Watt + Volt: Συντονιστής στο ευρωπαϊκό έργο H2020 Precert

16:06 10/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Το ευρωπαϊκό έργο Precert, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 συντόνισε η Watt+Volt, συμμετέχοντας σε κοινοπραξία που περιλαμβάνει 15 εταίρους από 10 ευρωπαϊκές χώρες. 

Το Precert φιλοδοξεί να μετατρέψει τις συμβατικές και ενεργοβόρες κατοικίες σε διαδραστικές και «έξυπνες» με σχεδόν μηδενικό κόστος μετασχηματισμού και συντήρησης. Η δράση στοχεύει σε μείωση των δαπανών κατά 15%, ενισχύοντας ταυτόχρονα την άνεση των καταναλωτών.

Κατά την διάρκεια του έργου Precert αξιοποιούνται οι

ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες IoT και τις  τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας. Παράλληλα αναπτύσσονται μοντέλα πρόβλεψης κατανάλωσης και κόστους. Τέλος η ψηφιακή αναπαράσταση των κτιρίων σε 6 διαστάσεις (6D Building Information Modeling) προσθέτει πρωτόγνωρες δυνατότητες διαχείρισης στην κάθε κατοικία. Για την υλοποίηση του έργου PRECEPT προτείνονται καινοτόμοι δείκτες οι οποίοι αξιολογούν την αποδοτικότητα και προλαμβάνουν ενεργοβόρα συμβάντα σε κάθε κατοικία.

Όσον αφορά τη Watt + Volt έχει ισχυρή δραστηριοποίηση στις διεθνείς αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, ως εγγεγραμμένη και πραγματοποιώντας συναλλαγές στα ακόλουθα διεθνή χρηματιστήρια ενέργειας: European Energy Exchange (EEX) – Γερμανία, Gestore dei Mercati Energetici (GME) – Ιταλία, Hungarian Power Exchange (HUPX) – Ουγγαρία και Independent Bulgarian Energy Exchange (IBEX) – Βουλγαρία. Πρόσφατα, η εταιρεία κατατάχθηκε στη λίστα των Financial Times με τις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, αποκτώντας την πρωτιά ανάμεσα στις ελληνικές επιχειρήσεις και την 204η  θέση συνολικά στην Ευρώπη. Το 2019, η εταιρεία αναδεικνύεται εθνικός νικητής στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία, ενώ λίγα χρόνια πιο πριν, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου την κατατάσσει  στις 1000 εταιρίες που εμπνέουν την Ευρώπη, “1000 Companies to Inspire Europe”.

To άρθρο Watt + Volt: Συντονιστής στο ευρωπαϊκό έργο H2020 Precert δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα