Α. Σταύρου, όμιλος Καστελόριζο: «Τα μέτρα κατά του Covid-19 τιμωρούν την εστίαση»

14:29 4/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Για τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, που υποχρεώνουν, εστιατόρια, καφέ και μπαρ να παραμείνουν κλειστά, μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr ο Αντώνης Σταύρου, ιδιοκτήτης του ομίλου Καστελόριζο.

Αναλύει τις επιπτώσεις που έχει η υγειονομική κρίση στην εστίαση και στον όμιλο Καστελόριζο, ενώ μιλά για τις προθέσεις του να ασχοληθεί περισσότερο με τον πρωτογενή τομέα, μέσα από τις ιχθυοκαλλιέργειες, όπου ήδη δραστηριοποιείται. Ο όμιλος Καστελόριζο

πραγματοποιεί πωλήσεις 12 εκατ. ευρώ, απασχολεί 350 άτομα προσωπικό, ενώ στην ομπρέλα του λειτουργούν 12 εστιατόρια.  

«Περνάμε την πιο δύσκολη περίοδο απ’ ότι μπορώ να θυμηθώ.  Εδώ και 40 χρόνια που ασχολούμαι με την εστίαση, δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο και παρόλο που έχω μάθει να παλεύω με τα κύματα, κερδίζοντας το πρώτο μου μεροκάματο σε ηλικία 16 χρονών.  Το 1981 με τους σεισμούς, ξεκίνησα από την αρχή, στην πανδημία το Μάρτιο μας κλείσανε και τώρα μα ξανακλείσανε.  Πάντοτε προσπαθώ να κρατάω την ψυχραιμία μου και να το μεταδίδω και στους συνεργάτες μου.  Είμαι από τους ανθρώπους που δεν το βάζουν κάτω και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε».

Το delivery και το take away απαραίτητα για την επιβίωση

«Για να επιβιώσουμε σήμερα σκεφτήκαμε το delivery και το take away. Τα περισσότερα καταστήματα του ομίλου το είχαν ξεκινήσει και το συνεχίζουν. Βέβαια, αυτά είναι ασπιρίνες στο κορονοϊό.  Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να μας κάνει τη διαφορά. Πρέπει η Πολιτεία να βοηθήσει  περισσότερο και να σκύψει πάνω από τις επιχειρήσεις και ειδικά στο χώρο της εστίασης. Η ανακοίνωση που έβγαλε η Κυβέρνηση για τα εστιατόρια μας έκανε να τρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε με τα προϊόντα μας, τα ψυγεία, το προσωπικό. Ήταν πολύ άδικο, τουλάχιστον ο χώρος του φαγητού δεν έπρεπε να κλείσει. Τηρούσαμε τους όρους υγιεινής με τις απολυμάνσεις, τις αποστάσεις, τις μάσκες, τα γάντια όπου χρειαζόταν. Αυτά που έπρεπε να κλείσουν ήταν τα μπαρ και οι πλατείες… μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να κάνουν την παράβαση 10 και να την πληρώνουν 1.000!»

Τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

«Κατά τη γνώμη μου, η Πολιτεία, έκανε το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει μέχρι σήμερα, αλλά τα μέτρα δεν είναι αρκετά! Πρέπει να είναι πιο ευέλικτη, να μπορούν να επιδοτούνται όλοι, γιατί μερικοί μένουν απ’ έξω.  Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι σχέσεις των επιχειρηματιών με τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αποτελεί θέμα που επίσης, οφείλει η Πολιτεία να διευθετήσει.  Εγώ μέχρι σήμερα έδινα πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο κράτος. Απαιτώ να με βοηθήσουν περισσότερο».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

To άρθρο Α. Σταύρου, όμιλος Καστελόριζο: «Τα μέτρα κατά του Covid-19 τιμωρούν την εστίαση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα