Easyjet: Ραγδαίες εξελίξεις! Μειώθηκε στο 30% η συμμετοχή του Στέλιου Χατζηιωάννου

16:20 30/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Στο 30% μειώθηκε το ποσοστό συμμετοχής της οικογένειας Χατζηιωάννου στην αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyjet.  Ωστόσο, ο Στέλιος Χατζηιωάννου εξακολουθεί, να παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας που ίδρυσε.

Την ίδια στιγμή ο ιδρυτής της εταιρείας βρίσκεται αντιμέτωπος με ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν εν μέσω κορονοϊού. Από τη μία θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τις αλληλοκατηγορίες

με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία ο ίδιος έχει επικρίνει λόγω της κακής πολιτικής που άσκησαν στην εταιρεία εν μέσω κορονοϊού, από την άλλη θα χρειαστεί να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων επιβατών της easyjet.

Η μείωση του ποσοστού του Στ. Χατζηιωάννου στην easyjet, ανακοινώθηκε λίγες μόλις ημέρες, μετά την επικριτική πολιτική που άσκησε, στο διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής του εταιρείας για κακοδιαχείριση, ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

Τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο, η easyjet είχε συνάψει συμφωνία πώλησης και εκμίσθωσης (sales and lease back) για έξι από τα αεροσκάφη της A320neo. Στις 26 Ιουνίου ανακοίνωσε ότι θα συμφωνήσει με την SMBC Aviation Capital να συγκεντρώσει επιπλέον κεφάλαια για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό

Στην easyjet, που ίδρυσε μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του, ο Στέλιος Χατζηιωάννου παραμένει ωστόσο, ο μεγαλύτερος μέτοχος της. Όπως ανακοινώνει και ο ξένος Τύπος, την περασμένη εβδομάδα, η easyJet συγκέντρωσε περίπου 419 εκατομμύρια λίρες (514 εκατομμύρια δολάρια) μέσω μιας μετοχής που βοήθησε να ενισχύσει τα οικονομικά της.

Εν τω μεταξύ το τελευταίο διάστημα, η easyjet έχει βρεθεί στη δίνη του Τύπου, καθώς 10.000 περίπου πελάτες της έχουν προχωρήσει τη διαδικασία για από κοινού δικαστική αγωγή κατά της αεροπορικής εταιρείας, επειδή όπως ισχυρίζονται, διέρρευσαν τα προσωπικά στοιχεία 9 εκατ. πελατών, λόγω κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε η εταιρεία από χάκερς τον Μάιο του 2020. Το αποτέλεσμα ήταν να χρησιμοποιηθούν τα emails και τα προσωπικά στοιχεία των επιβατών.   Όπως έγραφαν πριν από τρεις ημέρες και οι Financial Times, πρόκειται για μία από τις μαζικότερες δικαστικές αγωγές στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, υπόθεση που οι εξελίξεις της απ΄ ότι φαίνεται, μόλις ξεκινούν.

To άρθρο Easyjet: Ραγδαίες εξελίξεις! Μειώθηκε στο 30% η συμμετοχή του Στέλιου Χατζηιωάννου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα