ΑΕΚ – Λέστερ: Διαφορά κλάσης! Ο σούπερ Μάνταλος δεν ήταν αρκετός για την Ένωση (videos)

21:55 29/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες και είδε τη Λέστερ να την “τιμωρεί” στο ΟΑΚΑ με το 2-1 υπέρ της, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε την καλύτερή του εμφάνιση για φέτος και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ματς με τη βοήθεια του Τάνκοβιτς, αλλά

το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα έμεινε μέχρι τέλους.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Βάρντι με πέναλτι κι ο Τσάουντρι μετά από τραγική αντίδραση σε κόρνερ, έδωσαν προβάδισμα από νωρίς στη Λέστερ, με τον Σουηδό εξτρέμ να περνάει στο ματς ως αλλαγή και να μειώνει στο τελικό 2-1 μόλις στο 48′.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και “πίεσε” ψηλά, δείχνοντας διάθεση να ψάξει ένα γκολ από τα πρώτα λεπτά. “Απείλησε” πρώτη μάλιστα με τον Μάνταλο να μη βρίσκει για λίγο τον Λιβάγια στο 10′ και να σουτάρει ελάχιστα άουτ στο 11′.

Η Λέστερ “απάντησε” όμως αμέσως, αφού βρήκε κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και στο 15′ ο Μάντισον σούταρε λίγο άουτ, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Βάρντι. Δύο λεπτά μετά όμως, ο Άγγλος στράικερ έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας και ο Τσιντώντας τον ανέτρεψε. Ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που έδειξε ο διαιτητής κι έκανε το 1-0.

Λίγο μετά μάλιστα η Λέστερ θα μπορούσε να πετύχει κι ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Ουντέρ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ένωσης σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 23′.

Η φάση “ξύπνησε” την ΑΕΚ, η οποία έχασε αμέσως μετά δύο τρομερές ευκαιρίες με τον Λιβάγια. Στο 27′ ο Κροάτης επιθετικός έκανε εξαιρετική καρφωτή κεφαλιά μετά από γέμισμα μέσα στην περιοχή, αλλά ακόμη καλύτερη ήταν κι η εκτίναξη του Σμάιχελ στην απόκρουση.

Αντίθετα, η επιλογή του Λιβάγια στην επόμενη φάση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού μετά από λάθος της άμυνας της Λέστερ, ο επιθετικός της Ένωσης είχε την ευκαιρία για ένα τετ-α-τετ, έχοντας δίπλα του και τον Ανσαριφάρντ, αλλά προτίμησε να σουτάρει νωρίς κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Η διαφορά κλάσης των δύο ομάδων φάνηκε έτσι στη συνέχεια, αφού το λάθος της άμυνας της ΑΕΚ σε κόρνερ στο 40′, ο Τσάουντρι δεν έχασε την ευκαιρία και “τιμώρησε” την ομάδα του Καρέρα με ένα δεύτερο γκολ.

Το ημίχρονο “έκλεισε” έτσι με σκορ 2-0 κι οδήγησε σε δύο αλλαγές από τον Ιταλό τεχνικό της ΑΕΚ, ο οποίος έριξε στο ματς τους Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα, στη θέση των Λιβάγια και Ανσαριφάρντ.

Ο πρώτος μάλιστα θα μπορούσε να έχει φέρει τούμπα το ματς μέσα σε πέντε λεπτά, χάρη στον εκπληκτικό Μάνταλο. Στο 48′ ο αρχηγός της Ένωσης έβγαλε μαγική ασίστ στον Σουηδό εξτρέμ για να μειώνει αυτός με πλασέ σε 2-1 και λίγο έλειψε να το επαναλάβουν στην αμέσως επόμενη φάση. Μία ακόμη τρομερή ενέργεια του Μάνταλου και νέα ασίστ στον Τάνκοβιτς, τον έβγαλε ξανά απέναντι από τον Σμάιχελ, αλλά αυτή τη φορά σούταρε δυνατά κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το γκολ κι η απίθανη ευκαιρία οδήγησαν σε νέα “πίεση” από την πλευρά της ΑΕΚ, αλλά η Λέστερ κατάφερε να ισορροπήσει ξανά το ματς και μάλιστα ήταν αυτή που έφθασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 64′ ο Ουντέρ έκανε ένα απίθανο σουτ κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώντα, για να μείνει έτσι το 2-1 στο σκορ.

Στη συνέχεια “έπεσε” αρκετά ο ρυθμός του αγώνα, με την ομάδα του Καρέρα να μην μπορεί να “απειλήσει” ουσιαστικά τους Άγγλους, οι οποίοι έδειχνα μάλιστα πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Σημαντική ευκαιρία δεν υπήρξε όμως, με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους και να “μεταφράζεται” σε δεύτερη ήττα σε δύο παιχνίδια για την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

Αντίθετα, η Λέστερ έκανε το 2/2 και με την Μπράγκα να κάνει το ίδιο στον όμιλο της Ένωσης, η κατάσταση που δημιουργείται για την ελληνική ομάδα είναι πλέον αρκετά δύσκολη, στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Λέστερ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (86′ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (86′ Μαχαίρας), Σάκχοφ (86′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Λόπες, Λιβάγια (46′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46′ Ολιβέιρα).

Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουχς (46′ Τόμας), Τζάστιν, Τζενγκίζ Ουντέρ (66′ Πράετ), Τίλεμανς, Τσαντουρί (66′ Μεντί), Όλμπραϊτον, Μάντισον (74′ Μπαρνς), Βάρντι (70′ Ιχεανάτσο).

To άρθρο ΑΕΚ – Λέστερ: Διαφορά κλάσης! Ο σούπερ Μάνταλος δεν ήταν αρκετός για την Ένωση (videos) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα