Pfizer Hellas: Ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και ανθρωποκεντρική κουλτούρα, τα στοιχεία του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα το 2020

09:01 6/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Pfizer Hellas κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατάταξη Great Place To Work Hellas για το 2021, στην κατηγορία των επιχειρήσεων με πάνω από 250 εργαζομένους και η Ειρήνη Παγανοπούλου, HR Director της Pfizer Hellas σε Ελλάδα και Κύπρο αποκαλύπτει στο Newsit.gr

τους λόγους της επιτυχίας.

Η Pfizer Hellas αναδείχθηκε πρόσφατα ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Great Place to Work Hellas®. Τι σημαίνει αυτή η διάκριση για εσάς, σε μια περίοδο υψηλών προκλήσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζόμενους;

Για εμάς στη Pfizer, οι άνθρωποι ήταν και παραμένουν το κίνητρο και η έμπνευση για να κάνουμε πράξη το σκοπό μας: να καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών. Και σε αυτή την προσπάθεια, και περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, συνεχίζουμε να σεβόμαστε και να εκτιμάμε τη δύναμη των δικών μας ανθρώπων: των εργαζομένων μας. Επενδύουμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει και υποστηρίζει κάθε μια και κάθε έναν από τους συναδέλφους μας, ώστε να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό εαυτό τους και αυτό δεν διαφοροποιείται ούτε στις προκλήσεις που συμβαίνουν. 

Η επένδυση αυτή αναγνωρίζεται από τους ίδιους τους εργαζομένους μας, που για μια ακόμη χρονιά ανέδειξαν τη Pfizer Hellas ως την εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που διοργανώνεται από το Great Place to Work Hellas® με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School.

Είναι αλήθεια ότι η φετινή πρωτιά μας συγκινεί και μας κάνει πιο υπερήφανους από ποτέ. Γιατί επιβεβαιώνει ότι στην Pfizer Hellas έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, μια ισχυρή, ανθρωποκεντρική κουλτούρα, στηριγμένη  στις κοινές μας αξίες: Θάρρος, Αριστεία, Ισότιμη Αντιμετώπιση, Χαρά.

Ποια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την εταιρική σας κουλτούρα και πώς εφαρμόζονται στην πράξη;

Τα στοιχεία που κυριαρχούν στην κουλτούρα μας είναι ο κοινός μας σκοπός, η αναγνώριση και η επιβράβευση, οι ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης, η ειλικρινής επικοινωνία και η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στην κοινωνία.

Όλα αυτά, αποτυπώνονται σε συγκεκριμένες πρακτικές, πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Επενδύουμε στην εξέλιξη των εργαζομένων, με προγράμματα εκπαίδευσης, εργαλεία ανάπτυξης των προσωπικών δεξιοτήτων, προγράμματα mentoring και coaching, καθώς και με συστηματική ενημέρωση για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην Pfizer τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάνουμε πράξη το διάλογο και την αμφίδρομη επικοινωνία, μέσα από πολλαπλά κανάλια και  δράσεις που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά και να μοιράζονται τις καινοτόμες ιδέες τους. Υλοποιούμε, επίσης, τακτικά εσωτερικές εκδηλώσεις, για να ενισχύουμε  την ομαδικότητα μας και να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας.

Είμαστε η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα που συνυπέγραψε το 2019 τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενώ από το 2018 έχουμε δημιουργήσει εσωτερικά εθελοντική διατμηματική ομάδα Diversity & Inclusion. Από το 2017, επίσης, έχουμε δημιουργήσει εθελοντική διατμηματική ομάδα, για την ενίσχυση της ασθενοκεντρικής μας κουλτούρας και την ενδυνάμωση των σχέσεων με συλλόγους και φορείς ασθενών. Και βεβαίως, ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τον εταιρικό εθελοντισμό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων μας σε περισσότερες από 13 εθελοντικές δράσεις, για την ενίσχυση δομών και φορέων φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία τα οποία διαμορφώνουν την εμπειρία ενός εργαζομένου στη Pfizer Hellas; Τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει;

Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες για ένα employee experience, το οποίο θα είναι θετικό για όλους, αλλά και για την κάθε μια και τον κάθε ένα από τους εργαζομένους μας ξεχωριστά.

Στην Pfizer πρεσβεύουμε ότι κάθε εργαζόμενος είναι μοναδικός. Οι αντιλήψεις του, ο τρόπος σκέψης και το ταλέντο του, εμπλουτίζουν το ανθρώπινο δυναμικό μας συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνολική εξέλιξη και στη δέσμευσή μας για καινοτομία.

Σημαντικό σημείο, λοιπόν, για εμάς είναι να παρέχουμε ένα περιβάλλον, όπου κάθε εργαζόμενος, χωρίς καμία διάκριση, βιώνει ότι μπορεί να προσφέρει και να αναπτυχθεί. Να αισθανθεί ότι η εργασία του τον στηρίζει, τον εμπνέει και αναγνωρίζει την μοναδική του ματιά, δίνοντας του την ευκαιρία να αναπτύξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητές του.

Αντίστοιχη έμφαση, δίνουμε στη μεταξύ μας επικοινωνία. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ότι έχουν «φωνή» την οποία η εταιρία ακούει. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να διευκολύνουμε και να ενισχύουμε διαρκώς τον ανοιχτό διάλογο εντός της εταιρείας, εφαρμόζοντας ποικίλες δράσεις και αξιοποιώντας πολλαπλά – φυσικά και ψηφιακά – κανάλια επικοινωνίας.

Όλοι μας στη Pfizer καθοδηγούμαστε από μια ξεκάθαρη ασθενοκεντρική αποστολή.  Κι αυτή την αποστολή την υπηρετούμε καλύτερα, όταν μπορούμε να  εργαζόμαστε καθημερινά με χαρά , να αντλούμε υπερηφάνεια και ικανοποίηση από αυτό που κάνουμε, αλλά και να περνάμε καλά με τους συναδέλφους μας. 

To άρθρο Pfizer Hellas: Ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και ανθρωποκεντρική κουλτούρα, τα στοιχεία του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα το 2020 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα