Το όνειρο του «it's coming home» συνεχίζεται για την Αγγλία - Ανατροπή με Κέιν κόντρα στη Δανία και πρώτη φορά σε τελικό Euro

00:40 8/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Euro 2020 πήρε η Αγγλία που επικράτησε 2-1 της Δανίας στην παράταση του δραματικού ημιτελικού στο «Γουέμπλεϊ» και θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης κόντρα στην Ιταλία την Κυριακή (11/7).

Το «αυστηρό» πέναλτι που υπέδειξε ο Ντάνι Μακέλι (αρχικά) και στη συνέχεια συμφώνησε και το VAR, στο 103΄ της παράτασης του δεύτερου ημιτελικού του Euro 2020 υπέρ των «Τριών Λιονταριών» έδωσε την ευκαιρία στον Χάρι Κέιν να πάρει

το «ριμπάουντ» από την προσωρινή απόκρουση του Σμάιχελ και να στείλει την Εθνική Αγγλίας στον τελικό της Κυριακής (11/07) με αντίπαλο την Ιταλία. Η Αγγλία επιβλήθηκε με 2-1 της Δανίας, η οποία είχε προηγηθεί με τον Ντάμσγκααρντ στο 30ό λεπτό, αλλά στο 39΄ με το αυτογκόλ του Κιάερ το ματς είχε έρθει στα… ίσια.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΕΔΩ

 Η Αγγλία ξεκίνησε δυνατά το ματς με την ορμή που της έδωσε και το «Γουέμπλεϊ» και έκλεισε από την αρχή στα καρέ τους τους Δανούς, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί την μεγάλη ευκαιρία, ενώ αντίθετα σε δύο περιπτώσεις ο Ντάαμσγκαρντ ξέφυγε δύο φορές σε γρήγορες αντεπιθέσεις αναγκάζοντας τον Πίκφορντ να βγει από την εστία του για να καθαρίσει τις επικίνδυνες καταστάσεις που πήγαν δημιουργηθούν. 

Σε μία από αυτές τις αντεπιθέσεις ήταν που οι Δανοί κέρδισαν ένα φάουλ περίπου 25 μέτρα μακριά από την εστία των Άγγλών. Ο Ντάαμσγκαρντ το εκτέλεσε μαεστρικά και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Πίκφορντ, πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα γκολ της διοργάνωσης και ανοίγοντας το σκορ για τη Δανία.

Στο 36΄ ο Σμάιχελ έκανε απίστευτη επέμβαση στο εξ επαφής σουτ του Στέρλινγκ, στο 39΄ από το γύρισμα του Σακά ο Κιάερ στην προσπάθεια του να μην επιτρέψει στον Στέρλινγκ να σκοράρει το έκανε αυτός εις βάρος της ομάδας του για να έρθει με αυτό τον τρόπο το ματς στα ίσα, με το 1-1 να μένει ως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες φάνηκαν πιο… μαζεμένες, κοιτώντας πρώτα την άμυνα, αφού τα διαστήματα πίεσης ψηλά από τους Δανούς δεν έφεραν αποτελέσματα. ενώ στην πιο επικίνδυνη φάση για τους Άγγλους, ο Σμάιχελ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαγκουάρι κρατώντας το 1-1, που ήταν τελικά το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αφού παρά την πίεση που άσκησαν οι Άγγλοι προς το τέλος δεν άλλαξε κάτι. 

Στην παράταση η Αγγλία ήταν πιο φρέσκια, αφού ο Σάουθγκέιτ έχοντας κρατήσει και τρεις αλλαγές ανακάτεψε την τράπουλα. Τα «τρία λιοντάρια» πίεσαν από την αρχή για το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση και τελικά το βρήκαν με ένα αμφισβητούμενο, ίσως και τραβηγμένο πέναλτι που τους δόθηκε μετά την πτώση του Στέρλινγκ από μαρκάρισμα του Μέλε. Ο Χάρι Κέιν με διπλή προσπάθεια νίκησε τον άτυχο Σμάιχελ στο 104΄ και το «Γουέμπλεϊ» πήρε φωτιά.

Οι Δανοί πλέον ήταν στο «καναβάτσο» και πράγματι δεν βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν, αφού πλην ενός σουτ του Μπρεθγουέιτ που απέκρουσε δύσκολα ο Πίκφορντ, δεν δημιούργησαν άλλη ευκαιρία, ενώ αντίθετα κινδύνεψαν να δεχτούν και τρίτο γκολ, αφού η Αγγλία βρήκε χώρους. Τελικά το 2-1 παρέμεινε ως τη λήξη της παράτασης και οι Άγγλοι μέσα σε πανηγυρικό και συγκινησιακό κλίμα γιόρτασαν την πρώτη πρόκριση της ιστορίας τους σε τελικό Euro, εκεί όπου την Κυριακή (11/7) θα διεκδικήσουν κόντρα στην Ιταλία στο ίδιο γήπεδο τον πρώτο τους ευρωπαϊκό τίτλο.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Σακά (69΄ Γκρίλις – 106΄ Τρίπιερ), Ράις (95΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95΄ Φόντεν), Κέιν, Στέρλινγκ

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79΄ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105΄ Γουίντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67΄ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88΄ Γένσεν), Μέλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67΄ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (67΄ Πόουλσεν)

To άρθρο Το όνειρο του «it's coming home» συνεχίζεται για την Αγγλία - Ανατροπή με Κέιν κόντρα στη Δανία και πρώτη φορά σε τελικό Euro δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα