Yπέρ της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη για την κλιματική αλλαγή δηλώνει o απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζον Κέρι

20:14 21/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο ειδικός απεσταλμένος του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα, Τζον Κέρι, προαναγγέλλει διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή με την Ευρώπη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Το κλίμα είναι η μεγάλη πρόκληση για όλους μας και πολύ σύντομα θα διεξαγάγουμε άμεσες συνομιλίες με τους ηγέτες της Ευρώπης», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ηλεκτρονική

πύλη ειδήσεων T-Online.

Ο Μπάιντεν δρομολόγησε την επάνοδο στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

«Πρώτη απ΄όλες, πρέπει η χώρα μας να κάνει περισσότερα, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει επίσης να εντείνει τις προσπάθειές του», πρόσθεσε ο Κέρι.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη Γερμανία ως «πολύ σημαντικό σύμμαχο» και εξήρε ρητά τον ρόλο της Α. Μέρκελ : «Η καγκελάριος είναι εξαιρετικός εταίρος», είπε.

«Η ορκωμοσία του Μπάιντεν σηματοδότησε την επιστροφή της Αμερικής στις υποχρεώσεις της στον κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει τον σεβασμό των άλλων χωρών και τη συνεργασία μαζί τους, ακόμη και αν πρέπει (ταυτόχρονα) να θεραπεύσουμε τη χώρα μας μετά από μια δύσκολη περίοδο», τόνισε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα.

To άρθρο Yπέρ της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη για την κλιματική αλλαγή δηλώνει o απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζον Κέρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα