Perseverance: Ιδού ο πλανήτης Άρης – Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης

21:05 19/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Ιστορία γράφει το Perseverance που προσγειώθηκε στον ‘Αρη και έχει στείλει ήδη τις πρώτες φωτογραφίες από τον κόκκινο πλανήτη.

Η NASA κυκλοφόρησε μια εκπληκτική εικόνα που έστειλε από τον Αρη το Perseverance rover.

Δείχνει το ρομπότ να κατεβαίνει στο κατά την προσγείωση του. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τη βάση πυραύλων που έβαλε το όχημα στο έδαφος και αναρτήθηκαν στον… δικό του λογαριασμό στο Twitter!

I love

rocks. Look at these right next to my wheel. Are they volcanic or sedimentary? What story do they tell? Can’t wait to find out.#CountdownToMarshttps://t.co/7w3rbvbyoL pic.twitter.com/H3q1M0YJAd

— NASA’s Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 19, 2021

Ανάμεσα στις εικόνες που δημοσίευσε η NASA είναι και η θέα ενός δορυφόρου που καταγράφει το rover στη φάση του αλεξίπτωτου κατά την κάθοδο του.

 

An open horizon, with so much to explore. Can’t wait to get going. #CountdownToMars pic.twitter.com/hAaxeVGs04

— NASA’s Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 19, 2021

The moment that my team dreamed of for years, now a reality. Dare mighty things. #CountdownToMars pic.twitter.com/8SgV53S9KG

— NASA’s Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 19, 2021

NASA: Το Perseverance προσεδαφίστηκε στον Άρη – Οι πρώτες εικόνες και τα «7 λεπτά τρόμου» (pics, vids)

Το ρομποτικό ρόβερ “Perseverance” της αποστολής “Mars 2020” της NASA πάτησε την Πέμπτη, 18.02.2021, στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη, με σκοπό -αν όλα πάνε καλά- να αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής και να τον μελετήσει γεωλογικά. Το σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 20.000 χλμ./ώρα και προσεδαφίστηκε στον κρατήρα Jezero. Μάλιστα η NASA έδωσε και τις πρώτες εικόνες του Perseverance από την επιφάνεια του.

Η προσεδάφιση του Perseverance έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το προσωπικό στο Κέντρο Ελέγχου της NASA. «Η προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» αναφώνησε ο Σουάτι Μοχάν υπεύθυνος για τον έλεγχο επιχειρήσεων. Στην αίθουσα ελέγχου στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, οι ομάδες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα χαράς τη στιγμή της επιβεβαίωσης προσεδάφισης.

 

Hello, world. My first look at my forever home. #CountdownToMars pic.twitter.com/dkM9jE9I6X

— NASA’s Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 18, 2021

Και το ίδιο το Perseverance που… έχει λογαριασμό στο Twitter (!) να στέλνει το πρώτο του μήνυμα: «Είμαι ασφαλής στον Άρη. Το Perseverance θα σε πάει οπουδήποτε».

 

I’m safe on Mars. Perseverance will get you anywhere.

#CountdownToMars

— NASA’s Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 18, 2021

 

TOUCHDOWN: NASA’s Perseverance rover successfully lands on the surface of Mars.

Presented by @AdobeDocCloud.https://t.co/IOTdcyTAe9 #CountdowntoMars pic.twitter.com/NkTJ6AJWRu

ABC News (@ABC) February 18, 2021

Η διαδικασία προσεδάφισης του Perseverance ξεκίνησε την Πέμπτη (18/2) λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας και διήρκεσε -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- 7 λεπτά. «Τα 7 λεπτά του τρόμου», όπως τα αποκαλούν οι επιστήμονες της NASA. Οι επιστήμονες έπρεπε να βεβαιωθούν ότι το ρόβερ, το οποίο έκανε ένα επτάμηνο διαστημικό ταξίδι απόστασης 470 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, κατέβηκε σώο και αβλαβές στην επιφάνεια του Άρη, ενός προορισμού με κακή φήμη στη διαστημική ιστορία, καθώς ουκ ολίγες φορές -σχεδόν τις μισές- έχουν αποτύχει οι απόπειρες προσεδάφισης. Το «Perseverance» είναι το πέμπτο ρόβερ που οι ΗΠΑ στέλνουν στον Άρη.

Δείτε εδώ την προσεδάφιση

Η αποστολή του Perseverance

Το Perseverance θα κατέβει μέσα στον μεγάλο κρατήρα Jezero, που κάποτε ήταν αρχαία λίμνη και δέλτα ποταμού και όπου θεωρείται πιθανότερο να υπήρχαν μορφές ζωής πριν δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Άρης ήταν πιο θερμός, υγρός και πιθανώς φιλόξενος για ζωή.

 

Where am I now? Check out this interactive map to zoom in and explore my landing site:https://t.co/uPsKFhW17J

And for the ground level view, my first images are here, with many more to come in the days ahead:https://t.co/Ex1QDo3eC2 pic.twitter.com/B6TJTikAyX

— NASA’s Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) February 19, 2021

Μεταξύ άλλων, το ρόβερ διαθέτει μια πειραματική συσκευή που θα μετατρέπει το διοξείδιο της αρειανής ατμόσφαιρας σε καθαρό οξυγόνο, καθώς επίσης ένα μίνι μετεωρολογικό σταθμό, 19 κάμερες και δύο μικρόφωνα που θα καταγράψουν τους πρώτους αρειανούς ήχους.

Επίσης το ρόβερ θα απελευθερώσει το «Ingenuity», ένα μικρό ρομποτικό ελικόπτερο βάρους 1,8 κιλών, το πρώτο στην ιστορία που θα πετάξει σε έναν άλλο κόσμο.

To άρθρο Perseverance: Ιδού ο πλανήτης Άρης – Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα