραλίας.

Πάνω από 100 αστυνομικοί και διασώστες πέρασαν 4 μέρες, αναζητώντας τον μικρό Άντονι στο δάσος, έχοντας περάσει ξανά από την περιοχή στην οποία τελικά εντοπίστηκε ο 3χρονος.

«Ήμουν έξω φρενών», λέει ο πατέρας του. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς αυτό που περάσαμε. Δεν μπορώ να νιώσω τα πόδια μου, επί τέσσερις ημέρες μείναμε άγρυπνοι και τον ψάχναμε».

Δείτε βίντεο:

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, εξέφρασε επίσης την ανακούφισή του, γράφοντας στο Twitter ότι τον χαροποίησε ιδιαιτέρως ο εντοπισμός του αγοριού.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο τραυματική υπήρξε αυτή η εμπειρία για τον Άντονι και τους οικείους του», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι ξεκάθαρο το πώς και πότε ακριβώς διέφυγε το αγόρι από το σπίτι του. Ως συνήθως, την μέρα της εξαφάνισής του ο Άντονι έπαιζε με τα αδέρφια του στον κήπο του σπιτιού του. Την Κυριακή, η αστυνομία είχε κατασχέσει ένα λευκό Ι.Χ., πιστεύοντας ότι είχε να κάνει με μια υπόθεση απαγωγής ανηλίκου.

Australian boy, 3, rescued after four days lost in bush https://t.co/vS7vdRpTvt

BBC News (World) (@BBCWorld) September 6, 2021

Με πληροφορίες από BBC

To άρθρο Αυστραλία: Βρέθηκε 3χρονο παιδάκι που αγνοούνταν επί 4 ημέρες – Επιβίωσε πίνοντας νερό από λίμνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα