Aegean: Με θετικούς οιωνούς η τουριστική σεζόν – Αυξημένες κρατήσεις εισιτηρίων για τον Ιούλιο

16:10 21/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Καλύτερη από την περυσινή, αναμένεται να είναι η φετινή σεζόν για την Aegean, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις της συμβαδίζουν με τις ευοίωνες προοπτικές στον αεροπορικό τουρισμό.  Αν και τυπικά η θερινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο η κορύφωση των μετακινήσεων με αεροπλάνο αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιούλιο. Για την Aegean o ρόλος είναι διττός, καθώς με το σύγχρονο στόλο της και την ευρεία επιλογή προορισμών, θα συμβάλλει, στο

μερίδιο που της αναλογεί, στην ανάκαμψη του τουρισμού.

Για τον μεγαλύτερο ελληνικό αερομεταφορέα, το δίκτυο το οποίο καλύπτει περισσότερους από 100 προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, φέτος το καλοκαίρι θα αποτελέσει ένα μεγάλο «στοίχημα. Η διοίκηση της Aegean προσδοκά ότι θα καταφέρει να καλύψει τις μεγάλες απώλειες που υπέστη η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα λόγω της επιβολής περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, με τις ανάλογες επιπτώσεις και στα αεροπορικά ταξίδια.

Το φετινό καλοκαίρι, εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για αύξηση της επιβατικής κίνησης, βάσει κρατήσεων, δεν αποκλείεται να ξεπεραστούν οι συγκρατημένες προσδοκίες, που θα σημάνουν την αρχή της εξόδου από την κρίση. Ωστόσο, για να υπάρξει και ο ανάλογος αντίκτυπος, χρειάζεται να ξεπεραστούν σημαντικές αβεβαιότητες, όπως οι πολιτικές ελεύθερης μετακίνησης άλλων χωρών.  Σε αυτόν τον τομέα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η στάση που θα κρατήσουν η Αγγλία και η Ρωσία, δύο σημαντικές αγορές για την Ελλάδα.  Καθοριστικής σημασίας επίσης, είναι η συμμετοχή του κόσμου στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και η πορεία υλοποίησης του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού. 

Στην νέα αυτή πραγματικότητα που έχει προκύψει, η Aegean διαθέτει την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα και τη δυναμική για να προβεί σε αναγκαίες προσαρμογές, ανάλογα με την εξέλιξη των δεδομένων.  Η διοίκηση της εταιρείας, εκτιμά, ότι περισσότερο ξεκάθαρη θα είναι η εικόνα στην αρχή του φθινοπώρου.

Το πτητικό πρόγραμμα

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, έχει ήδη ξεκινήσει να  υλοποιεί ένα ενισχυμένο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων εξωτερικού προς την περιφέρεια και τα νησιά. Παράλληλα, έχει ενισχύσει και τη δραστηριότητα από τον κόμβο της Αθήνας καθώς και το δεύτερο κόμβο της στη Θεσσαλονίκη, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στο 70% της δραστηριότητας του 2019, ενώ με τη δυναμική και την ευελιξία μπορεί να επεκταθεί και πέραν της παραδοσιακής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, εφόσον η ζήτηση το επιτρέψει.  

Για φέτος, εξακολουθεί να ισχύει η τάση που επικράτησε και πέρυσι, με τους επιβάτες να επιλέγουν την απευθείας μετάβαση στον προορισμό τους επιλογής τους.  Συγκεκριμένα, επιλέγουν να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον τουριστικό προορισμό της επιλογής τους, παρά να μετακινούνται σε δυο – τρεις προορισμούς κι αυτό για να περιορίζουν τις πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με τον ιό της πανδημίας.  Δεδομένου, ότι φέτος, δεν έχει υπάρξει πλήρης απαλλαγή από την πανδημία, η τάση στον τουρισμό που επέδειξαν πέρυσι οι τουρίστες, αναμένεται να διαρκέσει ολόκληρη τη θερινή σεζόν.

Ο στόλος των αεροσκαφών

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της δραστηριότητάς της στην Περιφέρεια, η Aegean διαθέτει περισσότερα από 20 αεροσκάφη για απευθείας πτήσεις και αποκλειστικά από τις περιφερειακές της βάσεις, και 65 συνολικά αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και τα ολοκαίνουργια Airbus A320 kai 321 neo που εκτελούν περισσότερα από 100 συνολικά δημοφιλή δρομολόγια του εξωτερικού με τακτικές αλλά και ναυλωμένες πτήσεις.

Από τις πρώτες απευθείας πτήσεις που πραγματοποίησε η αεροπορική εταιρεία, στην έναρξη της τουριστικής σεζόν, ήταν από το Παρίσι, τη Ζυρίχη και τη Στουτγκάρδη προς τις τρεις βάσεις της σε Κέρκυρα, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η μεγαλύτερη ζήτηση εκδηλώνεται για τη Ρόδο, τη Κέρκυρα, την Κρήτη, τη Μύκονο, Πάρο και τη Σαντορίνη.  Οι πωλήσεις σταδιακά αυξάνονται από τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία να πρωτοστατούν, ενώ κάποια πρώτα σημάδια ανάκαμψης αρχίζουν να φαίνονται και για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με ημερομηνία ταξιδιού από τις αρχές και τα μέσα Ιουλίου.

Όπως επισημαίνουν από την εταιρεία, εφόσον η αυξητική τάση στις κρατήσεις αυτή διατηρηθεί και τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα μπορέσουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα να θεωρήσουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή της εξόδου από την κρίση.

To άρθρο Aegean: Με θετικούς οιωνούς η τουριστική σεζόν – Αυξημένες κρατήσεις εισιτηρίων για τον Ιούλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα