25η Μαρτίου: Η εντυπωσιακή έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη και οι κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό

12:43 25/3/2023 - Πηγή: NewsIt

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας γιορτάζεται η 25η Μαρτίου σήμερα (25.3.2023) και σε κάθε γωνιά της Αθήνας το άρωμα της μεγάλης γιορτής ήταν διάχυτο παντού, όπως στην Ακρόπολη όπου έγινε το πρωί η έπαρση της ελληνικής σημαίας ή τον Λυκαβηττό όπου 21 κανονιοβολισμοί

σήμαναν την έναρξη των εκδηλώσεων.

Η Ακρόπολη ντύθηκε στις 8:00 στα γαλανόλευκα.

Οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς ανέβηκαν από νωρίς στον ιερό βράχο.

Λίγο μετά (8:00) και έκαναν την έπαρση της ελληνικής σημαίας στην μεγάλη γιορτή του ελληνισμού την 25η Μαρτίου σε μια σεμνή, αλλά επιβλητική τελετή.

 

Λίγο νωρίτερα στις 06:21 οι ήχοι 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού είχαν σημάνει την έναρξη του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, στις 06:21 το πρωί έγινε ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και εκτέλεση Εωθινού από τμήματα μουσικής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Στις 18:41 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

To άρθρο 25η Μαρτίου: Η εντυπωσιακή έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη και οι κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
25η Μαρτίου, Ακρόπολη, Λυκαβηττό,25i martiou, akropoli, lykavitto