Πλήρωσε την αστοχία του ο ΠΑΟΚ

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ για το Basketball Champions League της FIBA, με την Βιλερμπάν να περνάει από την Πυλαία, κερδίζοντας με 67-61 σε ένα παιχνίδι που δεν έθελξε με τη ποιότητα του, με τις δυο ομάδες να έχουν 47/126 σουτ, με τον ΠΑΟΚ να έχει 2/17 τρίποντα, και μόλις

ένα καλάθι εντός παιδιάς στην τέταρτη περίοδο (τρίποντο του Τσόχλα), και 21/34 βολές. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος δεν είχε στην διάθεση του τον Βαγγέλη Μαργαρίτη, μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική παρουσία τη ομάδας του, η οποία ωστόσο αν και ήταν πρώτη στην διοργάνωση στα ριμπάουντ πριν από το παιχνίδι, έχασε κατά κράτος την μάχη από τους Γάλλους (37-46), με τους αθλητικούς παίκτες του Ντέιβιντ Τζάκσον να κυριαρχούν στην ρακέτα. Για τον ΠΑΟΚ ο Λίνος Χρυσικόπουλος συνέχισε την εξαιρετική του πορεία έχοντας 15 πόντους (5/7 σουτ, 6 ριμπ.), με τον Κιθ Κλάντον να ακολουθεί σκοράροντας 12 πόντους (6/11 σουτ, 6 ριμπ.) με τους 10 από αυτούς να έρχονται στην τρίτη περίοδο. Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο 2-2, περιμένοντας την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, ενώ στο ίδιο ρεκόρ βρίσκεται και η Γαλλική ομάδα, η οποία έχει δώσει 4 παιχνίδια εκτός έδρας. Καθοριστικός για την ομάδα του προέδρου Τόνι Πάρκερ, ήταν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, ΝτεΜάρκους Νέλσον με 17 πόντους (7/14 σουτ, 5 ασίστ) με τον Τζαμαϊκανό Αντριάν Ούτερ να έχει 12 πόντους (5/9 σουτ, 6 ριμπ.). Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το τάιμ άουτ που πήρε ο Καναδός τεχνικός των νικητών στο 1'' πριν το τέλος, ενέργεια που προκάλεσε αποδοκιμασίες από το κοινό στο Παλατάκι.

Το παιχνίδι

Με «θερμό» τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι στο Παλατάκι, με τους Χοτζ και Κόνιαρη να έρχονται από νωρίς σχεδόν στα χέρια, με τον Αμερικάνο γκαρντ να εκνευρίζεται από το στενό μαρκάρισμα του νεαρού γκαρντ του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να προλάβει να πετύχει ένα τρίποντο (4-7) και να υποπέσει σε επιθετικό φάουλ αλλά και να δεχθεί τεχνική ποινή όντας φανερά εκνευρισμένος στο 3', με αποτέλεσμα ο Ντέιβιντ Τζάκσον να τον τραβήξει στον πάγκο, περνώντας στο παιχνίδι ένα πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, τον ΝτεΜάρκους Νέλσον. Ο Νέλσον οργάνωσε άψογα την ομάδα του, η οποία με προσπάθεια του Ντράγκοβιτς έφτασε στο 6-12 στο 5', σημείο στο οποίο απάντησε ο ΠΑΟΚ, και με ένα επιμέρους σερί 10-2, προσπέρασε με 16-14 στο 8', δείχνοντας να παίρνει αυτός τον έλεγχο της αναμέτρησης. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το ισορροπημένο 20-22.

Στην δεύτερη περίοδο ο προπονητής της Γαλλικής ομάδας θέλησε να μπερδέψει τον ΠΑΟΚ, αλλάζοντας συνεχώς σκέψη και τακτική στην άμυνα του, και έτσι κατάφερε να προηγηθεί με +8 (20-28) στο 13', με δυο συνεχόμενα καλάθια του Ούτερ. Ο Χρυσικόπουλος ήταν ο παίκτης που σκόραρε έξι διαδοχικούς πόντους για την ομάδα της Θεσσαλονίκης από το 13' ως και το 17' (26-32), με τον Νέλσον με τον 11ο του πόντο να διαμορφώνει το 28-35 στο 2'36'' πριν το τέλος. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πετύχουν άλλο πόντο, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 31-35 με τον ΠΑΟΚ να έχει 10/17 βολές και 1/5 τρίποντα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κρατάει χωρίς πόντο την Γαλλική ομάδα, και έτσι με τον Μιλιένοβιτς να σερβίρει έτοιμα καλάθια σε Χρυσικόπουλο και Κλάντον ισοφάρισε σε 35-35 στο 22', καταφέροντας να φέρει το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό. Στη συνέχεια, και έπειτα από εντολή του Σούλη Μαρκόπουλου ο Κλάντον έγινε ο αποδέκτης πολλών προσπαθειών, με τον Αμερικάνο σέντερ να τα καταφέρνει περίφημα και 10 πόντους στην 3η περίοδο να δίνει το προβάδισμα με +4 (45-41) στον ΠΑΟΚ. Ο Χρυσικόπουλος με βολές διατήρησε ένα μικρό προβάδισμα για την ομάδα του (47-43), με την είσοδο του Ουότκινς να κάνει διαφορά μέσα στις ρακέτες για την Βιλερμπάν, με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να ολοκληρωθεί με 49-49 χάρη σε ντράιβ του Χοτζ στην εκπνοή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και οι δυο ομάδες δεν ευστόχησαν ούτε σε ένα τρίποντο στην συγκεκριμένη περίοδο.

Με το ίδιο χαμηλό τέμπο, και με μεγάλες επιθέσεις της Βιλερμπάν συνεχίστηκε και το τέταρτο δεκάλεπτο στα πρώτα του λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει επιθετικές λύσεις, και να μένει πίσω με 50-54 στο 34', έχοντας πετύχει μόλις μια βολή, μετά το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε ο Μιλιένοβιτς από τον Μοραντάις. Ωστόσο μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Σούλης Μαρκόπουλος ο Νέλσον ήταν αυτός που επέστρεψε «ζεστός» με δυο συνεχόμενα καλάθια έφτασε τους 17 πόντους, διαμορφώνοντας το 50-58 στο 35', και δίνοντας αέρα νίκης στην ομάδα του. Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Τζάκσον αποφάσισε να τον αποσύρει, περνώντας στο παρκέ τον Χοτζ, αλλά ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει το 5ο φάουλ του Ουότκινς και να πετύχει 2 ακόμα βολές σε 6 προσπάθειες, μειώνοντας σε 52-58. Ο Τσόχλας πέτυχε το δεύτερο τρίποντο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι στο 1'26'' και το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς της ομάδας του μειώνοντας σε 55-60, και παρά το άστοχο τρίποντο του Μπράιαντ στα 51'' ο Χότζ με δυο άστοχες βολές κράτησε στο παιχνίδι της ομάδας της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία στον Πέινερς με 1/2 βολές να μειώσει ακόμα περισσότερο (56-60). Ο Χοτζ ωστόσο έδωσε την δική του απάντηση και με πολύ δύσκολο ντράιβ στα 35'' έδωσε αέρα με +6 (56-62) στην ομάδα του, με τον Μπράιαντ να αστοχεί εκ νέου σε τρίποντο, με τον Τσόχλα να δίνει τρομερή ανάσα, κερδίζοντας 3 βολές από τον Νέλσον, και με ισάριθμες εύστοχες να μειώνει σε 59-62 στα 29'', βάζοντας την ομάδα του στην διεκδίκηση της νίκης. Ο Ούτερ με 1/2 βολές στα 27,8'' πέτυχε το 59-63, με τον Τσόχλα να κάνει λάθος παράλληλη πάσα στην επόμενη επίθεση του ΠΑΟΚ με τον Σι να κλέβει την μπάλα και με coast to coast να καρφώνει γράφοντας το 59-65, με τον ίδιο να φτάνει σε ένα ακόμα θεαματικό κάρφωμα μετά από δημιουργία του Χοτζ, πετυχαίνοντας το 59-67 στα 4,5''. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 61-67 χάρη σε δυο βολές του Μπράιαντ, με το τάιμ άουτ του Τζάκσον στο 1'' να ξεσηκώνει έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 31-35, 49-49, 61-67

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 15, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 6 (1), Τέιλορ 6 (1), Μιλιένοβιτς 7, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Σιμπερτ, Μπράιαντ 6, Πέινερς 5, Κλάντον 12.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Τζάκσον): Ντράγκοβιτς 2, Ούτερ 12, Λάνγκ 7 (1), Σι 8, Νουά 4, Χόντζ 9 (1), Νέλσον 17, Ουότκινς 8, Μοραντάις.

Για να δείτε το στατιστικό ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα