AAΔΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα «ξετρυπώνει» όσους δεν δηλώνουν τα ακίνητά τους στο Ε9 – Αναλυτικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ακίνητο
Πλήρης θα είναι από τον Σεπτέμβριο του 2024 ο ηλεκτρονικός φάκελος του κάθε ακινήτου. Σε αυτόν θα υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, πάνω από 7 εκατ. φορολογούμενοι.
Παράλληλα θα γίνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να εντοπίζονται εκείνοι οι κάτοχοι ακινήτων που αποκρύπτουν να δηλώσουν την πραγματική εικόνα του κάθε ακινήτου, ώστε να γλυτώνουν φόρους και τέλη. Έτσι λοιπόν αυτόν τον φάκελο που δημιουργεί η ΑΑΔΕ, το «Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων» των φορολογούμενων,
Όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο σχέδιο της ΑΑΔΕ, η νέα ηλεκτρονική εφαρμογή θα είναι έτοιμη το Σεπτέμβριο του 2024. Ωστόσο δεν θα υπάρξει διασύνδεση με το Κτηματολόγιο και αυτό διότι ο φοροελεγκτικός μηχανισμός σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει τους φορολογούμενους που «ξεχνούν» να δηλώσουν τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους στην Εφορία, ή με δόλιο τρόπο εμφανίζουν στο Ε9 μικρότερη επιφάνεια από την πραγματική, έτσι ώστε να πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και μικρότερους φόρους και τέλη (τεκμήρια, δημοτικά τέλη, ΤΑΠ).
Η ΑΑΔΕ θα χρησιμοποιήσει ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα σαρώσει τα ακίνητα στο δορυφορικό χάρτη της χώρας και θα διασταυρώσει τα στοιχεία με τη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη δημιουργία του αλγόριθμου θα χρησιμοποιηθούν αεροφωτογραφίες μέσω του google maps, τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Περιουσιολόγιο Ε9 και τα δεδομένα του Κτηματολογίου. Στη συνέχεια τα στοιχεία που θα έχει συγκεντρώσει η ΑΑΔΕ για τις ακίνητα με βάση τον αλγόριθμο θα τα συγκρίνει με τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων ώστε να εντοπιστούν οι φορολογούμενοι με αδήλωτα ή και με αυθαίρετα κτίσματα.
Και βέβαια όπως είναι φυσικό, οι ιδιοκτήτες εκείνοι που θα εντοπιστούν να έχουν αποκρύψει ακίνητα ή να έχουν δηλώσει ακίνητα μικρότερης επιφάνειας θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναδρομικούς φόρους και πρόστιμα (ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος) ενώ τα στοιχεία τους θα αποσταλούν και στις πολεοδομικές αρχές, ώστε και αυτές να επιβάλουν τα σχετικά πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών.
Το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ), θα περιέχει τις εξής πληροφορίες:
-Τα στοιχεία του ηλεκτρονικού «περιουσιολογίου» που έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις Ε9 των φυσικών και των νομικών προσώπων, τα οποία θα μεταφερθούν, χωρίς την παρέμβαση των φορολογουμένων. Οι κάτοχοι των ακινήτων θα ελέγξουν και αν υπάρχουν διαφορές θα τις διορθώσουν, χωρίς πρόστιμα.
-Τα στοιχεία για τα μισθωμένα ακίνητα τα οποία προκύπτουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τα μισθωτήρια ακίνητων αλλά και το έντυπο Ε2 των φορολογικών δηλώσεων.
-Με το νέο ηλεκτρονικό φάκελο η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να διασταυρώνει άμεσα τα ακίνητα που δηλώνονται ως εκμισθούμενα καθώς και τα ποσά των ενοικίων που εισπράττονται και δηλώνονται από τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές. Το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που θα υποβάλλεται από ιδιοκτήτη ακινήτου και θα γίνεται αποδεκτή από τον ενοικιαστή του ίδιου ακινήτου δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης. Επίσης θα ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης θα δηλώνει τη λύση της μίσθωσης ενός ακινήτου του.
-Το Μητρώο θα διασυνδεθεί με το ηλεκτρονικό αρχείο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, προκειμένου τα εισοδήματα που αποκτούν οι ιδιοκτήτες από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας τους να προσυμπληρώνονται από την ΑΑΔΕ στα έντυπα Ε1 και Ε2 των φορολογικών τους δηλώσεων, οι δε δαπάνες των ενοικιαστών για πληρωμές μισθωμάτων να προσυμπληρώνονται και αυτές στα δικά τους έντυπα Ε1 και να μην χρειάζεται ουσιαστικά καμία πρόσθετη ενέργεια συμπλήρωσης στοιχείων τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από τους ενοικιαστές.
To άρθρο AAΔΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα «ξετρυπώνει» όσους δεν δηλώνουν τα ακίνητά τους στο Ε9 – Αναλυτικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ακίνητο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε από γρίπη – Το λάθος που έκανε και το τελευταίο δραματικό 48ωρο της ζωής της
- Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης επισκέφθηκαν το ακριβότερο εστιατόριο στον κόσμο
- Έκκληση της Ευγενίας Σαμαρά στη σύντροφο του Παναγιώτη Καρμάτη – «Πες “ναι” στην πρόταση γάμου, θα γίνει ρεζίλι στο πανελλήνιο»
- 3 κουρέματα που θα είναι παντού το 2024
- Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε στα 8.800 κρούσματα ανά ημέρα και 80 θανάτους την εβδομάδα»
- Τέλη κυκλοφορίας 2024: Ποια είναι η τελική ημερομηνία για την εξόφλησή τους - Οι τρεις τρόποι πληρωμής
- Ειρήνη Αγαπηδάκη - Κορωνοϊός: Θα υπάρξουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων
- Γιώργος Κωνσταντίνου: Όταν ζητάς βοήθεια από τον Θεό, υπάρχει μια δεύτερη φωνή μέσα σου που λέει «τι μπούρδες είναι αυτές;»
- «Στον Κλίντον άρεσαν τα μικρά κορίτσια» - Στο φως η λίστα Επστάιν με κορυφαία ονόματα
- Βήχας – Κρυολόγημα: Το θεραπευτικό βότανο που κάνει… θαύματα!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Μυστήριο με την εξαφάνιση εγκύου στη Θεσσαλονίκη – Τι υποστηρίζει ο σύντροφος της αγνοούμενης
- Μέθυσε και έκανε το αδιανόητο σε ασανσέρ πολυκατοικίας στη Λάρισα - Τα είδαν όλα οι ένοικοι των σπιτιών
- Αργεντινή: Με «φόντο» δικαστική ήττα για το νέο Εργασιακό του ξεκινά ο Μίλεϊ τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ
- Αθλητικές μεταδόσεις με Ολυμπιακός – Μονακό, Ουγγαρία – Ελλάδα στο πόλο και Super League (04/12)
- Viral το βίντεο στα μπουζούκια της Λάρισας με νεαρό να σπάει πιάτα με κάβουρα μπροστά σε τραγουδίστρια
- Survivor 2024: Τα νέα τρέιλερ αποκάλυψαν τους παίκτες
- Ιαπωνία: Κίνδυνος για πλημμύρες μετά τον φονικό σεισμό – Τουλάχιστον 78 νεκροί και πάνω από 50 αγνοούμενοι
- «Falcon Lake», «Οι Xωρικοί» και ακόμα δύο ταινίες κάνουν πρεμιέρα στα σινεμά
- Δόμνα Μιχαηλίδου: Ατζέντα 31 παρεμβάσεων στο χαρτοφυλάκιο της νέας Υπουργού Εργασίας
- Αποτελέσματα ΝΒΑ: Ο Ντόντσιτς ισοπέδωσε τους Μπλέιζερς – Nίκη χωρίς Βεζένκοφ για τους Κινγκς

- Τελευταία Νέα NewsIt
- AAΔΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα «ξετρυπώνει» όσους δεν δηλώνουν τα ακίνητά τους στο Ε9 – Αναλυτικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε ακίνητο
- Νίκος Παπαθανάσης: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 500 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των ΜμΕ
- Μέθυσε και έκανε το αδιανόητο σε ασανσέρ πολυκατοικίας στη Λάρισα - Τα είδαν όλα οι ένοικοι των σπιτιών
- Γιώργος Ορφανίδης: Στο πένθος ο Ηρακλής για το θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή
- Παρουσιαστές στις Χρυσές Σφαίρες οι Gabriel Macht και Patrick Adams από το Suits
- Αργεντινή: Με «φόντο» δικαστικό «όχι» στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις ξεκινά ο Μίλεϊ τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ
- Επεισοδιακές συλλήψεις ανηλίκων με κλεμμένη μηχανή - Αίσθηση από τα όσα έκανε 17χρονη στη Θεσσαλονίκη
- Αποτελέσματα ΝΒΑ: Ο Ντόντσιτς ισοπέδωσε τους Μπλέιζερς – Nίκη χωρίς Βεζένκοφ για τους Κινγκς
- Κόνι Μεταξά: Όλες οι σχέσεις μου πριν τον Μάριο ήταν τοξικές
- Η αρπαγή και ο «γάμος της Μανιώς» που έμεινε στην ιστορία - Πώς η νύφη παντρεύτηκε τον αγαπημένο της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων μετά την έξαρση του κορωνοϊού
- Νέος CEO στον όμιλο Olympia ο Ανδρέας Αθανασόπουλος
- Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Ρομαντικό δείπνο στο «Bacchanalia» του Λονδίνου, το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο
- Viral η πριγκίπισσα Charlotte – Τι ψιθύρισε στο αυτί της ξαδέλφης της Mia Tindall
- Θεσσαλονίκη: 16χρονος και 17χρονη χρησιμοποιούσαν κλεμμένη μοτοσικλέτα και ξάφριζαν καταστήματα
- Ανησυχία για το άνοιγμα σχολείων εν μέσω ιώσεων, κορονοϊού και γρίπης – Έρχονται μέτρα και αλλαγές στις απουσίες
- Επισκέψιμα τυροκομεία: Πώς θα λειτουργήσουν – Τι προβλέπει ΚΥΑ
- Τραμπ: «Να απορριφθεί η απόφαση που μου στερεί το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος»
- Μακραίνει η λίστα νεκρών και αγνοουμένων από τον πρωτοχρονιάτικο σεισμό στην Ιαπωνία
- Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Κυβερνοασφάλεια – Τι προβλέπει