57 νεκροί από κορονοϊό στη Γαλλία – Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι

21:56 30/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Για δέκατη συνεχή μέρα στη Γαλλία οι νεκροί από κορονοϊό είναι κάτω από 100 καθώς το τελευταίοι 24ωρο σημειώθηκαν 57 θάνατοι.

Παράλληλα ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει την καθοδική πορεία στην Γαλλία, όπου οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 14.380 άνθρωποι νοσηλεύονται, έναντι 14.695 μία ημέρα νωρίτερα.

Επίσης ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται στην εντατική μειώθηκε σε 1.325 από 1.361, ενώ συνολικά οι νεκροί έχουν φτάσει τους

18.444 από τον κορονοϊό.

Τα στοιχεία για τους θανάτους σε κέντρα φροντίδας θα ανακοινωθούν στις 2 Ιουνίου.

Στα πάρκα ξεχύθηκαν οι κάτοικοι του Παρισίου

Οι Παριζιάνοι συνέρρευσαν στα πάρκα και στους δημόσιους κήπους που άνοιξαν και πάλι σήμερα, μια ηλιόλουστη ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 11 εβδομάδες καραντίνας. Το Παρίσι είναι μια από τις τελευταίες περιοχές της Γαλλίας που χαλαρώνει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

Click4more: Κορονοϊός: Ξεχύθηκαν στα πάρκα να γιορτάσουν την… ελευθερία τους (pics)

“Επιτέλους είμαστε ελεύθεροι”, λέει η Αν, μια Παριζιάνα που στέκεται κοντά στην είσοδο του Κήπου του Λουξεμβούργου, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, λίγο μετά το άνοιγμά του. “Η αίσθηση είναι σαν να έχεις απελευθερωθεί από ένα είδος φυλακής”, προσθέτει.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση να ανοίξει ξανά τα πάρκα μετά την χαλάρωση της καραντίνας στις 11 Μαΐου. Η Ινταλγκό διεκδικεί τον επόμενο μήνα την επανεκλογή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο 57 νεκροί από κορονοϊό στη Γαλλία – Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία – Μειώνονται,gallia – meionontai