Alpha Αστικά Ακίνητα: Στη «σφαίρα» του κορονοϊού οι τιμές ακινήτων

16:18 10/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Kόντρα στις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, η Alpha Αστικά Ακίνητα, που διαχειρίζεται κι εκμεταλλεύεται τα ακίνητα του ομίλου Alpha Bank, κάνει αισιόδοξες εκτιμήσεις για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Όπως προβλέπει:

-Τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση σε σύγκριση με τα αντίστοιχα έσοδα του Α΄ εξαμήνου ένεκα της υστέρησης αυτών κατά το πρώτο εξάμηνο, εξ αιτίας αφενός του αναγκαίου χρόνου για την προσαρμογή της εταιρείας,

των συνεργατών της αλλά και των πελατών της στο νέο modus operandi αφετέρου, και κυρίως, λόγω της αναστολής της λειτουργίας της αγοράς για δύο και πλέον μήνες.

-Τα έσοδα από εκμίσθωση ακινήτων αναμένεται να παραμείνουν σταθερά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα έσοδα του Α΄ εξαμήνου καθώς καλύπτονται από πολυετείς συμβάσεις με μισθωτές που δεν περιλαμβάνονται στην προστασία των νόμων για τα μέτρα λόγω Covid-19.

-Το σύνολο των γενικών και διοικητικών εξόδων για το Β΄ εξάμηνο του έτους 2020 αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αμοιβών – προσλήψεων προσωπικού και στις αμοιβές των συνεργατών μηχανικών αλλά και των επιπλέον δαπανών που αναλαμβάνει η εταιρεία τόσο για την πληρέστερη προστασία του προσωπικού και των συνεργατών της όσο και για την διατήρηση της παραγωγικότητας της δια της τηλεργασίας.

-Τα χρηματοοικονομικά έσοδα προβλέπεται να παραμείνουν σταθερά.

-Για την εταιρεία δεν υπάρχουν ενδείξεις για ουσιαστική μεταβολή στις αξίες των συμμετοχών εκ του Covid-19.

– Βάσει των γεγονότων και περιστάσεων αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 όπως αυτή διαφαίνεται κατά την ημερομηνία έγκρισης των εξαμηνιαίων καταστάσεων, η παρατεταμένη κατάσταση, ενδέχεται να δημιουργήσει καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων και στην ολοκλήρωση συμφωνιών.

Η εικόνα του πρώτου εξαμήνου

Κατά το Α΄ εξάμηνο του 2020, μεσούσης της κρίσης,  τα έσοδα του Ομίλου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο διαμορφώθηκαν ως εξής:

-Τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών σχετικά σε ακίνητα κατά το Α΄ εξάμηνο 2020 ανήλθαν στο ποσό Ευρώ 4.834.967 έναντι ποσού Ευρώ 5.438.724 της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας μείωση κατά 11,10%. Η μείωση των εσόδων από διαχείριση ακινήτων οφείλεται στην απεργία των συμβολαιογράφων, στην διακοπή λειτουργίας των συμβολαιογραφικών γραφείων, στην αδράνεια που υπάρχει  για την επιστροφή στη κανονικότητα μετά από μεγάλες παύσεις λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην αναβολή πλειστηριασμών και αναγκαστικών αποβολών λόγω Covid-19.

-Τα έσοδα από εκμίσθωση ακινήτων κατά το Α΄ εξάμηνο 2020 ανήλθαν στο ποσό των Ευρώ 1.327.562 έναντι ποσού Ευρώ 1.354.165 της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,9%.

Η εισπραξιμότητα των απαιτήσεων και η ρευστότητα της εταιρείας και των θυγατρικών της (Όμιλος) δεν επηρεάστηκαν λόγω της φερεγγυότητας των πελατών και των μισθωτών των ακινήτων.

To άρθρο Alpha Αστικά Ακίνητα: Στη «σφαίρα» του κορονοϊού οι τιμές ακινήτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα