Αγγέλου: "Οφείλουμε να παίξουμε καλά"

Την ανάγκη να παρουσιάσει ο Προμηθέας ένα βελτιωμένο πρόσωπο και να εκμεταλλευτεί την συγκέντρωση της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Ο Προμηθέας αντιμετωπίζει το προσεχές Σάββατο (04/03) την ΑΕΚ για την 20η αγωνιστική της Basket League και θέλει να δείξει ένα βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με

την εικόνα που έδειξε στα παιχνίδια με τους δυνατότερους αντιπάλους. Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε για τον Σαββατιάτικο αγώνα και στάθηκε στον στόχο της ομάδας του που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά:

“Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Η ΑΕΚ είναι ομάδα από τη 2η ταχύτητα του πρωταθλήματος, μαζί με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Τώρα που εμείς βρισκόμαστε, πλέον, πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι σε τέτοιες ομάδες από τη 2η ταχύτητα της Α1.

Κόντρα στον Άρη ήμασταν απογοητευτικοί, όχι τόσο από αδιαφορία, όσο από πλευράς προσέγγισης του αγώνα. Κόντρα στην ΑΕΚ θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα και αυτό πρέπει να γίνει και επειδή ο αντίπαλός μας είναι συγκεντρωμένος το τελευταίο διάστημα στις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Παράλληλα, οφείλουμε να παίξουμε καλά και για την φιλοσοφία και τις αρχές του Προμηθέα και των ανθρώπων της διοίκησης. Το παιχνίδι του Σαββάτου παρουσιάζει και μια μπασκετική ιδιαιτερότητα.

Η ΑΕΚ αυτήν την χρονική στιγμή παίζει μπάσκετ στο μισό γήπεδο, διαθέτοντας στο ρόστερ της παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας, οι οποίοι γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις υπό συνθήκες πίεσης. Εμείς από την άλλη πλευρά θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε, καθώς το παιχνίδι στο μισό γήπεδο δεν είναι και το πιο δυνατό μας σημείο.

Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου, καθώς πιεστήκαμε αρκετά το τελευταίο δίμηνο για να πιάσουμε τον πρώτο μας στόχο που είναι η παραμονή. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε, αλλά αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να εφησυχάσουμε μετά τις τελευταίες νίκες. Ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι μήνες που οι παίκτες έχουν παραδοσιακά χαμηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο αναζητούμε κίνητρα και βάζουμε καθημερινά νέους στόχους στο παιχνίδι μας. Καλούμε τους πατρινούς φιλάθλους να βρεθούν στο γήπεδο για μια ακόμη φορά και να μας στηρίξουν κόντρα στην ΑΕΚ“.

Από την πλευρά του οΜίροσλαβ Τόντιτς τόνισε πως: “Προερχόμαστε από μια πολύ σημαντική νίκη στο παιχνίδι με το Λαύριο και η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν θα ήταν εύκολη. Τα καταφέραμε γιατί παίξαμε σαν ομάδα και στα 40΄ του αγώνα και γιατί δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Βγάλαμε πολλή ενέργεια, κυρίως στην άμυνα.

Ο επόμενος αντίπαλός μας είναι η ΑΕΚ, μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, η οποία είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις της 5άδας και που διαθέτει κόσμο και έναν πολύ καλό προπονητή. Η ΑΕΚ, η οποία είναι χτισμένη για να πρωταγωνιστήσει φέτος στην Ευρώπη, θα έχει και αρκετό κόσμο στο πλευρό της. Εμείς τα γνωρίζουμε όλα αυτά, αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση, παίζουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο μέσα στο παρκέ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα