ΑΕΚ – Βελέζ 1-0: Οδυνηρός αποκλεισμός στα πέναλτι (3-2) – Η Ευρώπη χάθηκε από τον Ιούλιο

00:06 30/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο Πέτρος Μάνταλος έσωσε την ΑΕΚ στο… παρά ένα του αγώνα με την Βελέζ στο ΟΑΚΑ, στέλνοντας το ματς στην παράταση με γκολ στο 90+8′. Η Ένωση όμως δεν τα κατάφερε στα πέναλτι, παρά την προσπάθεια του Στάνκοβιτς (απέκρουσε δυο). Ανσαριφάρντ, Λόπες και Αραούχο απέτυχαν να σκοράρουν στη “ρουλέτα” και η ομάδα του Μιλόγεβιτς έμεινε εκτός Ευρώπης από το… κατακαλόκαιρο (3-2).

Η σεζόν

για την ΑΕΚ ξεκίνησε με “σφαλιάρα”. Η Ένωση απέτυχε να ξεπεράσει το εμπόδιο της άσημης Βελέζ Μόσταρ και -αν και έστειλε το ματς του ΟΑΚΑ στην παράταση με το γκολ του Μάνταλου (1-0)- απέτυχε να ολοκληρώσει το… έργο στα πέναλτι (3-2) μένοντας εκτός Ευρώπης, από τον 2o προκριματικό γύρο του Conference League.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι παίκτες της Βελέζ έδειξαν διάθεση να παίξουν… σκληρά με την έναρξη του ματς, προκειμένου να κόψουν τη φόρα της ΑΕΚ. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα όμως, η Ένωση είδε τον Αραούχο να κατεβάζει μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Μπογκντάνοβιτς. Από τη μεριά τους, οι Βόσνιοι είχαν ένα καλό σουτ στο 14′ με τον Τσόσιτς (μπλόκαρε εύκολα ο Στάνκοβιτς).

Το δυναμικό παιχνίδι της Βελέζ δυσκόλεψε αρκετά την ΑΕΚ, στο να βρει επιθετικό ρυθμό και το γρήγορο γκολ που θα ήθελε. Η νέα της ευκαιρία ήρθε στο 25′ με τους ίδιους… πρωταγωνιστές. Σέντρα ο Μπακάκης, κεφαλιά ο Αραούχο, η μπάλα στα χέρια του αντίπαλου πορτιέρε.

Η Βελέζ έψαξε μια καλή φάση για να “πληγώσει” την Ένωση, αλλά δεν τη βρήκε. Στην καλύτερη της στιγμή, η εκτέλεση φάουλ του Πρσές έστειλε την μπάλα για λίγο άουτ. Ακολούθησε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ (34′). Ο Τάνκοβιτς βρήκε τον Σιμάνσκι μέσα στην περιοχή, αυτός “έσπασε” για τον Αραούχο που έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς.

Το ματς απέκτησε τρομερό ρυθμό. Η Βελέζ είδε στο 36′ τον Στάνκοβιτς να αποκρούει το μονοκόμματο σουτ του Ράντοβιτς, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αραούχο είδε τον Μπογκντάνοβιυς να του διώχνει το μακρινό του σουτ.

Βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό στο ξεκίνημα τη επανάληψη, ο Μιλόγεβιτς έβγαλε εκτός τον αρνητικό Τανκοβιτς και έριξε στο ματς τον Ανσαριφάρντ, δίπλα στον Αραούχο (γύρισε το σύστημα σε 4-4-2). Λίγο μετά, πέρασε και τον Λόπες στη θέση του Μιτάι. Η αλλαγή του Σέρβου τεχνικού… έσωσε την Ένωση στο 69′, με την προβολή που έκανε στον Τσόσιτς.

Η ΑΕΚ άρχισε να… ανεβάζει στροφές. Στο 76′ ο Τζαβέλλας σκόραρε με φοβερό τελείωμα στην κίνηση, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν εκτεθειμένος! Στο 80′ και πριν γίνει αλλαγή με τον Αλμπάνη, ο Λιβάι Γκαρσία πλάσαρε για λίγο άουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το ματς κύλησε σε αυτούς τους ρυθμούς, η γκρίνια στην εξέδρα άρχισε να κάνει την εμφάνιση της, αλλά ο Πέτρος Μάνταλος “’έσωσε” την ΑΕΚ, κάνοντας το 1-0 στο 90+8 και στέλνοντας το ματς στην παράταση. Οι δυο ομάδες έβγαλαν κούραση στον έξτρα χρόνο κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι.

Στη… ρουλέτα οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Στάνκοβιτς να διώχνει την εκτέλεση του Γκεοργκίεβιτς (1η) και του Βεχάμποβιτς (3η). Ο Ανσαριφάρντ όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (1η εκτέλεση), ενώ ο Μπογκντάνοβιτς απέκρουσε αυτές των Λόπες (4η) και Αραούχο (5η) για να δώσει στην ομάδα του την πρόκριση (3-2 στα πέναλτι).

 

To άρθρο ΑΕΚ – Βελέζ 1-0: Οδυνηρός αποκλεισμός στα πέναλτι (3-2) – Η Ευρώπη χάθηκε από τον Ιούλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα