Ηττα και μπελάδες για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε το... κάτι παραπάνω που χρειαζόταν στη Λυών, έχασε δίκαια από τη Βιλερμπάν με 70-56 και υποχώρησε στην πέμπτη θέση του ομίλου, αφού δεν τον βόλεψε και η νίκη της Βέντσπιλς στο Βαρέζε, έχοντας ανάγκη πλέον από ντεμαράζ στο φινάλε για να προλάβει την πρόκριση. Με Νέλσον και Χοτζ οι Γάλλοι διατηρήθηκαν στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το ματς με έμφαση στην άμυνά του, αφού η Βιλερμάν ειδικά εντός έδρας είναι ομάδα ρυθμού και

στο πρώτο δεκάλεπτο το σχέδιο πέτυχε. Το χαμηλό σκορ, 17-16 στην περίοδο, έδειχνε να έχει αποσυντονίσει τους Γάλλους, ο Σάιμπερτ με τον Κλάντον ήταν τα επιθετικά στηρίγματα του ΠΑΟΚ που δεν ανησύχησε σε κανένα σημείο.

Με την ίδια αμυντική συνταγή και την προσθήκη του Μακ Φάντεν που ήταν ιδαίτερα κεφάτος στο ντεμπούτο του, ο ΠΑΟΚ ήταν σε απόσταση βολής μέχδρι το 16'30'', με το σκορ στο 30-28. Κάπου εκεί όμως, το δίδυμο Νέσλον και Ουότκινς βρήκε ρυθμό στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ άρχισε τα συνηθισμένα νεκρά του επιθετικά διαστήματα και έτσι οι Γάλλοι με ένα μικρό σερί 7-1 μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με το υπέρ τους 37-29 και έκλεισαν το ημίχρονο με 39-33. Μακ Φάντεν με 10 πόντους και Σάιμπερτ με 9 ήταν οι πιο δραστήριοι του ΠΑΟΚ, Ουότκινς με 11 και Νέλσον με 9 ήταν οι αμυντικοί του πονοκέφαλοι.

Η Βιλερμπάν είχε βρει ρυθμό και με την έναρξη του δεύτερου μέρους βρήκε και μία ακόμα λύση, στο πρόσωπο του Χοτζ. Ενα προσωπικό σερί του έφερε στο 24' για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια τιμή, με το 47-37 να δημιουργεί πρόσκαιρη ανησυχία και τον Μακ Φάντεν να την... καταπραϋνει. Ενα τρίποντό του έτρεξε ένα γρήγορο 5-0 για τον ΠΑΟΚ που στο 25'30'' βρέθηκε στο 47-42 και με τον κρεσέντο του Αμερικανού να διαρκεί, πλησίασε μέχρι το 49-45 στο 27'. Ενα ακόμα κενό διάστημα όμως και ένα ξέσπασμα του Νέσλον, έδωσαν το δικαίωμα στη Βιλερμπάν να ξεφύγει με 53-45 και να κλείσει το δεκάλεπτο με 53-47 και δείχνοντας να διατηρεί σταθερά τον έλεγχο του αγώνα.

Το παιχνίδι της... γάτας με το ποντίκι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε την αντεπίθεση με τρίποντα, αλλά δεν έβρισκε στόχο, ο Χοτζ με τον Νέλσον αποδεικνύονταν πιο αποτελεσματικοί και η Βιλερμπάν στο 32'30'' βρέθηκε στο +9, με το 57-48 να αναγκάζει τον Μαρκόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ αναζητώντας το "ηλεκτροσόκ" που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ για να ανακάμψει. Ο Νέσλον και πάλι δημιούργησε διψήφια διαφορά με το 59-48, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ενέργεια και στο 36' το 64-51 έδειχνε ξεκάθαρα την κατάληξη που θα είχε ο αγώνας.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Τζάκσον): Ντράγκοβιτς 7(1), Μίτσαμ 4, Ατερ 2, Λανγκ 8(1), Σι 6, Νουά 1, Χοτζ 13(2), Νέσλον 15(1), Ουάτκινς 12

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 2, Τσόχλας, Τέιλορ, Μαργαρίτης 5, ΜακΦάντεν 17(3), Μιλιένοβιτς 1, Γλυνιαδάκης, Σάιμπερτ 12(3), Πέινερς 8, Κλάντον 11

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα