MVP και στις... φανέλες ο Στεφ Κάρι και απορίες ΛεΜπρον!

Η σεζόν δεν σταματά να έχει πρωτιές για τον Στεφ Κάρι. Ο σταρ των πρωταθλητών Ουόριορς βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει την κορυφή της κανονικής περιόδου με το εκπληκτικό ρεκόρ 73-9 και αναδείχθηκε MVP του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν! Ο 28χρονος γκαρντ, μπορεί στην βράβευσή του να επέμεινε πως «δεν θέλω να αλλάξω το μπάσκετμπολ, αλλά να είμαι ο εαυτός μου», όμως φαίνεται ότι η δημοτικότητά

του κάνει τους υπαλλήλους του NBA Store να αλλάζουν τακτικά τα... ράφια. Καθώς ολοένα και περισσότεροι φαν της Λίγκας θέλουν να αισθανθούν σαν τον πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος και αγοράζουν την φανέλα του. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του NBA Store, η εμφάνιση του Κάρι με το Νο30 στο Γκόλντεν Στέιτ εξακολουθεί να ξεπουλά και παρέμεινε στην πρώτη θέση των πωλήσεων για την τρέχουσα σεζόν! Ο ηγέτης των Ουόριορς ήταν πρώτος και πέρσι, ενώ φέτος, για τις Η.Π.Α., «νίκησε» σε κάθε πολιτεία εκτός των Οχάιο -ελέω ΛεΜπρον Τζέιμς- και Οκλαχόμα (προφανώς λόγω Ντουράντ και Ουέστμπρουκ).

Στην 2η θέση βρέθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ (Λέικερς), ο οποίος στην τελευταία σεζόν του στο ΝΒΑ ξεπέρασε τον ΛεΜπρον (Καβς-3ος), που ήταν 2ος στα πρώτα στοιχεία, τον περασμένο Ιανουάριο. Στην 4η θέση παρέμεινε ο ρούκι των Νικς, Κρίσταπς Πορζίνγκις, που συνεχίζει να είναι δημοφιλής τόσο στην πατρίδα του όσο και στη Νέα Υόρκη. Ο Λετονός φόργουορντ κατέκτησε την καλύτερη θέση στις πωλήσεις για πρωτοεμφανιζόμενο μετά το 2003-04, όταν οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Καρμέλο Άντονι ήταν 1ος και 2ος αντίστοιχα! Δύο παίκτες σημείωσαν την καλύτερη επίδοσή τους στις πωλήσεις φανέλας, αφού ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ) ήταν 6ος, πίσω από τον συμπαίκτη του, Κέβιν Ντουράντ, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν (Ουόριορς) βρέθηκε στην 13η θέση. Σε επίπεδο ομάδων (που ετοιμάζονται και για διαφημίσεις στις φανέλες από το 2017-18), το Γκόλντεν Στέιτ είναι στην κορυφή για δεύτερη σερί χρονιά και την πρώτη 5αδα συμπληρώνουν Σικάγο, Λ.Α. Λέικερς, Κλίβελαντ και Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν έχει αμφιβολία για την ομόφωνη ανάδειξη του Κάρι σε πολυτιμότερο παίκτη της κανονικής περιόδου, όμως έχει τις απορίες του για την ερμηνεία του τίτλου. Ο σταρ των Καβς, τέσσερις φορές κάτοχος του βραβείου του MVP, σχολίασε το θέμα και τόνισε ότι «νομίζω πως μερικές φορές η λέξη ''πολυτιμότερος'' ή ''καλύτερος της σεζόν'' μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Δεν θέλω να πάρω κάτι από εκείνους που έχουν κερδίσει, αλλά...». Ο Τζέιμς, που ήταν 3ος στην ψηφοφορία, πίσω από Κάρι και Κουάι Λέοναρντ (Σπερς), είχε μ.ό. 25,3π.-7,4ριμπ.-6,8ασ.-1,7κλεψ.52% στα σουτ-30,9% στα τρίποντα σε 35,6' (απέναντι στους 30,1π.-6,7ασ.-5,4ριμπ.-50,4% στα σουτ-45,4% στα τρίποντα σε 34,2' του Κάρι) πρόσθεσε ότι «βλέπεις τα στατιστικά του Στεφ και γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει debate για το αν άξιζε το βραβείο του MVP. Του αξίζει αυτή τη τιμή, όμως λες τη λέξη ''πολυτιμότερος'', υπάρχει μεγάλη και διαφορετική συζήτηση για το θέμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα