Freddie Mercury: Ένας θρύλος που σε 45 χρόνια πρόλαβε να τα ζήσει όλα

14:18 24/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 1991 και δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ότι ο Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury) θα «έφευγε» εκείνη την ημέρα τόσο αναπάντεχα. Ο διάσημος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρώτη φωνή των Queen ήταν μόλις 45 ετών και πέθανε μετά από επιπλοκές στην υγεία του που οφείλονταν στο AIDS.

Ο Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury) είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή καιρό πριν την 24η Νοεμβρίου, οι γιατροί ωστόσο εκτιμούσαν ότι είχε ακόμα χρόνο μέχρι το τέλος. Ο Βρετανός

μουσικός, που έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Queen, παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών του, είχε αποχαιρετίσει τους φίλους και την οικογένεια του. 

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ο Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury) είχε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, τις τελευταίες μέρες του ήθελε να τις περάσει όσο το δυνατόν πιο ιδιωτικά. Και έτσι έγινε… Έφυγε ήσυχος, έχοντας δίπλα του αγαπημένους ανθρώπους, στο σπίτι του στο Κένσινγκτον. 

O Freddie Mercury γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 στη Ζανζιβάρη και το πραγματικό του όνομα ήταν Φαρόκ Μπουλσάρα. Το 1955 στάλθηκε στην Ινδία στο St. Peter’s School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani. Εκεί πήρε το παρατσούκλι «Φρέντι» που θα κρατούσε για όλη του τη ζωή. Ο διευθυντής του σχολείου παρατήρησε το μουσικό ταλέντο του Freddie Mercury και πρότεινε στους γονείς του να πάρει μαθήματα πιάνου, πράγμα που έγινε.

Τον Ιανουάριο του 1964 ξέσπασε βίαιη επανάσταση κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης. O δεκαεπτάχρονος τότε Φρέντι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί μαζί με τους γονείς και την αδελφή του. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο, όπου ο Freddie Mercury σπούδασε γραφιστική.

Τον Απρίλιο του 1970, ίδρυσαν οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Freddie Mercury δικό τους συγκρότημα. O ίδιος το ονόμασε Queen. Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, Ερμή.

Οι φήμες ότι ο Freddie Mercury έπασχε από AIDS κυκλοφορούσαν πολύ έντονα αν και ο ίδιος τις διέψευδε. Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής έκανε ανακοίνωση στον τύπο που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι έπασχε από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα πέθανε στο σπίτι του. Σύντροφός του από το 1985 μέχρι το 1991 ήταν ο Jim Hutton που του έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία του μέρα.

Ο αστεροειδής Freddie Mercury

Ένας αστεροειδής που βρίσκεται κοντά στο Δία, πήρε το όνομά του από τον θρυλικό περφόρμερ. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά που πέθανε ο Freddie Mercury και από τώρα και στο εξής το πλήρες του όνομα θα είναι το «Αστεροειδής 17473 Freddiemercury» μετά την παραλαβή της ειδικής του ονομασίας από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση.

Η μοναδικότητα του «Bohemian Rhapsody»

Με αφορμή την μέρα θανάτου του Freddie Mercury, θυμόμαστε το πιο επικό τραγούδι των Queen, «Bohemian Rhapsody». Πρωτοκυκλοφόρησε στις 31 Οκτωβρίου του 1975 και ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Γκράμι Καλύτερης φωνητικής ποπ ερμηνείας ενώ κέρδισε το Μουσικό Βραβείο MTV Video Music Award Καλύτερου βίντεο κλιπ.

Χωρίζεται σε 6 μέρη: Εισαγωγή (0:00-0:48), Μπαλάντα (0:48-2:36), Κιθαριστικό σόλο (2:36-3:03), Όπερα (3:03-4:07), Hard rock (4:07-4:55) και Επίλογος (4:55-5:55). Το «Bohemian Rhapsody» ψηφίστηκε κομμάτι της χιλιετίας το 2000, ενώ είναι πρώτο στη λίστα του βιβλίου Guinness, στα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών.

Για τι μιλάει; Αναφέρεται σε έναν νεαρό άνδρα που σκοτώνει κατά τύχη ένα συνάνθρωπό του και όπως ο Φάουστ, πουλά την ψυχή του στο Διάβολο για να σωθεί. Ένα βράδυ πριν από την εκτέλεσή του, καλεί τον θεό των Μουσουλμάνων (Μπισμιλάχ!) και με τη βοήθεια των Αγγέλων κερδίζει και πάλι την ψυχή του, από τον Διάβολο (Σαϊτάν).

To άρθρο Freddie Mercury: Ένας θρύλος που σε 45 χρόνια πρόλαβε να τα ζήσει όλα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα