ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: “Χαμένη” στο ΟΑΚΑ! Βαθμός για… Champions League οι Θεσσαλονικείς

23:46 15/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Αγκαλιά με τη δεύτερη θέση που δίνει το “εισιτήριο” για τα προκριματικά του Champions League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν από το ΟΑΚΑ με το βαθμό της ισοπαλίας και θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να μην ηττηθούν, για να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση στη φετινή Superleague.

Δοκάρι στα τελευταία λεπτά ο Στοχ – Φώναξε για πέναλτι στον Μάνταλο η Ένωση.

Κράτησε το προβάδισμα του! Όσο και αν η ΑΕΚ ήθελε, ο ΠΑΟΚ είχε τον τρόπο να προβάλει αντίσταση και να πετύχει το σκοπό του. Οι Θεσσαλονικείς έφεραν 0-0 στην έδρα της Ένωσης, κράτησαν το +3 από την Ένωση και βρίσκονται αγκαλιά με τη δεύτερη θέση που δίνει το “εισιτήριο” στα προκριματικά του Champions League.

Την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τούμπα με τον Άρη και θέλει το βαθμό ή απώλεια της ΑΕΚ στην έδρα του Ολυμπιακού για να τερματίσει δεύτερος (φυσικά περιμένει και την απόφαση από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ).

Η ΑΕΚ προσαρμόστηκε στο παιχνίδι του αντιπάλου της, δεν ρίσκαρε αρκετά και το… πάλεψε όσο μπορούσε, αφού κάποιοι παίκτες της έβγαλαν κούραση και δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι άργησε περίπου δέκα λεπτά να βρει καλό ρυθμό, αφού είχαμε διακοπή για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε Βαρέλα και Ολιβέιρα (συγκρούστηκαν σε εναέρια διεκδίκηση), αλλά και αρκετά φάουλ από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ όμως ήταν αυτή που έδωσε… ζωή στον τελικό. Στο 14′ ο Μάνταλος ανάγκασε τον Πασχαλάκη να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κάνει αρκετά φάουλ, αφού πέρα από τον Μπίσεσβαρ, οι υπόλοιποι παίκτες δεν “πάτησαν” καλά μεσοαμυντικά, μέχρι το 30′. Μάλιστα, ο Ολλανδός είχε και την πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο ματς, με το μακρινό του σουτ να στέλνει την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός συμμετείχε και στο γκολ του Άκπομ (31′) που ακυρώθηκε από τον Μακέλι, για επιθετικό φάουλ στον Οικονόμου. Έχοντας πιο επιθετική εικόνα μέχρι την ανάπαυλα και με την ΑΕΚ να κάνει αρκετά λάθη στην άμυνα και να δείχνει κουρασμένη, οι… εντυπώσεις του πρώτου ημιχρόνου μοιράστηκαν σχεδόν στα ίσα.

Ο Φερέιρα αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή τον Ίνγκασον με τον Μιχάι, λίγο πριν τη “σέντρα” του ματς. Η έναρξη του δεύτερου μέρους όμως βρήκε τον Μάσιμο Καρέρα να χάνει τον Τσιγκρίνσκι (μπήκε ο Βέρνβτε) και να αλλάζει το σύστημα της ΑΕΚ σε 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιάσει την Ένωση στον… ύπνο, πριν προσαρμοστεί στο νέο της σύστημα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι “κιτρινόμαυροι” είδαν στο 52′ τον Ολιβέιρα να πιάνει καλή κεφαλιά, για να ακολουθήσει μια σειρά από σουτ των παικτών των Θεσσαλονικέων, που έστειλεν την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά μέτρα, εκμεταλλευόμενος την κούραση που έβγαλε ο Σιμόες στο κέντρο και την κακή βραδιά του Παουλίνιο στα δεξιά. Ο Βέρντε όμως φρέσκαρε την επίθεση της Ένωσης, έχοντας μάλιστα και ένα καλό σουτ στο 61′. Στο 70′ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, βλέποντας τον Μάνταλο να πέφτει εντός μεγάλης περιοχής, σε μαρκάρισμα του Σφιντέρσκι, με τον διαιτητή να μην δίνει κάτι.

Το ματς κρεμόταν από μια “κλωστή”, με τον Καρέρα να τα παίζει.. όλα για όλα, βάζοντας τον Αραούχο στη θέση του Σιμόες. Η ΑΕΚ έδειξε σημάδια ανάκαμψης αλλά ο ΠΑΟΚ “άγγιξε” το 0-1 στο 86′, με τον Στοχ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάρκα. Η Ένωση τα έδωσε όλα για το “χρυσό” γκολ και στο 90′ ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Βέρντε.

To άρθρο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: “Χαμένη” στο ΟΑΚΑ! Βαθμός για… Champions League οι Θεσσαλονικείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα